Πρέπει να μαγειρεύετε στη χύτρα;
Ο βρασμός στη χύτρα διαρκεί πολύ λιγότερο. Διαρκεί το μισό χρόνο από μια απλή κατσαρόλα. Αν το φαγητό θέλει μιάμιση ώρα στην κατσαρόλα και 40 λεπτά στη χύτρα.
Ο μικρότερος χρόνος βρασμού σημαίνει και μικρότερη καταπόνηση του τροφίμου.
Το κακό με τη χύτρα είναι ότι αναπτύσσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό της χύτρας και όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο μεγαλύτερη είναι και η απώλεια σε θρεπτικά συστατικά.
Διαβάστε, επίσης,
Μυστικά για το ψήσιμο με γάστρα
Οι απώλειες βιταμινών στα επεξεργασμένα τρόφιμα
www.emedi.gr