Πολύ νόστιμη συνταγή
Λαδένια Κιμώλου
Υλικά
- 500 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- Λίγη φρέσκια μαγιά
- 2 κρεμμύδια
- 3 ντομάτες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
- 2 καυτερές πιπεριές
- Αλάτι ανεπεξέργαστο θαλασσινό
- 1 κουταλιά του γλυκού μαύρη ανεπεξέργαστη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Διαλύετε την φρέσκια μαγιά σε μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό.
- Προσθέτετε την μαύρη ζάχαρη, ελάχιστο αλεύρι ολικής αλέσεως και ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα για 30 λεπτά.
- Βάζετε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κάνετε λακκούβα και βάζετε το μείγμα με τη μαγιά, 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό, λίγο αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
- Ζυμώνετε και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει σκεπασμένη σε ζεστό χώρο για 30 λεπτά.
- Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί και τοποθετείτε τη ζύμη στο κέντρο.
- Την απλώνετε στο ταψί, για να καλύψει όλη την βάση του.
- Κόβετε σε φέτες τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τις καυτερές πιπεριές τους ρίχνετε το θυμάρι, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύετε καλά τα υλικά και τα απλώνετε πάνω στη ζύμη.
- Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε τα λαδένια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 50 λεπτά, περίπου.
Είναι πολύ πιο νόστιμα από την πίτσα
By Savvi Diet
Διαβάστε, επίσης,
Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά