Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΟγκολογίαΝα παίρνετε σιταρόχορτο αν έχετε καρκίνο

Να παίρνετε σιταρόχορτο αν έχετε καρκίνο

Το σιταρόχορτο είναι Ειδική Διατροφή για ασθενείς με Καρκίνο

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Το σιταρόχορτο είναι χρήσιμο για την συμπληρωματική αντιμετώπιση του καρκίνου.

Το εκχύλισμα σιταρόχορτου είναι ένα πλήρως φυσικό, κλινικά αποδεδειγμένο, συμπλήρωμα διατροφής για ασθενείς με καρκίνο.

Το εκχύλισμα σιταρόχορτου είναι μια αποτελεσματική υποστηρικτική θεραπεία του καρκίνου.

Είναι κατάλληλο και για την καρκινική καχεξία.

Υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής που προέρχονται από τη ζύμωση του εκχυλίσματος του φύτρου σιταριού με βιοτεχνολογικές μεθόδους.

Τα φύτρα σιταριού με ζύμωση του εκχυλίσματός τους μπορούν να ρυθμίζουν τον κυτταρικό μεταβολισμό, αυξάνουν την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να εντοπίζουν τα επιβλαβή καρκινικά κύτταρα, επάγουν τους μηχανισμούς απόπτωσης για προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο και επάγουν την ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος, είναι, δηλαδή, ανοσοτροποποιητικά.

Το οξυγόνο μπορεί να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα. Το ίδιο και το σιταρόχορτο. Πρώτα απ ‘όλα περιέχει χλωροφύλλη, η οποία έχει σχεδόν την ίδια μοριακή δομή, όπως η αιμοσφαιρίνη. Η χλωροφύλλη αυξάνει την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης, που σημαίνει περισσότερο οξυγόνο. Στα φύτρα σιταρόχορτου περιέχεται, επίσης, σελήνιο και laetrile. Και οι δύο ουσίες είναι αντικαρκινικές. Η χλωροφύλλη και το σελήνιο βοηθούν, επίσης, στην κατασκευή του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, τα φύτρα σιταρόχορτου είναι μία από τις πιο αλκαλικές τροφές.

Το σιταρόχορτο περιέχει τουλάχιστον 13 βιταμίνες, πολλές από τις οποίες είναι αντιοξειδωτικές, όπως η Β12. Ακόμη περιέχει πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως το σελήνιο, και τα 20 αμινοξέα. Επίσης, περιέχει την ορμόνη αμπσισικό οξύ ή dormin, το αντιοξειδωτικό ένζυμο SOD (δισμουτάση του υπεροξειδίου) και πάνω από 30 άλλα ένζυμα, την οξειδάση του αντιοξειδωτικού ενζύμου του κυτοχρώματος, laetrile  και ένα σωρό άλλα θρεπτικά συστατικά.

Η δισμουτάση του υπεροξειδίου (SOD) μετατρέπει δυο ανιόντα υπεροξειδίου σε ένα μόριο υπεροξειδίου του υδρογόνου και ένα οξυγόνου. Με άλλα λόγια, η SOD μετατρέπει τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, που είναι δραστικές μορφές οξυγόνου (ROS), σε ένα μόριο υπεροξειδίου του υδρογόνου (το οποίο έχει ένα επιπλέον μόριο οξυγόνου για να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα) και ένα μόριο οξυγόνου.

Το 1938, ο μεγάλος επιστήμονας για τον καρκίνο και ερευνητής Paul Gerhardt Seeger, M.D., αποκάλυψε ότι η πραγματική αιτία της καρκινογένεσης ενός κυττάρου προέρχεται από την καταστροφή ενός συγκεκριμένου αναπνευστικού ενζύμου, της οξειδάσης του κυτοχρώματος. Με άλλα λόγια, ο καρκίνος στο κύτταρο προκαλείται από διαταραχή της χρησιμοποίησης οξυγόνου, ή της κυτταρικής αναπνοής.

Επίσης, η αντικαρκινική δράση της χλωροφύλλης είναι γνωστή, λόγω της διαθεσιμότητας του οξυγόνου που παρέχει. Τόσο η χλωροφύλλη στο χυμό σιταρόχορτου, όσο και η αιμοσφαιρίνη στα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι μοριακά παρόμοια. Η μόνη πραγματική διαφορά είναι ότι το κεντρικό στοιχείο στη χλωροφύλλη είναι το μαγνήσιο και της αιμοσφαιρίνης είναι ο σίδηρος. Η χλωροφύλλη έχει τη δυνατότητα να σπάει το δηλητηριώδες διοξείδιο του άνθρακα και να απελευθερώνει οξυγόνο. 

Το σιταρόχορτο καλύτερα να λαμβάνεται αμέσως μετά τον τεμαχισμό και την παρασκευή χυμού. Ωστόσο, η ορμόνη αμπσισικό οξύ (ΑΒΑ) είναι 40 φορές πιο ισχυρή, 4 ώρες μετά την κοπή του σιταρόχορτου, από ό, τι είναι κατά τη στιγμή της κοπής. Το Abscisic acid που μοιάζει με την βιταμίνη Α εξουδετερώνει την επίδραση της χοριακής γοναδοτροπίνης που είναι η ορμόνη που προστατεύει το έμβρυο από την απόρριψη, και αυτή χαρακτηρίζεται ως πρωταρχικό συμπλήρωμα της στη θεραπεία του καρκίνου. Τα καρκινικά κύτταρα (ή τα μικρόβια που συνδέονται με αυτά) παράγουν μια ουσία πολύ παρόμοια με τη χοριακή γοναδοτροπίνη.

Άρα, φτιάξτε το  χυμό πιείτε το μεγαλύτερο μέρος του άμεσα και περίπου 4 ώρες αργότερα πίνετε τον υπόλοιπο. 

Να πίνετε νερό πηγής, ορθομοριακό νερό ή νερό βρύσης που έχει φίλτρο για να μην καταστρέφετε τις ιδιότητες του αμπσισικού οξέος.

Κάποιοι αποκλείουν από την διατροφή όλα τα κρέατα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα μαγειρευτά φαγητά και υποστηρίζουν την κατανάλωση μόνο  ζωντανών τροφών, όπως ωμά λαχανικά και φρούτα, τους ωμούς ξηρούς καρπούς και σπόρους. 

Το εκχύλισμα φύτρων σιταριού αναστέλλει την ανάπτυξη των κυττάρων HL-60. Ακόμη αναστέλλει το μεταβολισμό της γλυκόζης στα κύτταρα του όγκου. Κάθε μορφή καρκινικών κυττάρων χρησιμοποιεί γλυκόζη σε ποσοστά 10 έως 50 φορές υψηλότερα από εκείνα των φυσιολογικών υγιών κυττάρων (“φαινόμενο Warburg”). Σε αντίθεση με τα φυσιολογικά, υγιή κύτταρα που χρησιμοποιούν γλυκόζη κυρίως για ενέργεια, τα καρκινικά κύτταρα χρησιμοποιούν γλυκόζη για να αυξηθεί η παραγωγή των νουκλεϊνικών οξέων (απαραίτητη για το σχηματισμό πρόσθετων RNA) και διάφορες πρωτεΐνες (που χρειάζονται για την αύξηση της καρκινικής δράσης).

Με απλά λόγια, τα καρκινικά κύτταρα έχουν μόνο μία λειτουργία: τον πολλαπλασιασμό. Για την επίτευξη αυτής της λειτουργίας, τα καρκινικά κύτταρα χρειάζονται μεγάλες ποσότητες γλυκόζης που μπορούν να την μετατρέπουν σε δομικά υλικά για τα νέα κύτταρα. Καθώς ο όγκος μεγαλώνει, όλο και περισσότερη γλυκόζη καταναλώνεται. Δύο πράγματα συμβαίνουν, όταν η γλυκόζη ενός ατόμου χρησιμοποείται για τον καρκίνο. Πρώτον, υπάρχει κούραση. Δεύτερον, δεδομένου ότι λιγότερη γλυκόζη μετατρέπεται σε λίπη και πρωτεΐνη, το σώμα αρχίζει να έχει καχεξία.

Το σιταρόχορτο αναστέλλει τον μεταβολισμό της γλυκόζης στα καρκινικά κύτταρα κι έτσι αναστέλλει την ικανότητά τους να παράγουν επιπλέον νουκλεϊνικά οξέα και στη συνέχεια μειώνει τον πολλαπλασιασμό τους. Με το σιταρόχορτο τα καρκινικά κύτταρα αρχίζουν να χρησιμοποιούν τη διαθέσιμη γλυκόζη για να παράγουν ουσίες που πραγματικά αναστέλλουν την κυτταρική διαίρεση και διεγείρει τον προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο (απόπτωση) εντός του όγκου.

Η μειωμένη κατανάλωση γλυκόζης από τον όγκο οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους, ακόμη και σε άτομα με προχωρημένους καρκίνους. Ως αποτέλεσμα, οι ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με σιταρόχορτο, επίσης. Ως αποτέλεσμα, οι ασθενείς έχουν λιγότερη κόπωση, πόνο και κατάθλιψη, και παρατηρείται μια αύξηση στην όρεξη που μπορεί να τους βοηθήσει να ανακτήσουν το χαμένο τους βάρος.

Το σιταρόχορτο βοηθά, επίσης, το ανοσοποιητικό σύστημα να εντοπίζει και να καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα. Τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για αυτό είναι ένας εξειδικευμένος τύπος λευκών αιμοσφαιρίων που ονομάζονται κύτταρα φυσικοί φονείς (ΝΚ). Ωστόσο, τα καρκινικά κύτταρα μπορεί να αποφύγουν τα κύτταρα ΝΚ συγκαλύπτοντας την εξωτερική μεμβράνη τους με μια ειδική ουσία και τα κύτταρα ΝΚ τα αναγνωρίζουν ως “φυσιολογικά”. Το σιταρόχορτο καταστέλλει την απελευθέρωση αυτής της ουσίας συγκάλυψης και επιτρέπει στα ΝΚ κύτταρα να επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα.

Πώς να καταναλώνετε το σιταρόχορτο

Ξεκινήστε με 30-60 ml ημερησίως για 3 ή 4 ημέρες,
Η κανονική δόση είναι 120-200 ml ημερησίως ανάλογα με το σωματικό βάρος,
Είναι ένα εξαιρετικά αλκαλικό πρωτόκολλο για τη θεραπεία του καρκίνου
O τρόπος για να γίνει αυτή η θεραπεία δύο έως πέντε φορές πιο ισχυρή για τη θεραπεία του καρκίνου.

Η μέθοδος αυτή είναι να βομβαρδίζεται ο χυμός σιταρόχορτου με υπεριώδες φως μόλις πριν από την κατανάλωση του χυμού ή να χρησιμοποιείται ένα συμπλήρωμα διατροφής σιταρόχορτου βιολογικό και με τη σύγχρονη βιοτεχνολογία, ώστε να έχει υψηλή βιοδιαθεσιμότητα (50 έως 80 mg / kg τέσσερις φορές την εβδομάδα).

Δεν πρέπει να διαλύεται ο χυμός σιταρόχορτου με βιταμίνη C για να μην οξειδώνεται. Διαλύεται σε κρύο νερό ή γάλα βιολογικό ή γιαούρτι ή κρέμα.

Η ζωή είναι πολύτιμη.

Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!

Διαβάστε, επίσης,

Βότανα για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου

Πλήρης οδηγός για την αλκαλική δίαιτα

Η βιταμίνη Β17 έχει αντικαρκινικές ιδιότητες

Όλοι πρέπει να έχουν ένα αποχυμωτή στο σπίτι τους

Τα πικρά θεραπεύουν τον καρκίνο

Σιταρόχορτο

Θεραπεία του καρκίνου με φυτικά ανοσοτροποποιητικά

Πρωτοπαθές σάρκωμα του πνεύμονα

www.emedi.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Οι πιο συχνές είναι η υπερπλασία προστάτη, η προστατίτιδα και ο καρκίνος προστάτη Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ