Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΣταματήστε να τρώτε κατεψυγμένα μπέργκερ

Σταματήστε να τρώτε κατεψυγμένα μπέργκερ

Print Friendly, PDF & Email

Τι συμβαίνει στο σώμα σας μία ώρα μετά αφού φάτε ένα κατεψυγμένο παχυντικό μπέργκερ

Είστε περίεργοι τι συμβαίνει στο σώμα σας αφού φάτε ένα νόστιμο μπέργκερ;

Το αγαπημένο σας πρόχειρο φαγητό είναι πολύ ανθυγιεινό

Στα 10 πρώτα λεπτά!!!

Μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά μετά την κατανάλωση του μπέργκερ, το σάκχαρο στο αίμα σας ανεβαίνει σε μη φυσιολογικά επίπεδα, λόγω του προστιθέμενου σιροπιού φρουκτόζης καλαμποκιού. Δυστυχώς μόλις έχετε καταναλώσει 540 θερμίδες! Επιπλέον, η ζάχαρη που βρίσκεται σε αυτό το πρόχειρο φαγητό το καθιστά εξαιρετικά εθιστικό. Όταν τρώτε ένα μπέργκερ ο εγκέφαλος εκκρίνει ντοπαμίνη που προκαλεί ευφορία, όπως η κοκαϊνη. Επιπλέον, το σιρόπι καλαμποκιού προκαλεί μακροπρόθεσμα παχυσαρκία, διαβήτη και καρδιακές νόσους.

Μετά από 30 λεπτά!!!

Παράλληλα με την κατανάλωση ζάχαρης μέσω του σιροπιού καλαμποκιού, υψηλά επίπεδα νατρίου πλημμυρίζουν το σώμα σας σε 30 λεπτά (970 mg).  Τα νεφρά σας δεν μπορούν να ελαττώσουν το επιπλέον νάτριο και η καρδιά λειτουργεί γρηγορότερα για να αντλήσει το αίμα από τις φλέβες. Το νάτριο οδηγεί σε υψηλή αρτηριακή πίεση που είναι υπεύθυνη για τις καρδιακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Το ψηλό νάτριο δημιουργεί και αφυδάτωση που συχνά μιμείται την πείνα. Γι΄αυτό πεινάτε και πάλι αμέσως μετά το φαγητό! 

Μετά από 40 λεπτά!!!

Σε 40 λεπτά πεινάτε από την πτώση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα … Τα σάκχαρα απορροφούνται πολύ γρήγορα λόγω έκκρισης ινσουλίνης και εσείς πάλι νιώθετε πείνα.

Μετά από 60 λεπτά!!!

Για το πρόχειρο φαγητό απαιτούνται 24-72 ώρες για να πεπτεί. Όσον αφορά τα κατεψυγμένα μπέργκερ με τις πολλές σάλτσες μπορεί να απαιτηθούν και 3 ημέρες.. Τα μπέργκερ περιέχουν 1, 5 γραμμάριο τρανς λιπαρά που θα αφομοιωθούν σε 51 ημέρες. Τα τρανς λιπαρά είναι γνωστό ότι προκαλούν καρδιακές νόσους, παχυσαρκία, καρκίνο και διαβήτη.

Σταματήστε να τρώτε έτοιμα κατεψυγμένα μπέργκερ. Δεν ξέρετε τι περιέχει ο κατεψυγμένος κιμάς τους και ούτε μπορείτε να το ελέγξετε. Αν σας αρέσουν τα μπέργκερ φτιάξτε τα μόνοι σας στο σπίτι με φρέσκο κιμά από βιολογικό μοσχάρι και φρεσκοκομμένο κρεμμύδι και άλλα φρέσκα υλικά. 

Αν το φάτε έξω να πηγαίνετε μόνο εκεί που προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα. Φρέσκος βιολογικός κιμάς, ψημένα μπέργκερ εκείνη τη στιγμή και φρεσκοκομμένα κρεμμύδια, ντομάτες, μαρούλι και καυτερή πιπεριά… ή ότι άλλα φρέσκα βιολογικά υλικά προτιμάτε!!!

Διαβάστε, επίσης,

Δίαιτα για όσους τρώνε συχνά έξω

Αν θέλετε τέλεια γράμμωση στο κορμί σας

Το πιο νόστιμο χάμπουργκερ

Σκεφτείτε ΒΙΟ-λογικά

Να προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα

Συσκευές που ανιχνεύουν επικίνδυνες ουσίες στα τρόφιμα

Θα αρέσει στους καταναλωτές το μπιφτέκι εργαστηρίου;

Διατροφικά σκάνδαλα

www.emedi.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νευρίνωμα Morton

Το νευρίνωμα Morton είναι μια πάχυνση του ιστού που περιβάλλει το μικρό νεύρο που οδηγεί στα δάχτυλα των ποδιών. Το νευρίνωμα Morton είναι μια...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ