Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγιεινό ψήσιμο στα κάρβουνα
Array

Υγιεινό ψήσιμο στα κάρβουνα

Πώς να απολαμβάνετε ψητά στα κάρβουνα με υγιεινό τρόπο

 

Το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι δημοφιλής μέθοδος μαγειρέματος. Ωστόσο, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται, παράγονται δύο, δυνητικά καρκινογόνες, ομάδες ουσιών, οι ετεροκυκλικές αμίνες και οι πολυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες.

Οι ετεροκυκλικές αμίνες σχηματίζονται όταν το κρέας εκτεθεί άμεσα στη φλόγα ή σε επιφάνεια που έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία, ενώ οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες σχηματίζονται στον καπνό που παράγεται, όταν το λίπος του κρέατος αναφλέγεται ή στάζει στα κάρβουνα της σχάρας.

Χρήσιμες συμβουλές για υγιεινό ψήσιμο στα κάρβουνα:

-Μαρινάρετε το κρέας πριν από το ψήσιμο, γιατί έτσι μειώνεται ο σχηματισμός των ετεροκυκλικών αμινών.

-Ψήστε σε χαμηλότερη θερμοκρασία.

-Αποτρέψτε τα ξεσπάσματα της φλόγας.

-Μην παραψήνετε το κρέας. Το καμένο κρέας έχει υψηλότερα επίπεδα ετεροκυκλικών αμινών σε σχέση με το λιγότερο ψημένο.

Διαβάστε, επίσης,

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με ελιά

Τα πιο νόστιμα παϊδάκια

Το πιο νόστιμο κοκορέτσι

Οι πιο δυνατοί συνδυασμοί τροφίμων

Οι καλύτερες αντικαρκινικές τροφές

Διατροφή κατά του καρκίνου λάρυγγα

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Υγιεινά γλυκά

Υγιεινά γλυκά. Απολαύστε πεντανόστιμα γλυκά, χωρίς να αποκτήσετε ενοχές, με ασφάλεια, γλυκιά γεύση και χωρίς περιττές θερμίδες Σας αρέσουν τα γλυκά; Απολαύστε υγιεινά γλυκά, χωρίς να...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ