Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΗ βιταμίνη που σταματά την γήρανση των οργάνων

Η βιταμίνη που σταματά την γήρανση των οργάνων

Print Friendly, PDF & Email

Η βιταμίνη Β3  στην αντιγήρανση

 

 

 

Η βιταμίνη Β3 σταματά τη διαδικασία γήρανσης των οργάνων και είναι και επανορθωτική.

Η Νικοτιναμίδη είναι η φυσική μορφή της βιταμίνης Β3 ή Νιασίνης και παράγεται φυσικά στο σώμα μας και είναι απαραίτητη στην πρόληψη των ασθενειών και την αναγέννηση των κυττάρων.

Είναι υδατοδιαλυτή βιταμίνη, η οποία βρίσκεται στο κρέας, στα ψάρια, στους ξηρούς καρπούς, στα γαλακτοκομικά και στα προϊόντα ολικής αλέσεως, στη μαγιά μπύρας, στους σπόρους ηλίανθου, στα φιστίκια και στα τεύτλα. Ο χυμός τεύτλων έχει σάκχαρα που προκαλούν ζύμωση και έχει αξιοσημείωτη αντικαρκινική δράση.

Η βιταμίνη Β3 είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό των λιπών και των υδατανθράκων και βοηθάει και στην λειτουργία της πέψης, καθώς συμβάλλει και στην παραγωγή του υδροχλωρικού οξέος.

Η Β3 είναι μία από τις οκτώ βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι, επίσης, γνωστή ως νιασίνη (νικοτινικό οξύ) και έχει και 2 άλλες μορφές, το νιασιναμίδιο (νικοτιναμίδιο) και την εξανικοτινική ινοσιτόλη, οι οποίες έχουν διαφορετικά αποτελέσματα από τη νιασίνη.

Η Νικοτιναμίδη παράγεται φυσικά στο σώμα μας. Είναι μια χημική ένωση η οποία δρα ως πρόδρομος της βιταμίνης Β3.

Η νιασίνη έχει ευεργετική επίδραση στη λειτουργία των βλαστικών κυττάρων και βοηθάει στην αποκατάσταση των βλαβών των οργάνων του σώματος. Η αναγεννητική ικανότητα ορισμένων οργάνων (όπως το συκώτι και τα νεφρά) και των μυών (συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς) μειώνεται με το πέρασμα των χρόνων. Η ικανότητά τους για επιδιόρθωση τους μετά από έναν τραυματισμό επηρεάζεται, επίσης. Αυτό οδηγεί σε πολλές από τις διαταραχές που χαρακτηρίζουν τη γήρανση.

Τα μιτοχόνδρια ειναι, επίσης, χρήσιμα για τα βλαστοκύτταρα

Πώς η διαδικασία αναγέννησης επιδεινώνεται με την ηλικία: Η μοριακή αλυσίδα που ρυθμίζει τον τρόπο που τα μιτοχόνδρια- το “εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας” του κυττάρου, αλλάζει με την ηλικία. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, αυτά τα βλαστικά κύτταρα, αντιδρούν σε σήματα που στέλνονται από το σώμα, και βοηθούν στην αναγέννηση των κατεστραμμένων οργάνων με την παραγωγή νέων ειδικών κυττάρων. Η κόπωση στα βλαστικά κύτταρα είναι μία από τις κύριες αιτίες της κακής αναγέννησης ή ακόμη και του εκφυλισμού σε ορισμένους ιστούς ή όργανα.

Για να αναγεννηθούν τα βλαστικά κύτταρα, για παράδειγμα στους μυς πρέπει να χρησιμοποιηθούν μόρια που βοηθούν τα μιτοχόνδρια να λειτουργήσουν σωστά. Η νικοτιναμίδη είναι πρόδρομο μόριο του NAD +, ένα μόριο που παίζει καθοριστικό ρόλο στην μιτοχονδριακή δραστηριότητα και προκαλεί μυϊκή αναγέννηση.

Το NAD + είναι ισχυρό μόριο αντι-γήρανσης. Αυξάνοντας τα επίπεδα του NAD + μέσα στα μιτοχόνδρια, αυξάνονται οι επιδόσεις και η ενέργειά τους, η οποία εξουδετερώνει αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της γήρανσης του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, η νικοτιναμίδη προκαλεί μιτοχονδριακή βιογένεση στους σκελετικούς μυς και τον καφέ λιπώδη ιστό και εμποδίζει τις μιτοχονδριακές ανωμαλίες. Παρόμοιο αποτέλεσμα ασκεί επί των κυττάρων του εγκεφάλου και του δέρματος. Έτσι, αποκαθίσταται η ικανότητα του σώματος να αναγεννιέται με την τροφή, αλλά μπορεί να βοηθήσει η βιταμίνη Β3 και νέους ανθρώπους με μυϊκή δυστροφία (μυοπάθεια).

Δεν υπάρχουν παρενέργειες ακόμη και σε υψηλές δόσεις λήψης της βιταμίνης Β3.

Το ελιξίριο της νεότητας, η βιταμίνη Β3 φαίνεται να ενισχύσει τη λειτουργία όλων των κυττάρων…

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science.

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Παραγγείλετε το σταθεροποιημένο αεροβικό οξυγόνο πατώντας εδώ

Διαβάστε, επίσης,

Εσείς φάγατε χοιρινό φέτος;

Μπείτε σε πρόγραμμα αντιγήρανσης τώρα

Τι να προσέχετε με τα κοτόπουλα αν δεν έχετε το δικό σας κοτέτσι

Πόσο οι βιταμίνες απορροφούνται από τον οργανισμό μας

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με ηλιόσπορους

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τη θεραπεία του καρκίνου

Αμυγδαλιά

Σύμπλεγμα βιταμινών Β

Όλα τα μυστικά για να διώξετε τις ρυτίδες

Οι βιταμίνες για την αθηροσκλήρωση

www.emedi.gr

Παραγγείλετε τον αποτελεσματικότερο ορό αντιγήρανσης EMEDI BIO πατώντας εδώ!!!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες

Τραγανά συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες Νόστιμα συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τα συκώτια είναι φορτωμένα με πολλά θρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ, σίδηρο και βιοτίνη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ