Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕίναι υγιεινό το μαγείρεμα στη χύτρα;
Array

Είναι υγιεινό το μαγείρεμα στη χύτρα;

Πρέπει να μαγειρεύετε στη χύτρα;

Ο βρασμός στη χύτρα διαρκεί πολύ λιγότερο. Διαρκεί το μισό χρόνο από μια απλή κατσαρόλα. Αν το φαγητό θέλει μιάμιση ώρα στην κατσαρόλα και 40 λεπτά στη χύτρα. 

Ο μικρότερος χρόνος βρασμού σημαίνει και μικρότερη καταπόνηση του τροφίμου.

Το κακό με τη χύτρα είναι ότι αναπτύσσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό της χύτρας και όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο μεγαλύτερη είναι και η απώλεια σε θρεπτικά συστατικά.

Διαβάστε, επίσης,

Μυστικά για το ψήσιμο με γάστρα

Οι απώλειες βιταμινών στα επεξεργασμένα τρόφιμα

Εξοικονόμηση ενέργειας

www.emedi.gr

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΛούπινα
Επόμενο άρθροΠοιοι πρέπει να κάνουν πιλάτες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο βενζόη

Αιθέριο έλαιο βενζόη. Τα οφέλη από το αιθέριο έλαιο βενζόης ή μοσχολίβανου στην υγεία και οι εφαρμογές της στην ιατρική Αιθέριο έλαιο βενζόη ή μοσχολίβανο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ