Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΕνδοκρινολογίαΓιατί όσοι έχουν υποθυρεοειδισμό δε μπορούν να χάσουν βάρος

Γιατί όσοι έχουν υποθυρεοειδισμό δε μπορούν να χάσουν βάρος

Αν δε μπορείτε να χάσετε βάρος ελέγξτε τον θυρεοειδή σας

Αν έχετε υποθυρεοειδισμό και θα προτιμούσατε να μην λαμβάνετε συνθετικές ή φυσικές θυρεοειδικές ορμόνες για το υπόλοιπο της ζωής σας, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε ένα φυσικό πρωτόκολλο θεραπείας για τον υποθυρεοειδισμό.

Υπάρχουν πολλοί πια που ακολουθούν φυσικές θεραπείες για τις ασθένειές τους

Για όσους έχουν υποθυρεοειδισμό και δεν μπορούν να χάσουν βάρος

  • Όλο και λιγότεροι χειρουργούν τον θυρεοειδή τους και όλο και λιγότεροι άνθρωποι παίρνουν φάρμακα για τον υποθυρεοειδισμό τους.
  • Οι περισσότεροι άνθρωποι με υποθυρεοειδισμό δεν συνειδητοποιούν ότι η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα οφείλεται σε κάποια συγκεκριμένη αιτία. Έτσι, δίνοντας παράλληλα ορμόνες του θυρεοειδή φεύγουν τα συμπτώματα, αλλά η αιτία συνεχίζει να υπάρχει.
  • Ο τρόπος ζωής, όπως οι κακές διατροφικές συνήθειες, η έλλειψη ύπνου, το άγχος καλά, κ.ά. είναι μερικές αιτίες που προκαλούν υποθυρεοειδισμό. Άλλες φορές αιτία είναι οι περιβαλλοντικές τοξίνες, αλλά και τα γονίδια.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να βοηθηθούν σε μεγάλο βαθμό, τροποποιώντας κάποιους από παράγοντες του τρόπου ζωής τους.


Τι να κάνετε για να βρείτε την αιτία του υποθυρεοειδισμού σας

Σε αντίθεση με τις συμβατικές ιατρικές θεραπείες, τα φυσικά πρωτόκολλα θεραπείας για τον υποθυρεοειδισμό, έχουν σαν προϋπόθεση να βρεθεί η  αιτία της διαταραχής. Εκτός από τις τυπικές εξετάσεις αίματος του  θυρεοειδούς αίματος, πρέπει να αξιολογηθούν και τα επινεφρίδιά σας και τα επίπεδα των ορμονών που εκκρίνονται από άλλες περιοχές του σώματος και μπορεί να προκαλούν δυσλειτουργία του θυρεοειδή.

Αν ήδη έχετε αφαιρέσει τον θυρεοειδή σας αδένα ή έχετε πάρει ραδιενεργό ιώδιο θα είναι πιο δύσκολο έως αδύνατο να επαναφέρετε τη φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδή αδένα σας με φυσικό τρόπο.

Ακόμη και η αυτοθεραπεία είναι πιθανή

Να προτιμάτε ποιοτικά συμπληρώματα διατροφής


Τρόποι για να θεραπεύσετε τον υποθυρεοειδισμό σας και να χάσετε βάρος

  • Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που οδηγεί σε υποθυρεοειδισμό είναι η έκθεση σε περιβαλλοντικές τοξίνες, όπως τα φυτοφάρμακα, τα οποία δρουν ως ορμόνες και προκαλούν  ενδοκρινικές διαταραχές και παρεμβαίνουν στον μεταβολισμό και τη λειτουργία των θυρεοειδικών ορμονών. Ξεφορτωθείτε τα φυτοφάρμακα από το λιπώδη ιστό σας. Αυτά παρεμβαίνουν στη λειτουργία του θυρεοειδούς σας και προκαλούν υποθυρεοειδισμό. Οι τοξίνες που δημιουργούνται είναι υπεύθυνες για τον αργό μεταβολισμό. Έχει μεγάλη σημασία η αποτοξίνωση. Βαρέα μέταλλα όπως ο υδράργυρος μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς.
  • Άλλος μεγάλος παράγοντας που επηρεάζει την λειτουργία του θυρεοειδούς είναι το χρόνιο στρες. Υπάρχει μια στενή αλληλεπίδραση μεταξύ των ορμονών του στρες και της λειτουργίας του θυρεοειδούς. Όσο περισσότερο άγχος έχετε τόσο χειρότερη είναι η λειτουργία του θυρεοειδή σας. Αντιμετωπίστε το χρόνιο στρες και υποστηρίξτε τα επινεφρίδιά σας.
  • Ο επόμενος σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τη λειτουργία του θυρεοειδούς είναι η χρόνια φλεγμονή. Η μεγαλύτερη πηγή αυτής της χρόνιας φλεγμονής είναι η γλουτένη, η πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι και λιγότερο στη σίκαλη, την όλυρα, και την βρώμη. Η γλουτένη είναι ένα πολύ συχνό αλλεργιογόνο που επηρεάζει περίπου το 10-20 τοις εκατό του πληθυσμού. 
  • Τέλος, οι διατροφικές ελλείψεις παίζουν μεγάλο ρόλο στη δυσλειτουργία του θυρεοειδούς. Αυτές είναι οι ελλείψεις ιωδίου, βιταμίνης D, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, σεληνίου, ψευδάργυρου, βιταμίνης Α, και  βιταμινών Β.
  • Η ορμόνη θυρεοειδούς δίνει μια πλήρη εικόνα του θυρεοειδούς. TSH πάνω από 3,0, σύμφωνα με τις νεώτερες οδηγίες ορίζεται ως υποθυρεοειδισμός. Οι περισσότεροι γιατροί πιστεύουν ότι μόνο πάνω από 5 ή 10 είναι ένδειξη για θεραπεία και πολλά εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν άσκοπα. Οι άλλες εξετάσεις, όπως Τ3 και Τ4 και ελεύθερη Τ3 και Τ4  και τα αντισώματα θυρεοειδή, θα πρέπει να ελέγχονται. Έλεγχος πρέπει να γίνεται και για δυσανεξία στη γλουτένη, τροφικές αλλεργίες, και για βαρέα μέταλλα, καθώς και για ανεπάρκειες της βιταμίνης D, σεληνίου, βιταμίνης Α, ψευδαργύρου, και ω-3 λιπαρών οξέων.
  • Υποστηρίξτε τον θυρεοειδή σας με τη βέλτιστη διατροφή, λαμβάνοντας τρόφιμα που περιέχουν ιώδιο, ψευδάργυρο,  ωμέγα-3 λιπαρά,  σελήνιο, και πολλά άλλα.
  • Κάντε άσκηση. Η άσκηση ενισχύει τη λειτουργία του θυρεοειδούς.
  • Κάντε σάουνα. Η χρήση σάουνας και θερμότητας διώχνει τις αποθηκευμένες τοξίνες, οι οποίες εμποδίζουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς.
  • Αν είναι κατεστραμμένος ο θυρεοειδής σας πρέπει να λάβετε θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης για την υποστήριξη του θυρεοειδούς αδένα σας.

Όλα τα φυσικά κόλπα για να θεραπεύσετε τον υποθυρεοειδισμό σας και να χάσετε βάρος

Τα πιο συχνά συμπτώματα που συνδέονται με τον υποθυρεοειδισμό είναι η κόπωση, η μειωμένη ανοχή στο κρύο, η αύξηση του σωματικού βάρους, η βραχνάδα της φωνής, η δυσκοιλιότητα, η κακή συγκέντρωση και μνήμη, και η απώλεια μαλλιών. 

-Καταναλώστε περισσότερο ιώδιο. Το ιώδιο είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.

Μπορείτε να αυξήσετε τα επίπεδα του ιωδίου στο σώμα σας με πλούσιες πηγές ιωδίου μέσω της διατροφής:

  • Γιαούρτι
  • Κρέας και θαλασσινά
  • Αυγά
  • Ραπανάκια
  • Μπανάνες
  • Μαϊντανός
  • Πατάτες
  • Πλιγούρι βρώμης
  • Ιωδιούχο επιτραπέζιο αλάτι (2300mg είναι η ημερήσια δόση) 

Μερικά συμπληρώματα ιωδίου μπορεί με τη μορφή ιωδιούχου καλίου ή νατρίου να σας βοηθήσουν.

Να λαμβάνετε 200-600mg συμπληρώματα με φύκια καθημερινά που βοηθούν στη μείωση του μεγέθους του θυρεοειδούς σε βρογχοκήλη. 200 έως 600 χιλιοστόγραμμα ημερησίως μπορεί να λαμβάνονται από το στόμα για τη θεραπεία του υποθυρεοειδισμού. Τα φύκια προκαλούν αυξημένη παραγωγή των ορμονών του θυρεοειδούς και αυτό μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη ασθενειών του θυρεοειδούς.  Σκεφτείτε άλλα πλούσια σε ιώδιο βότανα και τους ξηρούς καρπούς. Το ιώδιο βρίσκεται σε πολλά φυτά, στα καρύδια, και σε άλλα τρόφιμα.

-Βότανα με αυξημένο ιώδιο

  • Το μαύρο ξύλο καρυδιάς. Η μαύρη καρυδιά είναι μια καλή πηγή οργανικού ιωδίου που βοηθά στην ενδυνάμωση και θρέψη του θυρεοειδούς αδένα. Είναι, επίσης, πλούσια σε μαγνήσιο, το οποίο βοηθά στη λειτουργία του θυρεοειδούς.
  • Η τσουκνίδα. Η τσουκνίδα είναι μια άλλη πλούσια πηγή σε ιώδιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του υποθυρεοειδισμού λόγω της έλλειψης ιωδίου. Η τσουκνίδα έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις, αντιαλλεργικές και διουρητικές ιδιότητες, οι οποίες μπορεί να ανακουφίσουν κάποια από τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού, όπως το οίδημα και η κατακράτηση υγρών. Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε την τσουκνίδα είναι να κάνετε ένα τσάι από βότανα με μία κουταλιά της σούπας βότανα, που τα αφήνετε για 10 λεπτά σε βραστό νερό, και το καταναλώνετε δύο έως τρεις φορές την ημέρα.
  • Chondrus crispus. Είναι  κόκκινα φύκια που είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ιώδιο και άλλες βιταμίνες. Ο μοναδικός συνδυασμός του ιωδίου και των αντιοξειδωτικών είναι πολύ αποτελεσματικός στη θεραπεία των ήπιων μορφών του υποθυρεοειδισμού. Βάλτε 1-1 ½ κουταλάκια του γλυκού σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό και πίνετε 3 φορές την ημέρα. Για να χρησιμοποιήσετε το βάμμα, πρέπει να παίρνετε 1-2 ml, 3 φορές την ημέρα.
  • Λιναρόσπορος. Πάρτε 1-2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο με νερό κάθε ημέρα με άδειο στομάχι. Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, και είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. 
  • Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της φλεγμονής, η οποία είναι πολύ σημαντική σε αυτοάνοσες συνθήκες, όπως στη νόσο του Graves και την θυρεοειδίτιδα του Hashimoto. 
  • Προσθέστε περισσότερο τζίντζερ στη διατροφή σας. Το τζίντζερ έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι, επίσης, μια καλή πηγή ψευδαργύρου, μαγνησίου και καλίου, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της λειτουργίας του θυρεοειδούς. Η πιπερόριζα μπορεί να τρώγεται φρέσκια. Φέτες ρίζας τζίντζερ μπορεί να προστεθούν σε σούπες και άλλα φαγητά και δίνουν μια πικάντικη γεύση. Κάντε ένα τσάι από βότανα, προσθέτοντας μερικές φρέσκες φέτες τζίντζερ σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, για λίγα λεπτά και, στη συνέχεια, προσθέστε λίγο μέλι σε αυτό. Πίνετε αυτό το τσάι από βότανα 3-4 φορές την ημέρα. Το αποξηραμένο τζίντζερ μπορεί, επίσης, να καταναλωθεί.
  • Δοκιμάστε έξτρα παρθένο λάδι καρύδας. Το λάδι καρύδας είναι ένα κορεσμένο λίπος που αποτελείται από λιπαρά οξέα μέσης αλύσου. Αυτά τα λιπαρά οξέα μέσης αλύσου είναι γνωστό ότι αυξάνουν το μεταβολισμό και προωθούν την απώλεια βάρους. Το λάδι καρύδας μπορεί, επίσης, να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος και τον μεταβολισμό. Με άλλα λόγια, μπορεί να εξουδετερώσει πολλά από τα αρνητικά αποτελέσματα του υποθυρεοειδισμού. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας στο γάλα σας και πάρτε το στο πρωινό σας. Ένας από τους λόγους που τα λιπαρά οξέα μακράς αλύσου στα φυτικά έλαια είναι τόσο επιβλαβή για το θυρεοειδή είναι ότι οξειδώνονται γρήγορα και αλλοιώνουν τη μετατροπή των θυρεοειδικών ορμονών Τ4 σε Τ3, η οποία είναι ενδεικτική του υποθυρεοειδισμού.Το λάδι καρύδας δεν απαιτεί το ένζυμο για την μετατροπή των φυτικών έλαίων και δεν εμποδίζει την μετατροπή της Τ4 σε Τ3. Αυτό δεν είναι μόνο επειδή είναι ένα σταθερό έλαιο, αλλά επίσης επειδή η επεξεργασία γίνεται διαφορετικά στο σώμα και δεν απαιτείται το ένζυμο, όπως στα μακράς αλύσου λιπαρά οξέα. Είναι το μόνο λάδι που δεν αποθηκεύεται υπό την μορφή λίπους, αλλά μετατρέπεται άμεσα σε ενέργεια, αυξάνοντας την λιποδιάλυση.
  • Δοκιμάστε 100-200 σιβηριανό ginseng δύο φορές την ημέρα. Το σιβηριανό ginseng, μπορεί να ωφελήσει τα άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα του θυρεοειδούς, όπως η νόσος του Graves και η θυρεοειδίτιδα Hashimoto. Πάρτε μια δόση 100-200 mg εκχυλίσματος Σιβηριανό Ginseng δύο φορές την ημέρα, πριν από το πρωινό και πριν το μεσημεριανό γεύμα. Το Σιβηριανό ginseng ρυθμίζει τα επίπεδα ορμονών, βοηθώντας στη λειτουργία των επινεφριδίων και του θύμου αδένα. Αυτό το βότανο θα βοηθήσει, επίσης, να ανακουφιστείτε από ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού, την κόπωση.
  • Πάρτε μία κουταλιά της σούπας λάδι νυχτολούλουδου καθημερινά. Το έλαιο νυχτολούλουδου περιέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα όπως γ-λινολενικό οξύ, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής. Αυτό το λιπαρό οξύ, επίσης, πιστεύεται ότι βοηθάει στην ομαλοποίηση της λειτουργίας του θυρεοειδούς και διεγείρει την παραγωγή των ορμονών του θυρεοειδούς. Μπορεί να θεραπεύσει τα προβλήματα που συνδέονται με υποθυρεοειδισμό, όπως η απώλεια μαλλιών και η βαριά εμμηνορροϊκή ροή. 
  • Δοκιμάστε ένα συμπλήρωμα με ashwagandha ή τσάι. Το Ashwagandha είναι ένα προσαρμογόνο βότανο δημοφιλές στην ιατρική Ayurvedic που έχει δείξει πολύ καλά αποτελέσματα στη μείωση της κορτιζόλης και στην εξισορρόπηση ορμονών του θυρεοειδούς. Βοηθάει στην έκκριση των ορμονών του θυρεοειδούς και ως εκ τούτου βοηθά στη θεραπεία του υποθυρεοειδισμού. Πάρτε 200-1200 mg την ημέρα σε μορφή κάψουλας ή σε τσάι για  τα οφέλη της. Εκτός από την ορμονική ισορροπία, η ashwagandha βοηθάει τον οργανισμό να καταπολεμήσει το άγχος με τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος και δρα και ως αντιφλεγμονώδες.
  • Πάρτε 25 mg gugglsterone τρεις φορές την ημέρα. Αυτή η ρητίνη πιστεύεται ότι βοηθά στη βελτίωση των λειτουργιών του θυρεοειδούς, την αύξηση της καύσης του λίπους, και συνεπώς την απώλεια βάρους. Επίσης, αυξάνει τη θερμογένεση, δηλαδή την παραγωγή θερμότητας στο σώμα, το οποίο αυξάνει το μεταβολισμό. Το Kanchanara Guggul (Commiphora mukul) περιέχει ένα στεροειδές γνωστό ως gugglsterone.
  • Κάντε ηλιοθεραπεία. Απαιτούνται είκοσι λεπτά  καθημερινά. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθούν τα επίπεδα της βιταμίνης D σταθερά στο σώμα σας, και αυτό παίζει βασικό ρόλο στη διατήρηση της ανοσοποιητικής λειτουργίας και του μεταβολισμού του ασβεστίου. Κάντε έναν περίπατο ή τζόκινγκ, για άσκησή. Η προστιθέμενη βιταμίνη D και η σωματική άσκηση θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σας.
  • Να καταναλώνετε φυτικές ίνες, σύμπλεγμα βιταμινών Β και σίδηρο. Εκτός από την θεραπεία της δυσκοιλιότητας, που συνδέεται με τον υποθυρεοειδισμό, οι φυτικές ίνες θα σας βοηθούν να αισθάνεστε πλήρεις γρήγορα και αυτό θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Τα φασόλια, το πλιγούρι βρώμης και σιταριού είναι όλα πολύ πλούσιες πηγές φυτικών ινών, εκτός από τα συμπληρώματα διατροφής φυτικών ινών που υπάρχουν στο εμπόριο. Η βιταμίνη Β και ο σίδηρος βοήθεια ρυθμίζουν το πεπτικό σας σύστημα, πάρα πολύ, με τη μετατροπή των υδατανθράκων σε σάκχαρα και τη μεταφορά των αμινοξέων στα μαλλιά και το δέρμα σας. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες βρίσκονται στα λαχανικά, τα οστρακοειδή, τα καβούρια, το κόκκινο κρέας, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα αυγά.
  • Να αποφεύγετε τα σταυρανθή λαχανικά. Το λάχανο, το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα γογγύλια, τα λαχανάκια Βρυξελλών, και το κατσαρό λάχανο μπορεί να εμποδίσουν την ικανότητα του θυρεοειδούς να απορροφήσει το ιώδιο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.  Αντ ‘ αυτών, να καταναλώνετε τροφές, όπως το αβοκάντο, τα τεύτλα, το σέλινο, τα καρότα, οι πιπεριές, τα αγγούρια, ντομάτες, πατάτες, κολοκύθα και κολοκυθάκια. Βότανα όπως το σκόρδο, το τζίντζερ, ο κόλιανδρος, το τσίλι, η μέντα και ο μαϊντανός είναι, επίσης, καλά για τον θυρεοειδή σας.
  • Αυξήστε την πρόσληψη των λαχανικών και των φρούτων που κάνουν αλκαλοποίηση. Οι τροφές περιέχουν ρυθμιστικούς παράγοντες που εξουδετερώνουν την οξύτητα του σώματός σας, λόγω του χαμηλού ρυθμού του μεταβολισμού. Καλά παραδείγματα είναι τα μήλα, οι μπανάνες, και ο ανανάς.
  • Πάρτε ένα συμπλήρωμα σεληνίου. Το σελήνιο είναι πολύ σημαντικό για την μετατροπή της Τ4 ορμόνης στην πιο ενεργή  Τ3 και έχει αντιφλεγμονώδη δράση, και μειώνει τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού. Το σελήνιο βρίσκεται στα καρύδια, στο σολομό, στον τόνο, στο άπαχο κρέας και στα δημητριακά ολικής αλέσεως, που, επίσης, περιέχουν μαγνήσιο. 

-Κάντε βελονισμό. Αυτή η αρχαία κινεζική ιατρική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της κανονικής απελευθέρωσης των ορμονών του θυρεοειδούς αδένα. Επιπλέον, ανακουφίζει από άλλα συμπτώματα, όπως άγχος, αϋπνία, κατάθλιψη και κεφαλαλγία. Αυτό γίνεται με τον προσδιορισμό ορισμένων σημείων του σώματος που πρέπει να διεγερθούν. Μερικοί πιστεύουν ότι ο σπλήνας είναι ένα ιδιαίτερα ισχυρό σημείο πίεσης, γιατί είναι υπεύθυνο για την αλλαγή της πρόσληψης τροφής σε θρεπτικά συστατικά για το σώμα.

-Να τρώτε μικρά γεύματα συχνά. Αντί να τρώτε δύο ή τρία μεγάλα γεύματα, να τρώτε πέντε ή έξι μικρά γεύματα για  να τονώσετε το μεταβολικό ρυθμό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος πιο γρήγορα, ειδικά σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή και την άσκηση. Μειώστε την ποσότητα φαγητού στο μισό.

-Αποφύγετε τα λιπαρά τρόφιμα. Τρόφιμα που περιέχουν κορεσμένα λίπη, τα τηγανητά τρόφιμα, και το κόκκινο κρέας που περιέχει ορατό λίπος μπορεί να καταστείλουν τον θυρεοειδή αδένα και να εμποδίσουν την απελευθέρωση των ορμονών του θυρεοειδούς. Εκτός από την ικανότητά τους να καταστρέφουν τα κύτταρά σας, τα λίπη έχουν αρνητική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα, επιτρέποντας τις υποτροπές της λοίμωξης. Αντικαταστήστε τα επιβλαβή λίπη με υγιή λίπη, όπως το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας, και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα θαλασσινά, στο λιναρόσπορο και στα καρύδια.

-Αποφύγετε τη γλουτένη και τα προϊόντα σόγιας όπως σάλτσα σόγιας ή γάλα σόγιας. Η  σόγια μπορεί να αποδυναμώσει τη δύναμη του θυρεοειδούς αδένα σας και να μειώσει την ικανότητά του να παράγει ορμόνες ή ακόμα και απλά να λειτουργήσει και αυτό μπορεί να οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους. Η γλουτένη μοιάζει με τα συστατικά των ιστών του θυρεοειδούς, γι ‘αυτό καλό είναι να το αποφεύγετε, γιατί το σώμα μπορεί ακόμα να απελευθερώσει  αντισώματα κατά λάθος. Ευτυχώς, τα προϊόντα χωρίς γλουτένη και τα προϊόντα σόγιας γίνεται όλο και πιο διαδεδομένα – απλά φροντίστε να διαβάζετε τις ετικέτες σας πριν από την αγορά. 

-Κάντε γιόγκα. Η γιόγκα μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στη θεραπεία του υποθυρεοειδισμού. Υπάρχουν διάφορα asanas (ή στάσεις) που βοηθούν στη θεραπεία και τη βελτίωση του υποθυρεοειδισμό. Η Sarvangasana  θεωρείται η πιο αποτελεσματική γιόγκα θέτει για τον υποθυρεοειδισμό και επιτρέπει τη ροή του αίματος από τα πόδια στο λαιμό, όπου ο θυρεοειδής αδένας βρίσκεται. Αυτό θα βοηθήσει στην τόνωση και θρέψη του θυρεοειδούς αδένα και μπορεί να επιφέρει την απώλεια βάρους και να συμβάλλει στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού του σώματος. Άλλες αποτελεσματικές ασκήσεις γιόγκα για τον υποθυρεοειδισμό είναι οι Matsyasana  και οι Setu bandha Sarvangasana, οι βαθιές ασκήσεις αναπνοής ή οι pranayama, οι Anulom Vilom  και οι Ujjayi κ.ά.

-Κάντε άσκηση. Η αεροβική άσκηση βοηθάει να αυξηθεί ο μεταβολικός ρυθμός σας, να καεί το λίπος, και να τονωθεί ο θυρεοειδής αδένας σας. Ορισμένες απλές αερόβιες ασκήσεις όπως το περπάτημα, το τζόκινγκ, η ιππασία, το  ποδήλατο ή ακόμα και το σκοινάκι μπορεί να βοηθήσουν να χάσετε βάρος εάν τα κάνετε για περίπου 30 λεπτά τέσσερις ή πέντε φορές την εβδομάδα.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τον υποθυρεοειδισμό

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τον υποθυρεοειδισμό

 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό

Διαβάστε, επίσης,

Το τσεκάπ που πρέπει να κάνουν τα παιδιά

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και θυρεοειδίτιδα Hashimoto

Καροτιναιμία

Χυμός για να ενισχύσετε τον θυρεοειδή σας

Ιώδιο

Αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα

Όζοι του θυρεοειδούς

Θυρεοειδίτιδες

Θυρεοειδικές παθήσεις

Διατροφή για τον υποθυρεοειδισμό

Υποθερμία

Το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης

Φαινόμενο Raynaud

Καρκίνος θυρεοειδούς

Λεβοθυροξίνη σε ηλικιωμένους

Οδηγίες για τη λήψη θυροξίνης

Ανεξήγητη απώλεια βάρους

Έχετε νωχελική διάθεση και έλλειψη ενέργειας;

Διαβάστε τις αρρώστιες του σώματος στο δέρμα

Τι είναι τα αντιθυρεοειδικά αντισώματα

Συμπτώματα υπερθυρεοειδισμού

Υπερθυρεοειδισμός στην εγκυμοσύνη

Τονώστε το μεταβολισμό σας

www.emedi.gr

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19. Οι κυριότερες είναι οι καρδιoαγγειακές επιπλοκές, οι θρομβώσεις και η θρομβοπενία. Επιμέλεια παρουσίασης  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ