Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΗ βιταμίνη C μειώνει τον κίνδυνο στις καρδιοαγγειακές παθήσεις

Η βιταμίνη C μειώνει τον κίνδυνο στις καρδιοαγγειακές παθήσεις

Απαραίτητη η βιταμίνη C για όσους έχουν καρδιοαγγειακές παθήσεις

Η αύξηση της πρόσληψης της βιταμίνης C μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις και τον πρόωρο θάνατο από αυτές.

Οι άνθρωποι με υψηλά επίπεδα βιταμίνης C από την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών έχουν μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και πρόωρου θανάτου.

Προηγούμενες μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο American Journal of Clinical Nutrition έδειξαν ότι η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης C, σε σύντομο χρονικό διάστημα μειώνει τόσο τη συστολική αρτηριακή πίεση όσο και τη διαστολική αρτηριακή πίεση και όλα χωρίς οποιεσδήποτε παρενέργειες.

Προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι η θεραπεία με βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια στη βελτίωση της λειτουργίας των αιμοφόρων αγγείων τους.

Όσοι καταναλώνουν πολλά φρούτα και λαχανικά έχουν 15% χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακής νόσου και 20% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σύγκριση με εκείνους που πολύ σπάνια τρώνε φρούτα και λαχανικά και η μείωση του κινδύνου σχετίζεται με τις υψηλές συγκεντρώσεις βιταμίνης C στο αίμα από τα φρούτα και λαχανικά. Είναι, άλλωστε, από καιρό γνωστό ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι υγιεινά.

Μπορείτε, επίσης, να παίρνετε συμπληρώματα βιταμίνης C, αλλά με μια υγιεινή διατροφή, θα αναπτύξετε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής μακροπρόθεσμα.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, και αποδείχθηκε ότι οι υψηλές συγκεντρώσεις της βιταμίνης C στο πλάσμα, όπως με την υψηλή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, συνδέονται με χαμηλό κίνδυνο ισχαιμικής καρδιακής νόσου και θνησιμότητας από κάθε αιτία. Χρησιμοποιώντας τεχνικές ανάλυσης του DNA, η ομάδα από τη Δανία διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που εκφράζουν ένα συγκεκριμένο γενετικό αλληλόμορφο γονίδιο, γνωστό ως SLC23A1 rs33972313 G έχουν τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης C στο πλάσμα, και ότι αυτές οι αυξημένες συγκεντρώσεις συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο ισχαιμικής καρδιακής νόσου και θνησιμότητας από κάθε αιτία.

Η ενδοφλέβια έγχυση της βιταμίνης C είναι η πιο αποτελεσματική και αποτρέπει τις βλάβες που προκαλούνται από τη θεραπεία του καρκίνου από την ακτινοβολία, και βοηθά στην πρόληψη του γαστρικού καρκίνου, του καρκίνου του πνεύμονα, της νόσου του Alzheimer, της λευχαιμίας, του καρκίνου του προστάτη, του μελανώματος, του καρκίνου του μαστού, της αθηροσκλήρωσης στους καπνιστές, αλλά βοηθά και στις λοιμώξεις, τον διαβήτη, την καρδιακή ανεπάρκεια και άλλες καρδιακές νόσους, τον καταρράκτη το σχετιζόμενο με την ηλικία, την ουρική αρθρίτιδα, αναστέλλει την αντιγραφή του HIV, και προωωθεί την επούλωση των τραυμάτων.

Διαβάστε, επίσης,

Η βιταμίνη C καταπολεμά το οξειδωτικό stress

Τροφές φάρμακα

Μην πετάτε τις φλούδες από τα πορτοκάλια

Υψηλές δόσεις βιταμινών για τη θεραπεία καρκίνου

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την χοληστερίνη

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

www.emedi.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ