Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΛοιμωξιολογίαΟ ζαμπούκος είναι πολύτιμος για τις λοιμώξεις

Ο ζαμπούκος είναι πολύτιμος για τις λοιμώξεις

Ο ζαμπούκος αναστέλλει την ανάπτυξη των παθογόνων ιών και βακτηρίων κατά 70 τοις εκατό

Το εκχύλισμα από μαύρο ζαμπούκο μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη των παθογόνων ιών και βακτηρίων από πάνω από 70 τοις εκατό.

Ο μαύρος ζαμπούκος (Elderberry) αναστέλλει την ανάπτυξη των βακτηρίων Branhamella catarrhalis και Streptococcus pyogenes, που είναι δύο στελέχη που βρίσκονται συχνά σε συνδυασμό σε λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού.

Το υγρό εκχύλισμα σαμπούκου θεωρείται πολύ αποτελεσματικό για τον κοροναϊό. Τα εκχυλίσματα του Elderberry ή μαύρου σαμπούκου μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του πρώιμου σταδίου των λοιμώξεων από κοροναϊό (COVID-19). Ο μαύρος ζαμπούκος περιέχει ενώσεις που μειώνουν την ικανότητα των ιών να μολύνουν τα κύτταρα. Ο μαύρος ζαμπούκος ή Elderberry θεωρείται γενικά ασφαλής και στη γρίπη Β (η αιτία του κοινού κρυολογήματος) και μειώνει τη διάρκεια των συμπτωμάτων. Ο μαύρος σαμπούκος ή elderberry αυξάνει την απελευθέρωση των μικροσκοπικών χημικών ουσιών από τα ανοσοποιητικά κύτταρα που ονομάζονται κυτοκίνες. Συγκεκριμένα, ο μαύρος σαμπούκος αυξάνει την απελευθέρωση μιας κυτοκίνης που ονομάζεται IL-1B η οποία αποτελεί μέρος της φλεγμονώδους αντίδρασης στο COVID-19 και μπορεί να οδηγήσει σε οξεία αναπνευστική δυσφορία. Για το λόγο αυτό, για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα ότι η λοίμωξη θα επιδεινώσει τη φλεγμονώδη “κυτταροκινητική καταιγίδα” που σχετίζεται με τις πιο σοβαρές λοιμώξεις του COVID-19, συνιστάται να σταματάτε τα ευαίσθητα κύτταρα κατά τα πρώτα σημάδια της λοίμωξης (πυρετός, βήχας, πονόλαιμος) ή εάν βγείτε θετικοί στον ιό.

Ο σαμπούκος περιέχει τουλάχιστον 3,2 τοις εκατό ανθοκυανίνες για την υγεία του ανοσοποιητικού. Σε συγκεντρώσεις 5, 10, 15, και 20 τοις εκατό, το εκχύλισμα ελέγχθηκε για δύο διαφορετικά στελέχη του ιού της γρίπης, τρία θετικά κατά Gram βακτήρια και ένα Gram-αρνητικό βακτήριο που σχετίζεται με λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού. 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το εκχύλισμα ήταν αποτελεσματικό έναντι των πυογόνων Streptococcus (Ο και G Streptococci-Gram-θετικά),  Branhamella catarrhalis (Gram-αρνητικό).

Για τους δύο ιούς της γρίπης, η αναστολή της γρίπης Α ήταν περίπου 30 τοις εκατό, ενώ η γρίπη τύπου Β ανεστάλη κατά 25 τοις εκατό, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Τώρα που υπάρχουν πολλά κρούσματα ιώσεων… κάντε πρόληψη με μαύρο σαμπούκο…

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τις λοιμώξεις

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τις λοιμώξεις

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης, 

Οι απαραίτητες βιταμίνες για όσους έχουν άσθμα

Χρήσιμες συνταγές βοτάνων για την αποσυμφόρηση

Εναλλακτικές θεραπείες για τη φυματίωση

Ζαμπούκος ο μαύρος

Σαμπούκος ο Έβουλος

Τα καλύτερα βότανα για την αρθρίτιδα

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ