Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΤο Διοξείδιο του Άνθρακα στη Θεραπεία της Κυτταρίτιδας
Array

Το Διοξείδιο του Άνθρακα στη Θεραπεία της Κυτταρίτιδας

Print Friendly, PDF & Email

Η θεραπεία με διοξείδιο του άνθρακα για την κυτταρίτιδα είναι ασφαλής και αποτελεσματική 

Η θεραπεία με διοξείδιο του άνθρακα (CO2) είναι η διαδερμική χορήγηση του CO2 για θεραπευτικούς σκοπούς.

Η θεραπεία με διοξείδιο του άνθρακα προκαλεί ανάπλαση και αναδόμηση και είναι εξαιρετική θεραπεία για το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα.

Μέγιστη αποτελεσματικότητα στο τοπικό πάχος και στην κυτταρίτιδα.

Για τη θεραπεία απαιτούνται τουλάχιστον πέντε συνεδρίες  σε διαστήματα 1 έως 2 εβδομάδων.

Χρησιμοποιείται το πιο γνωστό αδρανές αέριο, το CO2

Αντενδείξεις για τη θεραπεία με διοξείδιο του άνθρακα είναι η φλεβίτιδα, η σημαντική καρδιακή, αναπνευστική, νεφρική ή ηπατική ανεπάρκεια, η μη ελεγχόμενη υπέρταση και η εγκυμοσύνη. Το CO2 χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική ως στυλοβάτης της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής. Κατά τη διάρκεια των λαπαροσκοπικών διαδικασιών, το CO2 χρησιμοποιείται συνήθως μέσα σε κοιλότητες του σώματος για να υπάρχει ορατότητα και πρόσβαση. Η υπερκαπνία που μπορεί να συμβεί είναι πολύ καλά ανεκτή. 

Το διοξείδιο του άνθρακα εγχύεται υποδορίως εντός των περιοχών με κυτταρίτιδα με τη χρήση της συσκευής Carbomed και 30 gauge, 0,3 × 13-βελόνα microlance. Το βάθος της εγχύσεως είναι 10 έως 13 mm. Η συσκευή, βαθμονομείταί για τη μέτρηση της δοσολογίας σε χιλιοστόλιτρα και ρυθμίζεται ο ρυθμός ροής και η πίεση έγχυσης. Η έγχυση χορηγείται σε μια ταχύτητα από 50 έως 100 ml / min, και η συνολική ποσότητα του CO2 που εγχύεται είναι 500 έως 1000 ml για την κοιλιά και 800 έως 1000 ml για κάθε μηρό σε 20- έως 30-min.

Χωρίς νυστέρι και χωρίς μετεγχειρητικά προβλήματα…


Επιπλοκές της θεραπείας με διοξείδιο του άνθρακα

Οι επιπλοκές είναι ελάχιστες και είναι ο πόνος στο σημείο της ένεσης, καθώς και  μώλωπες που υποχωρούν μέσα σε 7 έως 10 ημέρες. 


Η θεραπεία με διοξείδιο του άνθρακα δεν χρησιμοποιείται για απώλεια βάρους

Η απώλεια βάρους δεν είναι ο πρωταρχικός στόχος της θεραπείας του διοξειδίου του άνθρακα, η οποία έχει ως στόχο την αντιμετώπιση εντοπισμένου πάχους και τη βελτίωση της υφής του δέρματος. Ωστόσο,  γυναίκες 30 έως 50 ετών αναφέρουν μια μικρή (~ 1 kg), αλλά σημαντική απώλεια βάρους μετά από θεραπεία στην κοιλιά και στους μηρούς με θεραπεία διοξειδίου του άνθρακα.

Αυτό σημαίνει ότι η δράση CO2 περιορίζεται στο τοπικό πάχος.

Μην κάνετε θεραπεία με διοξείδιο του άνθρακα για να χάσετε κιλά.


Μηχανισμός δράσης της θεραπείας με διοξείδιο του άνθρακα

Ο μηχανισμός δράσης του CO2 είναι η διάσπαση του λιπώδους ιστού με την απελευθέρωση των τριγλυκεριδίων στα μεσοκυττάρια διαστήματα και τα λιποκύτταρα παρουσιάζουν λεπτές γραμμές ρηγμάτων στην μεμβράνη του πλάσματος. Οι γραμμές αυτές δεν αφορούν τους συνδετικούς χώρους όπου υπάρχουν οι μεγάλες αγγειακές δομές. Το χόριο αποκτά παχύτερη εμφάνιση από ό, τι πριν από τη θεραπεία, και οι ίνες κολλαγόνου κατανέμονται πιο διάχυτα. Επίσης, υπάρχουν αλλαγές της μικροκυκλοφορίας μετά τη θεραπεία με CO2, που αντικατοπτρίζεται με αυξημένη αιμάτωση, όπως μετράται με τη ροομετρία Doppler, με λέιζερ και παρατηρείται αυξημένη ένταση οξυγόνου, όπως μετράται με τη διαδερμική τάση οξυγόνου. Αυτό είναι αποτέλεσμα του Bohr επί της καμπύλης του διαχωρισμού οξυγόνου. 

Η παχυσαρκία σχετίζεται με μειωμένη αυτοεκτίμηση και αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιαγγειακών επιπλοκών όπως η υπέρταση και η ισχαιμική καρδιοπάθεια. Η αναλογία μέσης προς ύψος, είναι ένας δείκτης κοιλιακής παχυσαρκίας και είναι καλύτερος δείκτης καρδιαγγειακού κινδύνου από το δείκτη μάζας σώματος (ΒΜΙ). Εκτός από την λιποαναρρόφηση, οι άμεσες θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση του κοιλιακού λίπους είναι λίγες. 

Τα οφέλη της θεραπείας με διοξείδιο του άνθρακα είναι περιορισμένα  για τους άνδρες. Αυτό οφείλεται στον διαφορετικό προσανατολισμό των υποδόριων ινών, οι οποίες εκτείνονται από το χόριο προς την περιτονία και σχετίζονται με  ορμονικά αίτια. Οι νεότερες γυναίκες (ηλικίας, 20-29 ετών) φαίνεται να έχουν λιγότερο αντικειμενικό όφελος, επίσης, από τη θεραπεία με διοξείδιο του άνθρακα.

Η κυτταρίτιδα αυξάνεται με την ηλικία και επομένως τα οφέλη της θεραπείας με το διοξείδιο του άνθρακα είναι περισσότερο ορατά σε μεγαλύτερες ηλικίες και σε γυναίκες.

Οι ασθενείς υποβάλλονται σε βασικές εξετάσεις και πρέπει να λαμβάνουν ταυτόχρονη δίαιτα και να κάνουν άσκηση. Ως μέρος μιας ολιστικής προσέγγισης, μπορεί να προστεθεί CO2 και φαρμακευτική αγωγή. 

Το αέριο CO2 δρα ακριβώς, επάνω στα λιποκύτταρα και τα διασπά και στη συνέχεια αυτά αποβάλλονται από τον οργανισμό. Δεν τα συρρικνώνει, απλώς, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο φόβος να διογκωθούν ξανά.

Το διοξείδιο του άνθρακα είναι ένα φυσικό αέριο που υπάρχει στο σώμα του κάθε ατόμου. Είναι ένα υποπροϊόν του μεταβολισμού και αυξάνει με την αύξηση της μυϊκής προσπάθειας σε ένα άτομο που ασκείται. Ο ρόλος του διοξειδίου του άνθρακα είναι η διαστολή των αιμοφόρων αγγείων του σώματος, ώστε να λάβουν περισσότερο οξυγονωμένο αίμα και να μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά στους μυς. Αυτό εξηγεί το πώς οι μύες μεγαλώνουν μετά την άσκηση. Το διοξείδιο του άνθρακα έχει επίσης ένα άλλο σημαντικό ρόλο και καταστρέφει τα κύτταρα του λίπους που βρίσκονται στο υποδόριο στρώμα του δέρματος.


Όλες οι χρήσεις του διοξειδίου του άνθρακα

Για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας και των ραγάδων.

Κυτταρίτιδα

Το διοξείδιο του άνθρακα είναι σε θέση να καταστρέψει τα περισσότερα από τα κύτταρα του λίπους κάτω από το δέρμα. Εκτός από την επίδρασή του στα λιπώδη κύτταρα, το διοξείδιο του άνθρακα θα αυξήσει επίσης την ποσότητα του αίματος που φθάνει στο ινώδες στρώμα ιστού κάτω από το δέρμα. Έτσι, το δέρμα σας θα φαίνεται πιο υγιεινό λόγω της αυξημένης παροχής αίματος και ο ινώδης ιστός  θα γίνει παχύτερος και πιο σφιχτός με λιγότερα λιποκύτταρα. Η κυτταρίτιδα σχηματίζεται εξαιτίας της συσσώρευσης των λιποκυττάρων μεταξύ των ινωδών νημάτων των ιστών. Έτσι, αφαιρώντας αυτά τα κύτταρα αυξάνεται η σταθερότητα των ινωδών ιστών.

Τα αποτελέσματα διαρκούν περισσότερο από 2 χρόνια και το μόνο που απαιτείται είναι μια επαναληπτική συνεδρία κάθε 6 μήνες.

Ραγάδες

Επιπλέον, όσοι υποφέρουν από ραγάδες θα επωφεληθούν, επίσης, από τη θεραπεία με διοξείδιο του άνθρακα πάρα πολύ. Οι ραγάδες εμφανίζονται μετά το τέντωμα του δέρματος πέρα από τα όριά του. Αυτό συμβαίνει πάντοτε κατά την εφηβεία, όταν το σώμα μεγαλώνει γρήγορα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια της γρήγορης αύξησης βάρους ή κατά την εγκυμοσύνη. Όταν οι ίνες κολλαγόνου τεντώνονται στα όριά τους, διασπώνται και πολλά τριχοειδή αίματος σχίζονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ροζ ραβδώσεων. Μετά από αυτό, το αίμα απορροφάται και η γραμμή χάνει τη χρώση της και δημιουργείται μια λευκή γραμμή. Η θεραπεία με διοξείδιο του άνθρακα μπορεί να αυξήσει την ποσότητα των ινοβλαστών στη θέση του τεντώματος. Οι ινοβλάστες είναι η πηγή των ινών κολλαγόνου και  είναι υπεύθυνοι για την ελαστικότητα του δέρματος. Το CO2 και θα συμβάλει στην αύξηση της προσφοράς αίματος που μεταφέρουν μικρο σφαιρίδια χρωστικών ουσιών και θα αποκατασταθεί η κανονική χρώση του δέρματος. Με αρκετές συνεδρίες διοξειδίου του άνθρακα, οι ραγάδες θα εξαφανιστούν αφήνοντας εντελώς το δέρμα υγιές, ομοιογενές, συμπαγές και ελαστικό. 


Πώς γίνεται η θεραπεία με διοξείδιο του άνθρακα

Πρώτα απ όλα, ο γιατρός σας θα εξετάσει το σώμα σας και να αποφασίσει το ποσό του CO2 που θα πρέπει να εγχυθεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Η συνεδρία θα διαρκέσει 20 λεπτά, και το CO2  ενίεται κάτω από το δέρμα με τη χρήση πολύ λεπτών βελονών (διαμετρήματος λιγότερο από 0,3 χιλιοστά). Η διαδικασία είναι πολύ απλή και δεν υπάρχει περίοδος αποκατάστασης ή προ λειτουργική τεχνική καθώς δεν γίνεται αναισθησία.

Διαβάστε, επίσης

Τα οφέλη από τα φύκια στην υγεία 

Τα οφέλη της μαύρης πεύκης στην υγεία

Κρέμα για την κυτταρίτιδα

Λάδι για μασάζ με πεύκο

Μη επεμβατικό λίφτινγκ σώματος

Λίφτινγκ με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες

Οι καλύτερες θεραπείες για την κυτταρίτιδα

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με μαϊντανό

Η γλυκόριζα

Άρκευθος η κοινή

Τίλιο

Σύγχρονα φάρμακα φτιαγμένα από τη φύση

Ρεφλεξολογία για την τόνωση του λεμφικού συστήματος

Μασάζ με βότσαλα

Λιποαναρρόφηση με ραδιοσυχνότητες

Το καλύτερο λάδι για την κυτταρίτιδα

Σοκολατοθεραπεία

Θαλασσοθεραπεία με φύκια

Κάθε χυμός βοηθά διαφορετικά τον οργανισμό μας

Τα κατάλληλα φυτά για αδυνάτισμα

Επαναστατικό ποδήλατο γυμναστικής

Βασιλικός πολτός

Λουΐζα

Οι χρήσεις της μεσοθεραπείας

Οι ευωδιές της ευεξίας

Ρεφλεξολογία για την τόνωση του λεμφικού συστήματος

Lycopodium Clavatum

Πίνουμε το πρωί ζεστό νερό με λεμόνι

Κόλπα για να απαλλαγείτε από τις ραγάδες

Νέες θεραπείες για την αναζωογόνηση του δέρματος

Γλυκοκολοκυθιά

Λοσιόν για όλα τα εγκαύματα

Θεραπεία για τις ουλές

Κρέμα σώματος για ουλές και ραγάδες

Θεραπεία προσώπου με ζωντανά σαλιγκάρια

Το ορθομοριακό νερό είναι το καλύτερο νερό

Να πίνετε πολύ νερό

Τα οφέλη όταν πίνετε νερό με λεμόνι

Ο καλύτερος χυμός για την κυτταρίτιδα

Το τοπικό πάχος μπορεί να καταπολεμηθεί

Οι χρήσεις της μεσοθεραπείας

Natural Bodysculpture

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες

Τραγανά συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες Νόστιμα συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τα συκώτια είναι φορτωμένα με πολλά θρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ, σίδηρο και βιοτίνη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ