Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΤο πεπρωμένο φταίει για το δρόμο που ακολουθούμε στη ζωή

Το πεπρωμένο φταίει για το δρόμο που ακολουθούμε στη ζωή

Μήπως, το πεπρωμένο μας καθοδηγεί στις αποφάσεις που παίρνουμε για τη ζωή μας;

Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον; 

Οι αποφάσεις μας είναι καθοδηγούμενες…

Ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο δρόμο, επιλέγοντας μια συγκεκριμένη σταδιοδρομία ή ακόμα και πηγαίνοντας βόλτα για να πιείτε έναν καφέ δεν είναι τόσο συνειδητές αποφάσεις όσο νομίζετε…

Σαν πεπρωμένο είναι το καθορισμένο από τη μοίρα, το προδιαγεγραμμένο, που κατευθύνει, τον ανθρώπινο βίο, χωρίς ο άνθρωπος να είναι σε θέση να αντιδράσει σε ότι η μοίρα του επιτάσσει για το μέλλον και την εξέλιξή του.

Η μοίρα και το πεπρωμένο μας διαμορφώνονται από ένα συνδυασμό συνθηκών που πολλοί πιστεύουν ότι είναι προκαθορισμένες και στη συνέχεια διαμορφώνονται από την ελεύθερη βούλησή μας.

Μερικοί από τους παράγοντες που πιστεύεται ότι επηρεάζουν τον ντετερμινισμό είναι η γενετική, το περιβάλλον, και οι εμπειρίες στο παρελθόν και στο παρόν. Σύμφωνα με τις αρχές του ντετερμινισμού τα πάντα στον κόσμο γίνονται με αιτιώδη συνάφεια, δηλαδή αιτιοκρατία. Κάθε γεγονός που εμπεριέχει ανθρώπινη δράση συνδέεται με αιτιώδη αλυσιδωτή σχέση με προγενέστερες καταστάσεις.

Η ζωή μας έχει δημιουργηθεί από τα αποτελέσματα των επιλογών σύμφωνα με τις τάσεις του μυαλού μας, κάθε φορά που αντιμετωπίσαμε ένα συγκεκριμένο γεγονός. Επομένως, μπορεί να ειπωθεί ότι δεν είναι άλλο από την ελευθερία της επιλογής που αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα στη διαμόρφωση της μοίρας και του πεπρωμένου ενός ατόμου.

Ωστόσο, η αντιληπτική επεξεργασία μπορεί επίσης να επηρεάσει την ελευθερία της επιλογής.

Εσείς πώς βιώνετε τις επιλογές;

Πολλές αποφάσεις φαίνεται να είναι κάτω από πιο συνειδητό έλεγχο από ό, τι πραγματικά είναι. 

Οι άνθρωποι θεωρούν ότι η θέλησή τους είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για μελλοντικά γεγονότα.

Όμως, τα περισσότερα πράγματα που συμβαίνουν δεν είναι κάτω από τον έλεγχό μας…

Η μοίρα και το πεπρωμένο 

Η μοίρα είναι κάτι που δεν αλλάζει, ενώ το πεπρωμένο μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τη θέλησή μας…

Οι παράγοντες που καθορίζουν τη μοίρα ενός ατόμου

Η μοίρα ενός ατόμου αποφασίζεται από ένα πολύπλοκο συνδυασμό συνθηκών και παραγόντων. Μερικοί από αυτούς έχουν ήδη κριθεί κατά τη στιγμή της γέννησης ενός ατόμου και ορισμένοι από αυτούς μπαίνουν στο παιχνίδι αργότερα και διαμορφώνουν περαιτέρω την πορεία, όπως οι τάσεις της ψυχής μας, δηλαδή το κάρμα, το οικογενειακό περιβάλλον, το κοινωνικό κλίμα, οι δικές μας προσπάθειες και η αυτοπειθαρχία.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν το πεπρωμένο

Το πεπρωμένο ενός ατόμου καθορίζεται από τις  προσπάθειές μας από τότε που ήρθαμε στη γη, από τις πνευματικές επιρροές, από την ελευθερία επιλογής στα σχήματα της μοίρας μας και τις αποφάσεις που παίρνουμε στα κρίσιμα σημεία στη ζωή μας. Άρα, η ελευθερία της επιλογής αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα στη διαμόρφωση του πεπρωμένου ενός ατόμου.

Το κάρμα

Οι τάσεις της ψυχής και του μυαλού, σαν αντίδραση σε ορισμένα γεγονότα  είναι γνωστό ως κάρμα και είναι  ένας παράγοντας στη διαμόρφωση του πεπρωμένου μας.

Οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για τη δική τους μοίρα…

Η έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychological Science.

Διαβάστε, επίσης,

Χρήσιμες συμβουλές για τη ζωή

Μαθήματα κάρμα

Μάθετε ποιο είναι το κάρμα σας

Η διατροφή στη γιόγκα

Χειρομαντεία

Θυμός και αγάπη

Δεν σκέφτομαι, άρα δεν υπάρχω

Ο κόσμος στον οποίο θέλουμε να ζούμε 

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19. Οι κυριότερες είναι οι καρδιoαγγειακές επιπλοκές, οι θρομβώσεις και η θρομβοπενία. Επιμέλεια παρουσίασης  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ