Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΩτορινολαρυγγολογίαΜην παίρνετε αντιβιοτικά για την ωτίτιδα

Μην παίρνετε αντιβιοτικά για την ωτίτιδα

Έχετε πόνο στο αυτί από λοίμωξη;

 

Ο πόνος στο αυτί είναι ένα βασανιστικό σύμπτωμα. Είναι συχνός σε παιδιά, αλλά και σε ενήλικες. Η πλειοψηφία των λοιμώξεων του αυτιού προκαλούνται από έναν ιό που σημαίνει ότι δεν ανταποκρίνονται στα αντιβιοτικά.  Τα αντιβιοτικά, επίσης, δεν βοηθούν στον πόνο. Επιπλέον, τα αντιβιοτικά μπορεί να κάνουν τα βακτήρια ανθεκτικά στα φάρμακα και τα βακτήρια να προκαλέσουν ασθένειες που είναι πιο δύσκολο να θεραπευτούν.Τα αντιβιοτικά παρεμποδίζουν την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων. Όταν τα λευκά αιμοσφαίρια δεν είναι σε θέση να καταπολεμήσουν  τις λοιμώξεις, τότε η υποτροπή της λοίμωξης είναι πιο πιθανή.

Αντί για αντιβιοτικά χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο βασιλικού!

Ο βασιλικός είναι ένα ισχυρό αντισπασμωδικό, αντιικό, αντιβακτηριακό, αντιφλεγμονώδες και μυοχαλαρωτικό. Χρησιμοποιείται για αιώνες για την ανακούφιση πολλών παθήσεων υγείας, όπως μολύνσεις των αυτιών και του λαιμού, του πνεύμονα, του αναπνευστικού συστήματος (βρογχίτιδα και κοκκύτης), αλλά και σε ημικρανίες. Είναι, επίσης, μια καλή θεραπεία για τα τσιμπήματα εντόμων και βοηθά στην καταπολέμηση της ψυχικής κόπωσης. Ο βασιλικός συνιστάται για την καθυστέρηση της εμμήνου ρύσεως,  για μείωση του αίματος κατά την περίοδο και για τις κράμπες στην κοιλιά.

Το αιθέριο έλαιο βασιλικού  μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει την ανάπτυξη των μικροργανισμών. Οι ατμοί των αιθέριων ελαίων μπορούν να διαχέονται από το εξωτερικό κανάλι του αυτιού στο μέσο αυτί σε ποσότητες οι οποίες είναι επαρκείς για να παραχθεί ένα αντιμικροβιακό αποτέλεσμα και για την οξεία μέση ωτίτιδα.

Η θεραπεία με αιθέριο έλαιο βασιλικού  για τις  μολύνσεις του αυτιού

  • Τοποθετήστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο βασιλικού σε ένα κομμάτι βαμβάκι και πιέστε το ελαφρά στο αυτί. Έτσι επιτρέπεται στους ατμούς να φθάσουν την μόλυνση.
  • Αλλάξτε το βαμβάκι με το αιθέριο έλαιο βασιλικού  περίπου 5 φορές την ημέρα έως ότου η λοίμωξη επουλωθεί πλήρως.

Διαβάστε, επίσης,

Πρόπολη

Επείγοντα προβλήματα αυτιών

Ο πνευμονιόκοκκος και η πρόληψη

Τα αντιβιοτικά δεν είναι καραμέλες

Φυσικοί τρόποι αποσυμφόρησης της μύτης

Μέση ωτίτιδα

Λοιμώξεις από πνευμονιόκοκκο

Μήπως βουίζουν τ’ αυτιά σας;

Είναι η μύτη σας μπουκωμένη;

Πρόληψη λοιμώξεων στην πισίνα

Με τι ασχολείται η ωτορινολαρυγγολογία

Ωτοσκόπηση

Βουίζουν τ’ αυτιά σας;

Σκολίωση ρινικού διαφράγματος

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ριμεγκεπάντη για τις κρίσεις ημικρανίας

Ριμεγκεπάντη για τις κρίσεις ημικρανίας. Η ριμεγκεπάντη, σύμφωνα με τις μελέτες, βοηθάει στη μείωση του πόνου και των άλλων συμπτωμάτων. Η ριμεγκεπάντη (rimegepant) προσδένεται εκλεκτικά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ