Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΛαδένια Κιμώλου

Λαδένια Κιμώλου

Print Friendly, PDF & Email

Πολύ νόστιμη συνταγή

 

Λαδένια Κιμώλου

Υλικά

  • 500 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
  • Λίγη φρέσκια μαγιά
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • 2 καυτερές πιπεριές
  • Αλάτι ανεπεξέργαστο θαλασσινό
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαύρη ανεπεξέργαστη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Διαλύετε την φρέσκια μαγιά σε μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό.
  • Προσθέτετε την μαύρη ζάχαρη, ελάχιστο αλεύρι ολικής αλέσεως και ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα για 30 λεπτά.
  • Βάζετε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κάνετε λακκούβα και βάζετε το μείγμα με τη μαγιά, 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό, λίγο αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  • Ζυμώνετε και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει σκεπασμένη σε ζεστό χώρο για 30 λεπτά.
  • Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί και τοποθετείτε τη ζύμη στο κέντρο.
  • Την απλώνετε στο ταψί, για να καλύψει όλη την βάση του.
  • Κόβετε σε φέτες τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τις καυτερές πιπεριές τους ρίχνετε το θυμάρι, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύετε καλά τα υλικά και τα απλώνετε πάνω στη ζύμη.
  • Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε τα λαδένια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 50 λεπτά, περίπου.

Είναι πολύ πιο νόστιμα από την πίτσα

By Savvi Diet

Διαβάστε, επίσης,

Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά

www.emedi.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες

Τραγανά συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες Νόστιμα συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τα συκώτια είναι φορτωμένα με πολλά θρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ, σίδηρο και βιοτίνη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ