Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΟυρολογίαΟι καλύτερες θεραπείες για την ακράτεια ούρων στους άνδρες

Οι καλύτερες θεραπείες για την ακράτεια ούρων στους άνδρες

Μήπως, είστε άνδρας και κουραστήκατε να φοράτε πάνες, αν έχετε ακράτεια ούρων;

Όσοι άνδρες έχουν ακράτεια ούρων έχουν φόβο μήπως και ντροπιαστούν, γιατί πηγαίνουν συνέχεια στην τουαλέτα! Η ποιότητα ζωής είναι κακή! Είναι δύσκολο να βγαίνουν με φίλους ή να πηγαίνουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις!

Άλλοι, άνδρες, πάλι έχουν κάνει επέμβαση για τον προστάτη τους και λόγω της ακράτειας έχουν κακή ποιότητα ζωής, γιατί δεν μπορούν να απολαύσουν τις αγαπημένες τους, καθημερινές δραστηριότητες. Συνεχώς, πρέπει να ψάχνουν για τουαλέτα, άλλοι φοράνε πάνα και απομονώνονται από τον κοινωνικό τους περίγυρο.

Η ακράτεια ούρων στους άνδρες οφείλεται, συνήθως, σε βλάβη του σφιγκτήρα, που είναι ο κυκλικός μυς που ελέγχει την ροή των ούρων από την ουροδόχο κύστη και μπορεί να προκληθεί από πολλές αιτίες. 

Η συχνότερη αιτία ακράτειας ούρων στους άνδρες είναι ο τραυματισμός κατά την διάρκεια επέμβασης αφαίρεσης του προστάτη. Ο σφιγκτήρας που έχει υποστεί βλάβη δεν μπορεί να πιέζει και να διατηρεί την ουρήθρα κλειστή κι έτσι υπάρχει απώλεια ούρων.

Το 10% των ανδρών ηλικίας 20 έως 98 ετών περίπου έχουν ακράτεια ούρων. Το ποσοστό ακράτειας ούρων μετά από ριζική προστατεκτομή κυμαίνεται από 5-60%. Το ποσοστό αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του προστάτη και του περιβάλλοντα ιστού που αφαιρούνται κατά την επέμβαση, από τη γενική κατάσταση υγείας του άνδρα, από την ηλικία του, αλλά και από το είδος της επέμβασης και από την χειρουργική ικανότητα του ουρολόγου. Αμέσως, μετά την επέμβαση υπάρχει, πολύ συχνά, ακράτεια, η οποία σταματάει σε εβδομάδες ή μήνες. Όταν η ακράτεια ούρων επιμένει μετά από μερικούς μήνες πρέπει να διορθωθεί.


Πώς αντιμετωπίζεται η ακράτεια ούρων στους άνδρες;

-Με πάνες.

-Με εξωτερικές συσκευές.

Με ταινία στήριξης της ουρήθρας: Χρησιμοποιείται σε ήπια ακράτεια ούρων από προσπάθεια. Η ταινία αυτή υποστηρίζει την ουρήθρα και αποκαθιστά τον φυσικό έλεγχο της ουροδόχου κύστεως. Η ταινία στήριξης της ουρήθρας τοποθετείται με μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο που διαρκεί 45 λεπτά και δεν απαιτεί νοσηλεία. Οι περισσότεροι ασθενείς θεραπεύονται μετά την επέμβαση και επανέρχονται, αμέσως, στις δραστηριότητές τους και να κάνουν ακόμη και γυμναστική.

-Με τεχνητό σφιγκτήρα: Ο τεχνητός σφιγκτήρας χρησιμοποιείται στην μέτρια έως σοβαρή ακράτεια ούρων που προκύπτει μετά από επέμβαση αφαίρεσης του προστάτη. Με τον σφιγκτήρα η ούρηση είναι ελεγχόμενη και γίνεται με πίεση και απελευθέρωση μιας μικρής αντλίας που τοποθετείται στο όσχεο. Ο τεχνητός σφιγκτήρας τοποθετείται εξ’ ολοκλήρου μέσα στο σώμα με μια επέμβαση που διαρκεί μια ώρα και δεν απαιτεί νοσηλεία. Ο τεχνητός σφιγκτήρας ενεργοποιείται από τον ουρολόγο τέσσερις έως έξι εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Διαβάστε, επίσης,

Γυναικεία ακράτεια ούρων από προσπάθεια

Θεραπεία του καρκίνου του προστάτη

Ρομποτική da Vinci προστατεκτομή για τον καρκίνο του προστάτη

Θεραπεία διηθητικού καρκίνου της ουροδόχου κύστεως

Ρομποτική χειρουργική για την ακράτεια ούρων

Μήπως έχετε δυσκολία στην ούρηση;

Δεν απαιτεί πάντα θεραπεία ο καρκίνος του προστάτη

Μύθοι και αλήθειες για την ακράτεια ούρων

Το χειρουργείο στον καρκίνο προστάτη προκαλεί ανικανότητα

Πώς η ακράτεια ούρων προκαλεί κατάθλιψη

Διάμεση κυστίτιδα

Ακράτεια ούρων

Μάθετε να αξιολογείτε σωστά το PSA

Ουροδυναμική μελέτη

Πόσο σημαντικός είναι ο προστάτης

Σύνδρομο ιππουρίδας

Χρήσιμες συμβουλές για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Τα γηριατρικά σύνδρομα

Πολυκόμπι

Σύνδρομο της Υπερδραστήριας Κύστης

Τα γηριατρικά σύνδρομα

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΝα προσέχετε τα μάτια σας
Επόμενο άρθροΚάντε super πρωινό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Smoothie με ποικιλία μούρων

Smoothie με ποικιλία μούρων. Αυτό το smoothie με μούρα είναι μια τέλεια καλοκαιρινή απόλαυση. Είναι δροσιστικό, υγιεινό και γευστικό Smoothie με ποικιλία μούρων ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 3 φλιτζάνια βιολογικά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ