Φτιάξτε μόνοι σας ένα αλάτι για σαλάτες ή άλλα φαγητά
Είναι ένα πολύ υγιεινό αλάτι και ταιριάζει εξαιρετικά σε σαλάτες και άλλα φαγητά είτε μόνο του είτε με άλλα αρωματικά.
Αλάτι αρωματισμένο με λεμόνι και δεντρολίβανο
Υλικά
- 1 κιλό αλάτι ανεπεξέργαστο θαλασσινό
- 2 λεμόνια μεγάλα βιολογικά
- 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
- 6 πιπερίτσες αποξηραμένες καυτερές
Εκτέλεση
- Πλένετε και στεγνώνετε καλά το δεντρολίβανο και τα λεμόνια τα οποία τα κόβετε στη μέση.
- Κόβετε το 1 λεμόνι σε ροδέλες και το άλλο σε φετούλες.
- Σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο ρίχνετε ένα στρώμα αλάτι, από πάνω μερικές ροδέλες λεμονιού και 1 πιπερίτσα και πιέζετε καλά.
- Συνεχίζετε με στρώσεις αλατιού, λεμονιού και πιπεριάς και όταν το βάζο γεμίσει κατά 1/2, προσθέτετε το ένα κλαδάκι του δεντρολίβανου.
- Συνεχίζετε με στρώσεις αλατιού, λεμονιού και πιπεριάς και όταν το βάζο γεμίσει κατά 3/4, προσθέτετε και το άλλο κλαδάκι του δεντρολίβανου.
- Κλείνετε το βάζο και το αφήνετε στο ψυγείο 4 ημέρες για να τραβήξει το αλάτι τα αρώματα.
- Το βγάζετε, αδειάζετε το αλάτι σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί, πετάτε τα αρωματικά και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου μισή ώρα μέχρι να στεγνώσει καλά.
Διαβάστε, επίσης,
Χρήσιμες ιατρικές συνταγές για το δεντρολίβανο
Το θαλασσινό αλάτι στην ομοιοπαθητική
Οι καλύτερες συνταγές βοτάνων για τα λιπίδια και τα τριγλυκερίδια
Οι πιο δυνατοί συνδυασμοί τροφίμων
Οι χρησιμότερες πληροφορίες για τα λεμόνια
Πίνουμε το πρωί ζεστό νερό με λεμόνι
www.emedi.gr