Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΟγκολογίαΤα συμβατικά φάρμακα είναι υπεύθυνα για καρκινογένεση

Τα συμβατικά φάρμακα είναι υπεύθυνα για καρκινογένεση

Τα συμβατικά φάρμακα άμεσα και έμμεσα προκαλούν καρκίνο

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Πολλά από τα φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν τέτοιους συνδυασμούς συνθετικών χημικών ουσιών, οι οποίες προσδένονται στους υποδοχείς των κυττάρων προκειμένου να καταστείλουν ή και να προκαλέσουν συγκεκριμένες αντιδράσεις, οι οποίες δεν είναι φυσιολογικές ή έχουν σταματήσει να γίνονται με φυσιολογικό τρόπο.

Έτσι, το σώμα αρχίζει κι εξαρτάται από τα φάρμακα, δεν μπορεί να παράγει μόνο του τις δικές του φυσικές ουσίες και δεν μπορεί να αποκαθιστά τις φυσικές του ισορροπίες.

Τα αντικαταθλιπτικά

Τα αντικαταθλιπτικά είναι τα περισσότερα αναστολείς της επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRI’s) και διαταράσσουν τον φυσικό κύκλο παραγωγής σεροτονίνης και μελατονίνης που είναι ορμόνες που ρυθμίζουν όλες τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος. Η σεροτονίνη συνδέεται με την καλή διάθεση, με την καλή όρεξη και η μελατονίνη εξασφαλίζει την επέλευση του ύπνου για να ξεκουραστεί και να αναζωογονηθεί το σώμα. 

Με τα αντικαταθλιπτικά αναστέλλεται η διάσπαση της σεροτονίνης, διαταράσσεται ο κύκλος της μελατονίνης, διαταράσσεται ο ύπνος και αυξάνει ο κίνδυνος για καρκίνο. Η μελατονίνη ελέγχει το γονίδιο που είναι υπεύθυνο για την πρόκληση του φυσιολογικού κυτταρικού θανάτου. Όταν τα επίπεδα της μελατονίνης μειώνονται, η δραστηριότητα αυτού του γονιδίου καταστέλλεται και τα κύτταρα δεν πεθαίνουν φυσιολογικά και ανεξέλεγκτα μπορεί να γίνουν καρκινικά.

Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα επηρεάζουν την πέψη και τον κυτταρικό μεταβολισμό. Τα αντικαταθλιπτικά παχαίνουν, γιατί ενισχύουν την δράση της ντοπαμίνης. Επίσης, μειώνονται τα επίπεδα της λεπτίνης, που είναι η πρωτεϊνη που καταστέλλει την όρεξη. Ακόμη, παράγεται υπέρμετρη ινσουλίνη και πεπτικά υγρά, χολή και ένζυμα και συσσωρεύονται πολλά παραπροϊόντα μεταβολισμού και αυξάνεται ο κίνδυνος για καρκίνο.

Τα αντισυλληπτικά και η θεραπεία αντικατάστασης ορμονών

Οι ορμόνες και τα αντισυλληπτικά εκτός του ότι προκαλούν αύξηση του βάρους αυξάνουν την επικινδυνότητα για καρκίνο του μαστού. Ο κίνδυνος αυτός υποχωρεί 5 χρόνια μετά τη διακοπή τους,

Τα στερεοειδή φάρμακα, όπως η πρεδνιζόνη, η κορτιζόνη και άλλα στερεοειδή που χρησιμοποιούνται για το άσθμα, το λύκο και τον καρκίνο προκαλούν αύξηση του βάρους και κατακράτηση υγρών. Θεωρείται ότι τα στερεοειδή προκαλούν καρκίνο ήπατος, καρδιοπάθειες, κατάθλιψη, επιθετικότητα, διαταραχές πρόσληψης τροφής, διαταραχες ανάπτυξης κ.ά.

Η ταμοξιφένη

Η ταμοξιφένη χρησιμοποιείται για την αποφυγή υποτροπής του καρκίνου του μαστού. Η ταμοξιφένη αυξάνει το βάρος του σώματος σε μικρό χρονικό διάστημα και αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο, καρδιοπάθειες και διαβήτη.

Τα αντικαρκινικά φάρμακα

Προσοχή τα περισσότερα αντικαρκινικά φάρμακα ακόμη και τα εξατομικευμένα δεν έχουν όφελος στην επιβίωση. Αντίθετα, έχουν πολλές παρενέργειες, κοστίζουν πολλά χρήματα και ο ασθενής δεν απολαμβάνει μια καλή ποιότητα ζωής.

Τα φάρμακα για την αρθρίτιδα

Υπάρχουν πολλά καινούρια φάρμακα για την αρθρίτιδα που μπλοκάρουν ένα τμήμα του ανοσοποιητικού συστήματος και αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος, του πεπτικού, του μαστού και των πνευμόνων, λοιμώξεις, όπως φυματίωση και λέμφωμα.

Πολλοί ισχυρίζονται με αποδείξεις ότι η αρθρίτιδα, η νόσος του Crohn και η ψωρίαση θεραπεύονται με αποτοξίνωση του ήπατος, των νεφρών και του παχέος εντέρου, με αποκλεισμό των ζωικών πρωτεϊνών, χορτοφαγική δίαιτα και υγιεινό τρόπο ζωής.

Θα πρέπει να συνταγογραφούνται με προσοχή και σύνεση κάποια συμβατικά φάρμακα, γιατί προκαλούν βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστημα, το ήπαρ, τους νεφρούς, την καρδιά, τον εγκέφαλο και άλλα όργανα. Τα περισσότερα συμβατικά φάρμακα δεν θεραπεύουν τις ασθένειες, αλλά καταστέλλουν τα συμπτώματα, τα οποία πολλές φορές αποκαθιστούν τις ανισορροπίες στον οργανισμό κι έτσι εμποδίζουν τον οργανισμό να αυτοϊαθεί. Τα συμπτώματα είναι θεραπευτικές αντιδράσεις και προειδοποιητικές ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό μας.

Προσπαθείτε να αυτοϊαθείτε με εναλλακτικές θεραπείες που στηρίζουν το σώμα και το ενθαρρύνουν να ολοκληρώσει τις αυτοθεραπευτικές του διεργασίες.

Η ζωή είναι πολύτιμη.

Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!

Διαβάστε, επισης,

Μάθετε τι είναι ο καρκίνος για να μην τον φοβάστε

Μην φοβάστε αν έχετε καρκίνο

Όλα μπορούν να θεραπευθούν

Αντιμετωπίστε εναλλακτικά τον καρκίνο του δέρματος

Διατροφικές συμβουλές για την πρόληψη του καρκίνου

Μην κάνετε προεγχειρητική χημειοθεραπεία για τις ηπατικές μεταστάσεις

Το πέρασμα στην εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου

Η θεραπεία του καρκίνου στα παιδιά πρέπει να είναι εξατομικευμένη

Τι να κάνετε σε εξαγγείωση των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων

Το Glycobloc θεραπεύει τον καρκίνο φυσικά

Αυτοθεραπεία με GcMAF

Πώς η κάνναβη θεραπεύει τον καρκίνο

Ασκήσεις οραματισμού για τη θεραπεία του καρκίνου

Βιβλία για όσους έχουν καρκίνο

Το πάχος είναι αιτία καρκίνου

Το μείγμα βοτάνων της EMEDI για τον καρκίνο

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα βακτήρια

Εμπιστευθείτε το ογκολογικό συμβούλιο της EMEDI

Η τεχνική της χαλαρωτικής αναπνοής

Εναλλακτικές θεραπείες για την νόσο Crohn

Αυτό είναι το χειρουργείο του μέλλοντος

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

Εξατομικευμένη Ιατρική

Μοριακό προφίλ του όγκου

Η μεγάλη αλήθεια για τη θεραπεία του καρκίνου

Που μπορεί να εφαρμοστεί το μοριακό προφίλ

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος

Παθήσεις προστάτη και κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Οι πιο συχνές είναι η υπερπλασία προστάτη, η προστατίτιδα και ο καρκίνος προστάτη Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ