Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΟυρολογίαΕνδοσκοπική, Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Ουρολογία

Ενδοσκοπική, Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Ουρολογία

Σύγχρονη αντιμετώπιση των παθήσεων του ουροποιητικού συστήματος

Γράφει ο

Δρ. Νικόλαος Π. Παρδαλίδης

Χειρουργός Ουρολόγος, MD, PhD

Η Ενδοσκοπική-Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Ουρολογία είναι η διενέργεια της χειρουργικής επέμβασης μέσω είτε της φυσιολογικής οδού, δηλαδή της ουρήθρας προς το κατώτερο ουροποιητικό σύστημα, δηλαδή τον προστάτη ή την ουροδόχο κύστη ή προς το ανώτερο ουροποιητικό σύστημα, δηλαδή τους ουρητήρες και τους νεφρούς. είτε μέσω μικρών οπών-χωρίς τομή- με σκοπό τη γρήγορη επάνοδο στη φυσιολογική δραστηριότητα, το μικρό χρόνο νοσηλείας, τον ελάχιστο πόνο μετά την επέμβαση και την ύπαρξη πολύ μικρών ή καθόλου τομών.

Η Ρομποτική Χειρουργική είναι μια προηγμένης τεχνολογίας λαπαροσκοπική μέθοδος, όπου τα λαπαροσκοπικά εργαλεία κινούνται από σύστημα βραχιόνων που κατευθύνει με ειδικά χειριστήρια ο χειρουργός.

Ποιες επεμβάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με την Ενδοσκοπική, Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Ουρολογία:

 • Οι πέτρες των νεφρών, των ουρητήρων και της ουροδόχου κύστεως
 • Τα στενώματα ουρητήρων
 • Τα θηλώματα νεφρών, ουρητήρων και ουροδόχου κύστεως
 • Η υπερτροφία προστάτη
 • Η κιρσοκήλη
 • Οι κύστεις νεφρών
 • Ο καρκίνος νεφρού
 • Ο καρκίνος ουρητήρα
 • Η ακράτεια ούρων
 • Ο καρκίνος προστάτη
 • Και πολλές άλλες παθήσεις

Η Ρομποτική Χειρουργική μπορεί με ασφάλεια να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία μικρών εντοπισμένων μικρών καρκίνων του νεφρού (αδενοκαρκινώματα), χωρίς την ολική αφαίρεση του νεφρού (μερική νεφρεκτομή).

Η Ρομποτική Χειρουργική μπορεί να εφαρμοστεί και σε επιθετικό καρκίνο της ουροδόχου κύστεως με ρομποτική ριζική κυστεκτομή και αντικατάσταση από σφαιρικό τμήμα εντέρου (ειλεού) για αποφυγή εξωτερικών στομιών.

Η χειρουργική αυτή βασίζεται στις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές για ανώδυνη θεραπεία και γρήγορη ίαση προς όφελος του ασθενή.

Με την Ενδοσκοπική-Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Ουρολογία αποφεύγονται οι μεγάλες τομές στο δέρμα μειώνοντας στο ελάχιστο το πόνο, τις ημέρες παραμονής στο νοσοκομείο και επομένως το κόστος νοσηλείας, αλλά και τις επιπλοκές, όπως τις λοιμώξεις.

Η Ενδοσκοπική-Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Ουρολογία προσφέρει ταχεία ανάρρωση, επιστροφή σε σύντομο χρονικό διάστημα στην κανονική του δραστηριότητα και έχει τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα.

Γιατί η ζωή σας είναι πολύτιμη… και αξίζετε την καλύτερη και πιο σύγχρονη θεραπεία

Διαβάστε, επίσης,

Νέα ουροδόχος κύστη στη θέση της παλιάς που είχε καρκίνο

Ρομποτική Da Vinci προστατεκτομή

Καρκίνος ουροδόχου κύστεως

Ο καρκινικός δείκτης Cyfra 21-1

 Διαβάστε περισσότερα για τον Νίκο Παρδαλίδη

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θερίζουν οι καλοκαιρινές ιώσεις

Θερίζουν οι καλοκαιρινές ιώσεις. Πρόληψη και θεραπεία των καλοκαιρινών ιώσεων, για να μη σας χαλάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές. Καλοκαιρινές ιώσεις Θωρακίστε τον οργανισμό σας με βιταμίνες,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ