Κατάλληλη συνταγή για την υπέρταση και την δυσλιπιδαιμία
Βίδες με σολομό, αρακά και λεμόνι
Υλικά για 8 άτομα
- 1 κιλό βίδες
- 600 γραμμάρια φρέσκο φιλέτο σολομού
- 8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια αρακά
- 200 γραμμάρια φασολάκια
- 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Ξύσμα από 4 λεμόνια
- 4 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 600 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 4 αυγά χτυπημένα
- Αλάτι ανεπεξέργαστο θαλασσινό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ανάλογα με τις οδηγίες, τα λαδώνετε και τα αφήνετε.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον σολομό.
- Όταν πάρει χρώμα αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Μόλις κρυώσει τον κόβετε σε κομματάκια, τον ανακατεύετε μαζί με τα ζυμαρικά, τον αρακά, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το ξύσμα λεμονιών και τον άνηθο και αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C.
- Ανακατεύετε το γιαούρτι με τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και περιχύνετε το φαγητό.
- Ψήνετε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Ενέργεια: 460 kcal/μερίδα
Διαβάστε, επίσης,
Τα παχιά ψάρια προστατεύουν από τον καρκίνο νεφρού
Η δίαιτα του σολομού και των λαχανικών
Οι πιο δυνατοί συνδυασμοί τροφίμων
Τα παχιά ψάρια προστατεύουν από τον καρκίνο νεφρού
www.emedi.gr