Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΙατρικά ΝέαO Τσίπρας πρέπει να κυβερνήσει μόνος του

O Τσίπρας πρέπει να κυβερνήσει μόνος του

Πρέπει ο ελληνικός λαός να τον βοηθήσει να κυβερνήσει

Άλλωστε, θα ήταν τραγικό να ξαναγυρίσουν αυτοί που δημιούργησαν τα προβλήματα στην Ελλάδα!

Πέρασε λίγος καιρός από τον διχασμό του 21ου αιώνα, το διχασμό του ”Ναι” και του ΄’Όχι”. 

Οι Έλληνες είναι μπερδεμένοι. 

Οι Έλληνες απορούν ποιοι φταίνε; Φταίνε οι εταίροι, φταίνε οι ανίκανοι οι πολιτικοί μας, φταίει η πάλη των τάξεων, φταίει η ταξική μας συνείδηση, φταίει ο φόβος μας, φταίνε οι μεγάλες προσδοκίες μας; Θα πρέπει να συζητάμε για χρόνια για να μπορέσουμε να βρούμε μια λογική απάντηση. Η ιστορία θα το δείξει…

Και τώρα θα σταθούμε στις εκλογές που έρχονται και ήταν αναπόφευκτες, ώστε να μπορέσει να εκλεγεί μια σταθερή κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την ευθύνη πάνω του! Κάποιοι τον κατηγορούν ότι αθέτησε το λόγο του, ότι πήρε αποφάσεις και άσκησε πολιτική που δεν ενέκριναν οι ψηφοφόροι του. Τον κατηγόρησαν και τον κατηγορούν ότι ως αριστερός δεν έπρεπε να υπογράψει φιλελεύθερα μέτρα.

Ο λαός έχει αποφασίσει πως δεν θέλει να τον κυβερνήσουν τα παλαιά κατεστημένα, αυτά που οδήγησαν την χώρα μας σε αυτή την κατάσταση. Εντούτοις, έχει την απορία, γιατί η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αθέτησε κατά ένα μέρος αυτά που είχε υποσχεθεί προεκλογικά.

Και μετά… ήρθε το δημοψήφισμα. Ο λαός δεν ήθελε άλλα μέτρα…

Μας εξαπάτησε, εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα, είναι άτολμος, είναι δειλός, είναι και αυτός του συστήματος; Αφού ο λαός του είπε ”Όχι”, γιατί αυτός εφάρμοσε το ”Ναι”; 

Κάποιοι νιώθουν εξαπατημένοι… Είναι όμως έτσι;

Πράγματι η συμφωνία που υπέγραψε είναι σκληρή, αλλά ευτυχώς δίνει χρόνο επιβίωσης στη χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να διαλέξει: ή να βγάλει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή να παραμείνει σε αυτή δίνοντας στην Ελλάδα να αναπνεύσει μέσα από μια μάσκα οξυγόνου. 

Αν εκείνη τη νύχτα της διαπραγμάτευσης είχε πει ”Όχι” θα γύρναγε ως νικητής στους ψηφοφόρους του, αλλά η Ελλάδα μπορεί να είχε οδηγηθεί σε θάνατο βιαστικό, άδικο και βασανιστικό. Αντί, όμως για ”Ναι” ή Όχι” είπε ”Σε λίγο βλέπουμε”…

Και μήπως δεν πρέπει να εφαρμοσθούν κάποια μέτρα; Μπορεί να είναι δυσάρεστα για ορισμένους, αλλά έπρεπε να έχουν εφαρμοσθεί προ πολλού για κάποιες συντεχνίες και για τον πλούτο.

Και υπάρχει και η αναδιάρθρωση και η μετακύλιση σε βάθος χρόνου που θα ελαφρύνει το βάρος του προϋπολογισμού σε τοκοχρεολύσια και τότε θα γίνουν ευκολότερα τα πρωτογενή πλεονάσματα και θα μπορεί να έρθει η ανάπτυξη και να εφαρμοσθεί η κοινωνική πολιτική.

Ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι τώρα διαχειρίσθηκε προβλήματα που του είχαν δημιουργήσει οι άλλοι…

Τώρα πρέπει να τον βοηθήσουμε να αποκτήσει μια σταθερή κυβέρνηση και να αρχίσει να κυβερνά.

Οποιαδήποτε παλινδρόμηση σε παλαιότερες ή συστημικές παρατάξεις θα οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο. 

Αν θέλουν να ξαναγυρίσουν οι παλιοί πίσω είναι για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να φορτώσουν πάλι στον Λαό αυτά που θα έπρεπε να έχουν πληρώσει αυτοί!

Ο Λαός πρέπει να βοηθήσει τον Αλέξη Τσίπρα να κυβερνήσει με μια σταθερή κυβέρνηση!

Και η κριτική μετά!!!

Διαβάστε, επίσης,

Το τέλος της μεταπολίτευσης είναι εδώ

Επικοινωνία και πολιτική ψυχολογία

Πριν ψηφίσετε να ρωτήσετε τα παιδιά σας

Όλη η Ελλάδα είναι με τον Αλέξη

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Smoothie με μάνγκο

Smoothie με μάνγκο. Smoothie υγιεινό με μέλι, μάνγκο, ανανά, φράουλα, passion fruit και εναλλακτικό γάλα αμυγδάλου Smoothie με μέλι, μάνγκο, ανανά, φράουλες, passion fruit και...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ