Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΟδοντιατρικήΜην χρησιμοποιείτε υλικά με μέταλλα για να φτιάξετε τα δόντια σας

Μην χρησιμοποιείτε υλικά με μέταλλα για να φτιάξετε τα δόντια σας

Ολιστική αντιμετώπιση της αισθητικής οδοντιατρικής

Η σύγχρονη τεχνολογία και τα σύγχρονα οδοντιατρικά υλικά επιτρέπουν σε όλους να έχουν ωραίο χαμόγελο.

Το αρμονικό χαμόγελο παίζει μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της ψυχολογίας μας.

Να χρησιμοποιείτε υλικά απαλλαγμένα από μέταλλα για να επιτρέπεται η αντανάκλαση του φωτός, όπως στα φυσικά δόντια και να είναι και να φαίνονται φυσικά.

Αν έχετε μεταλλικά υλικά στο στόμα σας αντικαταστήστε τα…

Μην βάζετε μεταλλικά σιδεράκια, θήκες, σφραγίσματα και γέφυρες…

Η σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική χρησιμοποιεί τις στεφάνες, δηλαδή τις θήκες από ολοκεραμικά υλικά και από ζιρκόνια, που είναι υλικά που δεν έχουν σκελετό από μέταλλο και υλικά από ρητίνες composites για να αλλάξει το σχήμα και το χρώμα των δοντιών με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Τα δόντια και οι προσθετικές εργασίες πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά στο στο στόμα σας για να είναι το χαμόγελό σας όμορφο και φυσικό και να αποδίδει με επιτυχία τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Να προτιμάτε βιοσυμβατά υλικά που δεν έχουν τοξικότητα για το στόμα και τον οργανισμό σας.

Τα βιοσυμβατά υλικά δεν δημιουργούν το φαινόμενο γαλβανικών και ηλεκτρικών ρευμάτων στη στοματική κοιλότητα, όπως όταν χρησιμοποιούνται στεφάνες, θήκες γέφυρες ή σφραγίσματα από μεταλλικά υλικά. Τα μαύρα σφραγίσματα και οι γέφυρες από χρυσό επιτρέπουν στο στόμα σας να ρέει ηλεκτρικό ρεύμα από την αλληλεπίδραση του χρυσού από τις στεφάνες με τον άργυρο, τον υδράργυρο και τον χαλκό των μαύρων σφραγισμάτων. Έτσι, το στόμα σας γίνεται μπαταρία, γιατί διαλύονται τα μέταλλα στα μαύρα σφραγίσματα, συνεχώς. Τα ιόντα των μετάλλων αυτών απελευθερώνονται στο στόμα σας σε μεγάλες ποσότητες και δηλητηριάζουν όλο το σώμα.  Το ίδιο συμβαίνει όταν συνυπάρχουν γέφυρες χρυσοπλατίνας και γέφυρες παλαδίου και νικελίου. 

Το μεταλλικό παλλάδιο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα, στα μάτια ή ερεθισμό του αναπνευστικού συστήματος. Οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με το παλλάδιο, κυρίως μέσω των βλεννογόνων από τις οδοντοστοιχίες, και μέσω του δέρματος από τα κοσμήματα και ενδεχομένως και μέσω των εκπομπών παλλάδιου από καταλύτες. Σε γενικές γραμμές, σε ασθενείς που είναι ευαίσθητοι και έχουν αλλεργία στο παλλάδιο, δεν πρέπει να τοποθετούνται τεχνητές οδοντοστοιχίες που το περιέχουν. Όλες οι ενώσεις του παλλάδιου θα πρέπει να θεωρούνται εξαιρετικά τοξικές και καρκινογόνες.

Το νικέλιο, όταν η έκθεση είναι χρόνια είναι αθροιστικά τοξικό και μπορεί να είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, γιατί προκαλεί καρκινογένεση.

Η απελευθέρωση των μεταλλικών ιόντων προκαλεί εγκεφαλικό, νευρολογικές βλάβες, όπως νόσο του Πάρκινσον και σκλήρυνση κατά πλάκας και βλάβες στα νεφρά, στο θυρεοειδή και στο συκώτι. Οι γέφυρες που περιέχουν νικέλιο και τοποθετούνται σε απονευρωμένα δόντια, όπως στους πρώτους άνω και κάτω γομφίους που ανήκουν στους μεσημβρινούς που αντιστοιχούν στον δεξί και αριστερό μαστό, προδιαθέτουν για καρκίνο του μαστού. 

Μπορεί να μετρηθεί το ποσοστό μόλυνσης του ασθενή από τις μεταλλικές εργασίες στο στόμα, με βιοσυντονισμό.

Η επίδραση της στοματικής υγείας στο υπόλοιπο του σώματος, συχνά παραβλέπεται.

Κάθε εργασία που έχετε κάνει στα δόντια σας μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία σας.

Η υγεία των δοντιών σας είναι ένας ισχυρός προγνωστικός παράγοντας της συνολικής υγείας σας. Οι ασθενείς που έχουν υγιή δόντια γίνονται καλά αρκετά γρήγορα. Από την άλλη πλευρά, όταν το στόμα τους είναι γεμάτο από σφραγίσματα και κανάλια στις ρίζες, η πρόγνωση δεν είναι τόσο καλή.

Η σύγχρονη διατροφή  έχει αλλάξει την  υγεία των δοντιών μας.

Σήμερα είναι πολύ σπάνιο να υπάρχει ένας ενήλικας με δόντια χωρίς οδοντιατρικές εργασίες κάποιου είδους, όπως αμαλγάματα υδραργύρου (ασημί σφραγίσματα), στεφάνες, θήκες, γέφυρες, απονευρώσεις και εμφυτεύματα.

Αν τρώτε σωστά είναι εξαιρετικά απίθανο να αναπτύξετε κοιλότητες στα δόντια σας. 

Ακόμη και τα χρυσά σφραγίσματα, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. Τα ασημί σφραγίσματα κατά 50 τοις εκατό έχουν υδράργυρο, μια εξαιρετικά ισχυρή νευροτοξίνη. Επίσης, τα μεταλλικά εμφυτεύματα μπορεί να επιδεινώσουν αυτοάνοσα νοσήματα.

Επιπλέον, το φαινόμενο γαλβανικών και ηλεκτρικών ρευμάτων στη στοματική κοιλότητα, εμφανίζεται όταν τοποθετούνται δύο ανόμοια μέταλλα στο στόμα σας, το οποίο γίνεται μια μπαταρία που θα χρησιμεύσει για την κίνηση των ιόντων των μετάλλων από το μέταλλο μέσα στο στόμα σας, αλλά και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Τα μικροσκοπικά ηλεκτρικά ρεύματα είναι θεμελιώδη για τον τρόπο που το σώμα σας λειτουργεί βιολογικά, και όταν εμφανίζεται μια ξένη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας, που είναι συνεχώς εκεί, δημιουργούνται ανισορροπίες που μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας. Αυτή η γαλβανική τοξικότητα δημιουργείται όταν το μέταλλο στο στόμα σας αντιδρά με το σάλιο σας. Αυτό ισχύει είτε το μέταλλο στο στόμα σας είναι ένα ασημένιο σφράγισμα, μία μεταλλικό στεφάνη, ή ένα μεταλλικό οδοντικό εμφύτευμα.

Σημεία και συμπτώματα γαλβανική τοξικότητας:

  • Μια μεταλλική γεύση στο στόμα σας
  • Μια αίσθηση ηλεκτρικού ρεύματος όταν χρησιμοποιούνται μεταλλικά σκεύη
  • Χρόνια αϋπνία

Πρέπει να γίνεται διερεύνηση των κατάλληλων υλικών για την αντικατάσταση των μετάλλων και να έχετε την καλύτερη επιλογή, αν θα πρέπει να αντικαταστήσετε ένα δόντι.

Επίσης, η οδοντική τερηδόνα (κοιλότητες) είναι μια αντανάκλαση μιας συστηματικής νόσου στο σώμα σας. Η κοιλότητα επηρεάζει τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία, τα βακτήρια καλύπτουν τα μικροσκοπικά σωληνάρια της οδοντίνης, και προκαλείται χρόνια φλεγμονή και μόλυνση που είναι σχεδόν αδύνατο να εξαλειφθεί. Έτσι, ποτέ δεν πρέπει να αγνοούμε τον πονόδοντο ή μια κοιλότητα στα δόντια. 

Όσο για τα κανάλια των ριζών, σχεδόν όλα περιέχουν αποικίες  βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές ασθένειες στο σώμα σας. Ακόμα και τα αντιβιοτικά δεν θα βοηθήσουν σε αυτές τις περιπτώσεις, επειδή τα βακτήρια προστατεύονται στο εσωτερικό των νεκρών δοντιών σας. Και όταν αυτά τα βακτήρια μεταναστεύουν, μέσω της κυκλοφορίας του αίματος σας σε άλλες περιοχές του σώματός σας, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες, όπως:

  • Καρδιοαγγειακά νοσήματα και νοσήματα του κυκλοφορικού συστήματος
  • Αρθρίτιδα και ρευματισμούς
  • Παθήσεις του νευρικού συστήματος

Μια άλλη εναλλακτική λύση στα συμβατικά οδοντιατρικά σφραγίσματα είναι η αναγέννηση των δοντιών. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για αυτή τη διαδικασία περιλαμβάνουν διαλύματα χημικών ουσιών που μπορούν πραγματικά να αναγεννήσουν τα χαλασμένα δόντια. Η αδαμαντίνη και η οδοντίνη, είναι φυσικά υλικά που κάνουν τα δόντια ισχυρά και κάποια μέρα θα αντικαταστήσουν τα συμβατικά σφραγίσματα.

Αν θέλετε να έχετε υγιή δόντια, και ομοίως υγιές σώμα, θα πρέπει να ξεκινήσετε από μέσα προς τα έξω, και αυτό σημαίνει υγιεινή διατροφή, δηλαδή φυσικά τρόφιμα, μη επεξεργασμένα, και βιολογικά, χωρίς ζάχαρη, με λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, τοπικά και εποχιακά τρόφιμα. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τη ζάχαρη, το άσπρο αλεύρι και όλα τα τεχνητά αρώματα, τις χρωστικές και τα τεχνητά γλυκαντικά. Αντ ‘αυτού, να κατανώλετε τοπικά τρόφιμα που είναι στην εποχή τους. Να τρώτε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το κεφίρ και βιολογικά λαχανικά. Να τρώτε υγιή λίπη, όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά, και να μειώσετε την πρόσληψη των ωμέγα-6 λιπαρων οξέων από φυτικά έλαια.

Το βούρτσισμα και η χρήση οδοντικού νήματος είναι τέλος, πολύ σημαντικά για την υγεία των δοντιών σας.

Διαβάστε, επίσης,

Μην χρησιμοποιείτε λαστιχάκια στα δόντια σας

Μέθοδοι αλλαγής χρώματος δοντιών

Σε τι ηλικία πρέπει να γίνεται η ορθοδοντική θεραπεία

Ορθοδοντικά προβλήματα και αντιμετώπιση

Oρθοδοντική με τη μέθοδο INVISALIGN

Όψεις Ρητίνης

Οδοντιατρική φροντίδα σε άτομα με ειδικές ανάγκες

Τα νέα υγιεινά σφραγίσματα δοντιών

Οι πεταλίδες μας χαρίζουν το ισχυρότερο βιολογικό υλικό

Εσείς τρίζετε τα δόντια σας;

Μήπως έχετε μαύρα σφραγίσματα;

Επικίνδυνη ουσία σε αντικείμενα γενικής χρήσεως

Παγκοσμιοποίηση και καρκίνος

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Δυσαρθρία

Δυσαρθρία. Η δυσαρθρία είναι μια κινητική διαταραχή της ομιλίας που προκαλείται από βλάβη στο νευρικό σύστημα. Η δυσαρθρία εμφανίζεται όταν οι μυς που χρησιμοποιείτε για...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ