Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΝέα θεραπεία για την ηπατίτιδα C

Νέα θεραπεία για την ηπατίτιδα C

Print Friendly, PDF & Email

Ένα νέο πολλά υποσχόμενο φάρμακο για τη θεραπεία της ηπατίτιδας C

Ένα νέο φάρμακο για την ηπατίτιδα C θεραπεύει τη νόσο, ακόμη και στους ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται σε άλλες θεραπείες.

Περίπου 9×10άνθρωποι ζουν με ηπατίτιδα C σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η ηπατίτιδα C είναι ένας ιός που προσβάλλει το συκώτι και μεταδίδεται, κυρίως, μέσω της άμεσης επαφής με μολυσμένο αίμα και άλλα προϊόντα του αίματος. Ο ιός της ηπατίτιδας C σε πολύ υψηλό ποσοστό έως και 90% δεν υποχωρεί και η νόσος γίνεται χρόνια και οι ασθενείς είναι χρόνιοι φορείς. Από αυτούς τώρα το 20% θα αναπτύξει κίρρωση ήπατος και το 7% θα έχει θανατηφόρο λοίμωξη.

Η ντακλατασβίρη

Το φάρμακο αυτό είναι κατάλληλο για πολλούς γονότυπους ασθενών με ηπατίτιδα C. Ο συνδυασμός άλλων φαρμάκων με σοφοσμπουβίρη έχει αποτελεσματικότητα 100%, ακόμα και σε ασθενείς με προχωρημένη ηπατική νόσο και σε ασθενείς που δεν είχαν ανταποκριθεί σε θεραπεία με αναστολείς πρωτεάσης.

Η αντιμετώπιση της ηπατίτιδας C είναι πολύ δύσκολη απόφαση και απαιτεί εξατομικευμένη θεραπεία. 

Το φάρμακο ντακλατασβίρη καταπολεμά τον ιό της ηπατίτιδας C με δύο τρόπους: αναστέλλοντας την αντιγραφή και αναστέλλοντας τη συγκέντρωση του ιού. 

Η ντακλατασβίρη είναι κατάλληλη και για ηλικιωμένους ασθενείς και για ασθενείς με προχωρημένη ηπατική νόσο και για ασθενείς με μεταμόσχευση του ήπατος και για ασθενείς με συνυπάρχουσα λοίμωξη HIV.

To Daclatasvir είναι ένα φάρμακο για τη θεραπεία της ηπατίτιδας C (HCV). To Daclatasvir αναστέλλει την HCV μη δομική πρωτεΐνη NS5A. 

To Daclatasvir έχει δοκιμαστεί σε σχήματα συνδυασμού με πεγκυλιωμένη ιντερφερόνη και ριμπαβιρίνη, καθώς και με άλλoυς άμεσης δράσης αντιιικούς παράγοντες, όπως το asunaprevir και το sofosbuvir. 

Διαβάστε, επίσης,

Φάρμακο για την ηπατίτιδα Β

Ηπατίτιδα

Ηπατίτιδα από φάρμακα

Αν έχετε κίνδυνο για καρκίνο στο συκώτι

Ηπατικός έλεγχος

Απεικονιστικές μέθοδοι στον καρκίνο ήπατος

Η γ-γλουταμυλική τρανσφεράση

Γαϊδουράγκαθο

Έλεγχος για ηπατίτιδα

Καρκίνος ήπατος

Οι νέες θεραπείες για την ηπατίτιδα

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ