Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤα οφέλη της σερραπεπτάσης στην υγεία
Array

Τα οφέλη της σερραπεπτάσης στην υγεία

Η Serrapeptase είναι μια χημική ουσία που λαμβάνεται από το μεταξοσκώληκα

 

Η σερραπεπτάση είναι ένα πρωτεολυτικό  ένζυμο το οποίο παράγεται από στελέχη βακτηρίων του γένους Serratia.

Έχει την ικανότητα να επιζεί στον πεπτικό σωλήνα και να παραμένει ενεργό διαμέσου της κυκλοφορίας σε όλο το σώμα, γεγονός που μεγιστοποιεί τα θεραπευτικά της αποτελέσματα. Όταν είναι εντεροδιαλυτή, έχει την καλύτερη βιοδιαθεσιμότητα και την μεγαλύτερη ποσόστωση απορροφητικότητας. Σημασία έχει, επίσης, να έχει μεγάλη  συγκέντρωση  μονάδων ενζυμικής δράσης ανά ταμπλέτα.

Η Serratiopeptidase ή Serratia E-15 πρωτεάση, ή serralysin η serrapeptase ή serratiapeptase, η Serratia πεπτιδάση ή serratio πεπτιδάση, ή Serrapeptidase είναι ένα πρωτεολυτικό ένζυμο (πρωτεάση) που παράγεται από τα εντεροβακτήρια Serratia sp. E-15. Ο μικροοργανισμός απομονώθηκε από το έντερο του μεταξοσκώληκα Bombyx mori L. (έντερο) και τον χρησιμοποιεί για να διαλυθεί κουκούλι του. 

Τα αντιφλεγμονώδη οφέλη της σερραπεπτάσης

Η Serratiopeptidase είναι ευεργετική για τον πόνο και τη φλεγμονή.

Η σερραπεπτάση χρησιμοποιείται για τον πόνο στην πλάτη, την καρδιακή προσβολή το εγκεφαλικό επεισόδιο και το άσθμα. Επίσης, χρησιμοποιείται σε χρόνια βρογχίτιδα και σε διαστρέμματα, αλλά και στον καρκίνο.

Οι δράσεις της σερραπεπτάσης

1. Η βασική της δράση είναι η δυνατότητά της να κατατρώει κυριολεκτικά τους μη ζωντανούς και μη ζωτικούς σχηματισμούς μέσα στο σώμα μας, για παράδειγμα τους θρόμβους, την αρτηριακή πλάκα, το λίπος στην κυκλοφορία του αίματος, τις υδατικές κύστεις, τις λιπώδεις κύστεις, την βλέννα, τα πήγματα και τα προϊόντα απόπτωσης των κυττάρων. Η σερραπεπτάση (serrapeptase) καταστέλλει την ινωδολυτική δραστικότητα και την αυξημένη διαπερατότητα των αγγείων, καταστέλλει το οίδημα της φλεγμονής, υδρολύει ισχυρά τη βραδυκινίνη και διασπά το ινώδες και το ινωδογόνο, χωρίς να επηρεάζει τις πρωτεΐνες του οργανισμού (λευκωματίνη και α- και γ-σφαιρίνες).

2. Η σερραπεπτάση χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ίνωσης. Στην Κυστική Ίνωση που δεν υπάρχει παραγωγή ενζύμων οι πνεύμονες συρρικνώνονται από τον σχηματισμό ουλώδους ιστού ή ίνωσης. Ως αποτέλεσμα της μείωσης της παραγωγής ενζύμων, το σώμα δεν μπορεί να μειώσει την υπερβολική παραγωγή του ινώδους, είτε αυτό σχηματίζεται από απλά κοψίματα, είτε από εναποθέσεις στο εσωτερικό των εσωτερικών οργάνων μας και στα αιμοφόρα αγγεία. Άλλα παραδείγματα σχηματισμού ινώδους ιστού είναι η ινοκυστική νόσος του μαστού ή ινοκυστική μαστοπάθεια, τα ινομυώματα μήτρας, οι ενδομήτριες συμφύσεις, και η ενδομητρίωση. Οι άνδρες και οι γυναίκες όσο μεγαλώνουν σχηματίζουν αρτηριακές αθηρωματικές πλάκες, που είναι τύπος ινώδους ιστού.  Ακόμη, σχηματίζεται ινώδης ιστός ”αράχνης”, στα εσωτερικά μας όργανά, με αποτέλεσμα την μείωση του μεγέθους των οργάνων και την δυσλειτουργία τους με την πάροδο του χρόνου. Με την αντικατάσταση των χαμένων ενζύμων μπορούμε να βοηθήσουμε στον έλεγχο και στη μείωση του ουλώδους ιστού και της ίνωσης, εμποδίζοντας έτσι πολλά από τα προβλήματα που συνδέονται με την έλλειψη των ενζύμων και της περίσσειας του ινώδους.

3. Η σερραπεπτάση διαλύει τον ινώδη ιστό και τον απομακρύνει από το σώμα. Ο ιστός αυτός, fibrin, είναι μια πρωτεΐνη και σχηματίζεται από το σώμα μας κάθε φορά που υπάρχει τραυματισμός ή φλεγμονή σε κάποια ομάδα κυττάρων. Η πρωτεΐνη αυτή, καλύπτει την περιοχή που έχει προσβληθεί για να μπορέσουν εκεί να δημιουργηθούν νέα κύτταρα και μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, αποβάλλεται. Αν το σώμα αυτό δεν μπορεί να το κάνει μόνο του, το κάνει η σερραπεπτάση.

4. Η σερραπεπτάση έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία και με τον τρόπο αυτό να βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, να βοηθά τον οργανισμό να οξυγονώνεται καλύτερα και να τρέφεται αποτελεσματικότερα.

5. Σημαντική της λειτουργία, επίσης, είναι και η ικανότητά της να διαλύει τις αμυλοειδείς πλάκες. Αυτές οι πλάκες συσσωρεύονται σε όλο το σώμα και είναι πηγή του χρόνιου πόνου σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Η Νόσος του Alzheimer προέρχεται από τη συσσώρευση αμυλοειδών πλακών στον εγκέφαλο.

6. Η σεραπεπτάση μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για όσους έχουν προβλήματα των πνευμόνων και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια,  γιατί καθαρίζει τους πνεύμονες από την φλεγμονή, την βλέννα και τον νεκρό ινώδη ιστό.

7. Η σερραπεπτάση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην διάλυση του  εξωτερικού προστατευτικού περιβλήματος  των καρκινικών κυττάρων  και των όγκων (τον ινώδη ιστό), για  να μπορέσει το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στον καρκίνο.

Αντενδείξεις και κίνδυνοι από την σερραπεπτάση

Η σερραπεπτάση είναι σαφώς πιο ασφαλής από όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση πλάκας από το αρτηριακό τοίχωμα ή για την μείωση των λιπιδίων στην κυκλοφορία του αίματος και δεν εμποδίζει τη βιοσύνθεση της χοληστερόλης. Η σερραπεπτάση είναι ένα αντιοξειδωτικό που απαιτείται για να λειτουργούν σωστά όλα τα όργανα του σώματος. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε αυτό το προϊόν, αν παίρνετε κάποιο φάρμακο που επηρεάζει την πήξη του αίματος, όπως βιταμίνη Κ, ηπαρίνη, βαρφαρίνη (Coumadin), ή ασπιρίνη

Νοσήματα στα οποία χρησιμοποιείται η σερραπεπτάση

• Πόνος κάθε είδους (οσφυαλγία, οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, οστεοπόρωση, ινομυαλγία, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, πονοκέφαλος, ημικρανία και πονοκέφαλος τάσης) και κάθε είδους φλεγμονές, (ιγμορίτιδα, λαρυγγίτιδα, πονόλαιμος, λοιμώξεις του αυτιού, οίδημα μετά από χειρουργική επέμβαση, πρήξιμο μιας φλέβας με το σχηματισμό ενός θρόμβου αίματος-θρομβοφλεβίτιδα, και η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου-ελκώδης κολίτιδα και νόσος του Crohn).

• Αρθρίτιδα, σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδής αρθρίτιδας, ερυθηματώδης λύκος

• Πονοκεφάλοι και ημικρανίες

• Αναπνευστικές παθήσεις, ΧΑΠ, εμφύσημα, οξεία και χρόνια βρογχίτιδα, πνευμονική φυματίωση, βρογχικό άσθμα, βρογχεκτασίες, κυστική ίνωση, πνευμονική ίνωση

• Ιγμορίτιδα και καταρροή, χρόνιες βλέννες στον ρινοφάρυγγα, λαρυγγίτιδα, λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού, φαρυγγίτιδα,

ρινοκολπίτιδα, χρόνιες λοιμώξεις του αυτιού

• Αθλητικές κακώσεις, τραυματικό οίδημα, μετεγχειρητικό οίδημα, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

• Φλεγμονώδεις νόσοι των εντέρων (νόσος του Crohn, ελκώδης κολίτιδα κλπ.)

• Οι γυναίκες το χρησιμοποιούν για εξογκώματα σε μαστούς και οι θηλάζουσες μητέρες το χρησιμοποιούν για τον πόνο στο στήθος που προκαλείται από το πάρα πολύ γάλα (υπεραιμία του μαστού). Επίσης, το χρησιμοποιούν για την ινοκυστική μαστίτιδα και μαστοπάθεια

• Ινομυώματα μήτρας, ενδομήτριες συμφύσεις, και ενδομητρίωση

• Χρόνιες φλεγμονές στους μύες- ινομυαλγία

• Καρδιαγγειακή υγεία, πρόληψη και θεραπεία σχηματισμού θρόμβων, αρτηριοσκλήρωση, αθηροσκλήρωση, υπερλιπιδαιμία, υπερχοληστερολαιμία

• Εγκεφαλικό

• Νόσος Alzheimer

• Αμυλοείδωση

• Φλεβίτιδα, θρομβοφλεβίτιδα, κιρσοί, αρτηριακές θρομβώσεις

• Αυτοάνοσα νοσήματα, χωρίς να καταστέλλει το ανοσοποιητικό

Θεραπεία του διαβήτη, των ελκών ποδιών και της συσσώρευσης πύου (εμπύημα)

• Καρκίνος

Διαβάστε, επίσης,

Παράξενα συστατικά θεραπεύουν αρρώστιες των ανθρώπων

www.emedi.gr 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19. Οι κυριότερες είναι οι καρδιoαγγειακές επιπλοκές, οι θρομβώσεις και η θρομβοπενία. Επιμέλεια παρουσίασης  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ