Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΟ καρκίνος του προστάτη και οι συμβατικές ιατρικές θεραπείες

Ο καρκίνος του προστάτη και οι συμβατικές ιατρικές θεραπείες

Print Friendly, PDF & Email

Είναι επικίνδυνες οι συμβατικές ιατρικές θεραπείες για τον καρκίνο του προστάτη

 

Οι περισσότεροι καρκίνοι υποχωρούν από μόνοι τους. Η αυτοθεραπεία, σύμφωνα με πολλές επιστημονικές αποδείξεις είναι η καλύτερη θεραπεία για τους περισσότερους καρκίνους.

Το 1/3 των ανδρών, παγκοσμίως, έχουν καρκίνο του προστάτη και μόνο το 1% από αυτούς αποβιώνει και κυρίως, από άλλες αιτίες εκτός του καρκίνου του προστάτη.

Όλες οι συμβατικές ιατρικές θεραπείες δεν μειώνουν την θνησιμότητα στον καρκίνο του προστάτη.

Όποιος ασθενής αποφασίσει να μην υποβληθεί σε καμιά θεραπεία έχει πολύ μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης.

Κατά την διουρηθρική προστατεκτομή (TURP) μέσω του πέους, ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη, εισάγεται ένα εργαλείο και με διαθερμία καίγεται ο προστάτης. Το 41% των αντρών εμφανίζει ακράτεια ούρων και το 88% στυτική δυσλειτουργία.

Επίσης, το PSA όταν δεν ερμηνεύεται σωστά, γίνεται επιβλαβής εξέταση. Μόνο με λίγο υψηλές τιμές, πολλοί ουρολόγοι προβαίνουν σε βιοψία, με αποτέλεσμα μόλυνση κι αιμορραγία του προστάτη. Πολλοί, μάλιστα, λόγω διαγνωστικών σφαλμάτων υποβάλλονται σε περιττές θεραπείας με αποτέλεσμα επιβάρυνση της ποιότητας ζωής και θάνατο.

Η τιμή PSA μπορεί να δώσει εσφαλμένα υψηλές τιμές σε πάνω από 40% των ατόμων, ενώ το 15% των ηλικιωμένων με καρκίνο του προστάτη έχουν φυσιολογικό PSA.

Εναλλακτική και πιο αξιόπιστη, πιο οικονομική και πιο ακριβής εξέταση (95%) για την ανίχνευση καρκίνου όλων των τύπων

AMAS ή AMA (Anti-Malignan Antibody) ή αντικακοηθίνη είναι μια εξέταση αίματος για τον καρκίνο. Αυτή η εξέταση αίματος μετρά ένα αντίσωμα στο αίμα που ονομάζεται αντικακοηθίνη. Τα αντισώματα είναι πρωτεΐνες που γίνονται από το ανοσοποιητικό σύστημα, που βοηθούν το σώμα να καταπολεμήσει τη νόσο. Τα επίπεδα των αντισωμάτων είναι υψηλότερα σε άτομα με καρκίνο, ακόμη και σε πρώιμο στάδιο. 

Οι τιμές της αντικακοηθίνης του ορού αυξάνονται όταν υπάρχουν στον ορό οποιαδήποτε καρκινικά κύτταρα. Η εξέταση αυτή ανιχνεύει τα καρκινικά κύτταρα, πολλούς μήνες πριν σε σχέση με άλλους καρκινικούς δείκτες.

Μην κάνετε επιθετικές αγωγές για τον καρκίνο του προστάτη….

Η αποτοξίνωση των απεκκριτικών οργάνων, η διατροφή για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου και η βιταμίνη D, συμπεριλαμβανόμενης της ηλιοθεραπείας μπορούν να σας οδηγήσουν σε αυτοθεραπεία.

Όσοι έχουν καρκίνο προστάτη δεν πρέπει, ακόμη να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων. Τα μόνα γαλακτοκομικά προϊόντα που επιτρέπονται στους καρκινοπαθείς είναι τα βιολογικά και σε μικρές ποσότητες. 

Να θυμάστε!!! Αν παίρνετε συμπληρώματα ασβεστίου, που δεν περιέχουν μαγνήσιο ή το περιέχουν σε χαμηλότερη αναλογία από 1:1, γιατί χωρίς μαγνήσιο το ασβέστιο θα εναποτεθεί σε μέρη που μας δημιουργούν προβλήματα, όπως στα νεφρά, τις αρτηρίες, τους μαστούς και παντού. Αν λοιπόν χρειαστείτε ποτέ συμπλήρωμα ασβεστίου, βεβαιωθείτε ότι παίρνετε και μαγνήσιο…

Επίσης, οι άνδρες πρέπει να προσέχουν τι αγωγή παίρνουν για την υπερπλασία του προστάτη. Τα συμβατικά φάρμακα που χορηγούνται στην υπερπλασία του προστάτη προάγουν την μετατροπή της τεστοστερόνης σε οιστρογόνα και αυτό αυξάνει την πιθανότητα για καρκίνο. Επίσης, τα φάρμακα που χορηγούνται για την υπερπλασία του προστάτη προκαλούν γυναικομαστία. Οι άντρες με υπερπλασία του προστάτη πρέπει να αποφεύγουν τις απομιμήσεις οιστρογόνων, όπως για παράδειγμα τη σόγια.

Το εκχύλισμα βοτάνου Saw Palmetto βελτιώνει την ροή των ούρων, μειώνει το αίσθημα της επιτακτικής ανάγκης για ούρηση, βελτιώνει την κένωση της ουροδόχου κύστεως, μειώνει το μέγεθος του προστάτη και βελτιώνει την ποιότητα ζωής, αφού διατηρείται η στυτική λειτουργία. 

Εξίσου, σημαντική για τον προστάτη και εναλλακτική λύση και κατά πολλούς πιο αποτελεσματική είναι η θεραπεία με βήτα σιτοστερόλη.

Το πράσινο τσάι είναι κατάλληλο για την υπερπλασία προστάτη (5 φλιτζάνια την ημέρα). Το πράσινο τσάι, επίσης, μειώνει κατά 50% την επικινδυνότητα για καρκίνο του προστάτη. Ακόμη και το μαύρο τσάι κάνει πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.

Το μπρόκολο είναι και αυτό φάρμακο για τον καρκίνο του προστάτη, αλλά και για την υπερπλασία. Βράστε μπρόκολο σε 500 ml νερό και πιείτε το μισό αφέψημα που θα δημιουργηθεί το πρωί κατανήστικοι και το άλλο μισό το απόγευμα. ήδη από την πρώτη εβδομάδα θα μειωθεί η υπερπλασία του προστάτη.

Καταναλώστε μείγματα βοτάνων για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη με βότανα, όπως φύλλα γκουανάμπανα, πικρή κολοκύθα, ρίζα αστράγαλου κ.α.

Σε ερεθισμούς του πέους κάντε μαλάξεις με τζελ αλόης δύο φορές την ημέρα και ο ερεθισμός θα εξαφανισθεί σε λίγες ημέρες.

Όσοι έχουν καρκίνο του προστάτη πρέπει να λαμβάνουν, ακόμη βότανα και συμπληρώματα διατροφής για την αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής, αλλά και των νεφρών.

Διαβάστε, επίσης,

Θεραπεία του καρκίνου του προστάτη

Χρήσιμες πληροφορίες για τον καρκίνο του προστάτη

Η στείρωση στους άντρες

Όρχεις

Άντρες χωρίς όρχεις

Ρομποτική da Vinci προστατεκτομή για τον καρκίνο του προστάτη

Saw Palmetto

Θεραπεία του πόνου σε καρκίνο στα οστά

Ομάδα αίματος και καρκίνος του προστάτη

Προστατεκτομή με διουρηθρική εξάχνωση του προστάτη

Ντοματόσουπα για τον προστάτη

Συμπληρώματα διατροφής για προβλήματα του προστάτη

Αν έχετε καρκίνο του προστάτη

Καρκίνος προστάτη

Ιός καταπολεμάει τον καρκίνο προστάτη

Dasatinib

Νανοσωματίδια από τσάι κατά του καρκίνου του προστάτη

Τσιρότα οιστρογόνων για τον καρκίνο προστάτη

Η σεξουαλική ζωή σε χρόνιες ασθένειες

Ρομποτική Da Vinci προστατεκτομή

Πρέπει να γίνεται ριζική προστατεκτομή σε καρκίνο προστάτη;

Ρίγανη για τη θεραπεία καρκίνου του προστάτη

Η αναλογία δείκτη και παράμεσου αποκαλύπτει πολλά μυστικά

Τα καλύτερα βότανα για τον προστάτη

Οδηγίες για την πρόληψη καρκίνου του προστάτη

Πόσο σημαντικός είναι ο προστάτης

Μάθετε να αξιολογείτε σωστά το PSA

Πρόληψη του καρκίνου του προστάτη

Η μπύρα για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη

Το πέρασμα στην εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου

Εμπιστευθείτε τους διατροφικούς συμβούλους της EMEDI

Εμπιστευθείτε το ογκολογικό συμβούλιο της EMEDI

ΟγκοΥπερθερμία

Το Glycobloc θεραπεύει τον καρκίνο φυσικά

Μοριακό προφίλ του όγκου

Αυτό είναι το χειρουργείο του μέλλοντος

www.emedi.gr

Προηγούμενο άρθροΥπερπρολακτιναιμία
Επόμενο άρθροΑποθήκευση του καφέ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ