Γλυκό με καρύδα
Το γλυκό των φτωχών
Υλικά
Για το σιρόπι
• Ζάχαρη 1 κιλό
• Νερό 5 ποτήρια
• Λεμόνι 2 κουταλιές σούπας
Για την κρέμα
• Γάλα 4 ποτήρια
• Ζάχαρη 2 ποτήρια
• Νερό 1 ποτήρι
• Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 12 κουταλιές σούπας
• Κορν φλάουρ 4 κουταλιές σούπας
• Βούτυρο 250 γραμ
• Αυγά 3
• Βανίλια 1
• Αλάτι λίγο
Για την γαρνιτούρα
• Κρέμα γάλακτος 500 γρ
• 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
• Ινδική καρύδα 1 πακέτο
• Λίγο φιλέ αμυγδάλου
Για την βάση
• Φρυγανιά 3 πακέτα
Εκτέλεση
- Σε ένα τετράγωνο ταψί στρώνετε 2 στρώσεις φρυγανιές. Αν θέλετε κόβετε το σκληρό γύρω γύρω χωρίς να σπάσουν.
- Βράζετε το σιρόπι για 20 λεπτά και το περιχύνετε στις φρυγανιές.
- Στην κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το νερό και την ζάχαρη και όταν θα είναι χλιαρό θα προσθέσετε το αλεύρι, το corn flour καλά διαλυμένο σε λίγο γάλα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει η κρέμα ελαφρώς πηχτή (σε χαμηλή φωτιά).
- Όταν πήξει βάζετε σε κομματάκια το βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
- Προσθέτετε την βανίλια και λίγο αλάτι.
- Τέλος όταν κρυώσει λίγο βάζετε 1 – 1 τα αυγά τα ανακατεύετε καλά και αδειάζετε την κρέμα στο ταψί πάνω από τις σιροπιαστές φρυγανιές.
- Όταν κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο.
- Σε 4 με 5 ώρες μετά χτυπάτε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει μαζί με τη ζάχαρη άχνη και καλύπτετε την επιφάνεια ενώ από πάνω πασπαλίζετε με την ινδική καρύδα και λίγο φιλέ αμυγδάλου σε όλη την επιφάνεια.
- Σερβίρετε την επόμενη ημέρα για να είναι αρκετά κρύο.
By Elvira Diet
www.emedi.gr