Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΕίναι ωφέλιμο το όζον για την υγεία;

Είναι ωφέλιμο το όζον για την υγεία;

Η χρήση του όζοντος στην ιατρική

 

Το όζον σκοτώνει το 99% των βακτηρίων, της μούχλας και των ιών σε 10 δευτερόλεπτα.

Επίσης, είναι κατάλληλο για τη θεραπεία του καρκίνου.


Τι είναι το όζον;

Μπορείτε να θυμηθείτε την φρέσκια μυρωδιά του αέρα αμέσως μετά από μια καταιγίδα; Όπως, καθαρίζει την ατμόσφαιρα έτσι μπορεί να καθαρίσει και το σώμα μας. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο μετά από βροχοπτώσεις, αλλά και κοντά σε καταρράκτες και σε κύματα της θάλασσας. Μπορείτε ακόμη και να πάρετε μια γεύση από όζον, όταν το φως του ήλιου χτυπά το χιόνι. Αυτό το γνωστό άρωμα ονομάζεται όζον. Το όζον παράγεται όταν τα μόρια του οξυγόνου διασπούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία από τον ήλιο.


Οξυγόνο και όζον

Το όζον αποτελείται από το ίδιο το οξυγόνο που εμείς αναπνέουμε. Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι το όζον αποτελείται από τρία άτομα οξυγόνου, ενώ το οξυγόνο που αναπνέουμε αποτελείται από μόνο δύο άτομα. Το όζον, λόγω του τρίτου ατόμου οξυγόνου, είναι φυσικά ασταθές. Αυτό σημαίνει ότι θέλει πάντα να απαλλαγεί από το επιπλέον άτομο. 


Πού χρησιμοποιείται η οζονοθεραπεία;

Πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση, αντί των αντιβιοτικών!

Το όζον θέλει μόνο 10 δευτερόλεπτα για να σκοτώσει το 99 τοις εκατό των βακτηρίων, μυκήτων, μαγιάς, μούχλας, και τους ιούς – 3.500 φορές πιο γρήγορα από ό, τι το χλώριο. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα μόριο του όζοντος είναι ίσο με 3.000 έως 10.000 μόρια χλωρίου. Είναι ο πιο ισχυρός και ταχύς ενεργός οξειδωτικός παράγοντα στη γη.

Έχει ακόμη αποδειχθεί ότι το όζον σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα κατά την επαφή!

Άλλες δράσεις του όζοντος:

  • Απενεργοποίηση των βακτηρίων, των ιών, των μυκήτων, των ζυμομυκήτων και των πρωτόζωων
  • Διέγερση του μεταβολισμού του οξυγόνου
  • Ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Το όζον είναι επιτυχής σε ασθένειες επειδή δρα απευθείας στα κύτταρα του σώματος και είναι καλό για κυτταρικές βλάβες στον αθλητισμό (πάλη)

Το 1925, ο Otto Warburg κέρδισε το βραβείο Νόμπελ για την ανακάλυψή του ότι όταν τα κύτταρα του σώματος χάνουν το 40% της συνήθους ποσότητας του οξυγόνου, αρχίζουν να συμβαίνουν στο εσωτερικό τους παθολογικές εξεργασίες. Ο Warburg δήλωσε ότι η «πρωταρχική αιτία του καρκίνου είναι η αντικατάσταση της κανονικής αναπνοής με οξυγόνο των κυττάρων του σώματος, από την αναερόβια αναπνοή των κυττάρων».

Η ασθένεια οφείλεται σε ανεπάρκεια στη διαδικασία οξείδωσης του σώματος, οδηγώντας σε μια συσσώρευση τοξινών. 

Η γλυκόζη, η οποία είναι τροφή για ένα υγιές κύτταρο, καίγεται μέσω της οξείδωσης.

Ο Warburg ανακάλυψε ότι όταν ένα κύτταρο δεν έχει επαρκές οξυγόνο δεν έχει άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσει έναν κατώτερο επίπεδο άντλησης ενέργειας και προκαλείται ζύμωση. Η αναπνευστική λειτουργία του κυττάρου είναι μειωμένη και αρχίζει να υφίσταται ζύμωση των σακχάρων, χωρίς οξυγόνο. Αντί της απελευθέρωσης του διοξειδίου του άνθρακα, η οποία είναι μια φυσιολογική λειτουργία ενός υγιούς κυττάρου, το κατεστραμμένο κύτταρο καταβροχθίζει ζάχαρη και απελευθερώνει γαλακτικό οξύ. Η μείωση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα είναι μια επικίνδυνη φάση σε αυτό το παθογόνο στάδιο, επειδή η αιμοσφαιρίνη (ο μεταφορέας του οξυγόνου στην κυκλοφορία του αίματος), δεν μπορεί να απελευθερώσει το οξυγόνο χωρίς πρώτα τη λάβει διοξείδιο του άνθρακα. Κατά συνέπεια, το κατεστραμμένο κύτταρο δεν είναι πλέον σε θέση να λάβει το οξυγόνο από τη συνήθη πηγή και στερείται το οξυγόνο, ενώ ταυτόχρονα δηλητηριάζεται από τον πολλαπλασιασμό των τοξικών παθογόνων.

Η απόπτωση είναι μια επιστημονική ονομασία για την φυσιολογική αυτοκτονία που όλα τα κύτταρα του σώματός μας ακολουθούν. Η απόπτωση εξυπηρετεί την προστασία όλων των άλλων κυττάρων του σώματος. Αυτή η λειτουργία αυτοκτονίας συμβαίνει όταν ένα κύτταρο αποφασίσει να θυσιάσει έναν εαυτό για το καλό ολόκληρου του σώματος. Αλλά, εάν ένα κατεστραμμένο κύτταρο αδυνατεί να αυτοκαταστραφεί, συνεχίζει την αναπαραγωγή του. Τα κυτταρικά αντίγραφα των κατεστραμμένων κυττάρων δεν έχουν τον ίδιο μηχανισμό αυτοκαταστροφής και χάνουν την ικανότητά τους να ελέγχουν τη δική τους ανάπτυξη και προκαλείται καρκίνος.


Όζον και Καρκίνος

Το πρόβλημα με τον καρκίνο είναι ότι τα κύτταρα δεν παίρνουν στην πραγματικότητα αρκετό οξυγόνο και τα μιτοχόνδρια που παράγουν ενέργεια δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν το διαθέσιμο οξυγόνο αποτελεσματικά.

Η θεραπεία του όζοντος δεν παρέχει, απλώς, περισσότερο οξυγόνο στο κύτταρο, αλλά διεγείρει τα μιτοχόνδρια εντός του κυττάρου  να χρησιμοποιήσουν το οξυγόνο.

Η επίδραση της οζονοθεραπείας για τα κατεστραμμένα κύτταρα είναι πολύ συγκεκριμένη. Το όζον σκοτώνει τα παθογόνα υλικά που δεν έχουν μια προστατευτική επικάλυψη. Το όζον σκοτώνει επίσης τα κύτταρα που χάνουν την ικανότητα για απόπτωση. Στην πραγματικότητα, το όζον σκοτώνει μόνο τα παθογόνα κύτταρα σε αντίθεση με τη χημειοθεραπεία και την ακτινοβολία, που σκοτώνουν όλα τα κύτταρα.

Το όζον έχει ένα επιπλέον άτομο οξυγόνου και είναι ασταθές. Όλα τα νοσούντα κύτταρα, όπως τα καρκινικά κύτταρα είναι, επίσης, ασταθή. Λόγω αυτής της ανισορροπίας, το όζον και τα άλλα κατεστραμμένα κύτταρα έλκονται.

Διαβάστε, επίσης,

Χρήσιμες πληροφορίες για το υπεροξείδιο του υδρογόνου

Οζονοθεραπεία

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Pancakes με πεκάν, μπανάνα και maple syrup

Pancake με πεκάν, μπανάνα και maple syrup. Με αλεύρι ολικής, νιφάδες βρώμης και μέλι. Νόστιμο και υγιεινό Pancake με πεκάν, μπανάνα και maple syrup ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ: Το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ