Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΣυμπλήρωμα διατροφής για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου

Συμπλήρωμα διατροφής για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου

Print Friendly, PDF & Email

Οι σαλβεστρόλες είναι μια νέα θεραπεία κατά του καρκίνου

Οι ειδικές φυτικές ουσίες, οι λεγόμενες salvestrols ή σαλβεστρόλες είναι φυτοθρεπτικά συστατικά και ανήκουν στην κατηγορία των φυτοαλεξινών. Αυτά τα φυτοθρεπτικά συστατικά στα φυτά είναι χρήσιμα για την προστασία τους από διάφορες ασθένειες των φυτών, είναι δηλαδή το ανοσοποιητικό σύστημα των φυτών. Οι φυταλεξίνες είναι τα φυσικά αντισώματα που δημιουργούν τα φυτά, για να προστατευθούν από παθογόνους και στρεσογόνους παράγοντες, όπως τα βακτήρια, οι μύκητες, οι ιοί, η υπεριώδης ακτινοβολία και τα έντομα.

Οι σαλβεστρόλες στο ανθρώπινο σώμα και στα ζώα έχουν την ιδιότητα να μετατρέπονται σε αντικαρκινικές ουσίες. Αυτό επιτυγχάνεται γιατί διεγείρουν ένα συγκεκριμένο ανθρώπινο ένζυμο το οποίο μπορεί να σταματήσει τον καρκίνο και να τον εξαφανίσει. Η αντικαρκινική δράση επιτυγχάνεται από το ένζυμο CYP1B1, το οποίο υπάρχει μόνο στα καρκινικά κύτταρα. Τα καρκινικά κύτταρα απορροφούν τις σαλβεστρόλες και οδηγούνται σε αναγκαστική απόπτωση, δηλαδή προγραμματισμένο θάνατο, ενώ δεν επηρεάζονται καθόλου τα φυσιολογικά κύτταρα.

Ο ίδιος μας ο οργανισμός, μπορεί να αυτοθεραπευθεί, και να απαλλαγεί από τα καρκινικά κύτταρα.

Αυτό που απαιτείται είναι η λήψη των φυτικών βιοενεργών ουσιών που φυσικά απαντώνται στα βιολογικά, μη γενετικά τροποποιημένα φρούτα και λαχανικά.

Τα φυτά που προέρχονται από γενετικά τροποποιημένους σπόρους και καλλιεργούνται με φυτοφάρμακα και εντομοκτόνα, δεν έχουν φυτοαλεξίνες. Μόνο οι βιολογικές καλλιέργειες και τα άγρια φυτά έχουν μεγάλη ποσότητα από φυτοαλεξίνες, που προστατεύουν τον οργανισμό.

Μόνο οι βιολογικοί σπόροι περιέχουν σαλβεστρόλες, γιατί οι σύγχρονοι τρόποι καλλιέργειας καταστρέφουν αυτές τις ωφέλιμες ουσίες, που αποτελούν και το αμυντικό σύστημα των φυτών και τα κάνει ευπαθή σε διάφορες ασθένειες. Αν, για παράδειγμα, ένα φρούτο δέχεται επίθεση από ένα μύκητα, το φυτό αντιστέκεται με την παραγωγή ενός συγκεκριμένου είδους Salvestrol στην περιοχή και καταπολεμά αυτό το συγκεκριμένο παθογόνο. Το παθογόνο μπορεί να βρεθεί, κυρίως, στο φλοιό του καρπού. Οι προστατευτικές αυτές ουσίες στα τρόφιμα βοηθούν τον οργανισμό  να αυτοθεραπεύσει τον καρκίνο.

2000 μονάδες salvestrols καθημερινά μπορεί να θεραπεύσουν τον καρκίνο, όπως μπορεί και η κατανάλωση βιολογικών φρούτων και λαχανικών.  

Να καταναλώνετε αποκλειστικά βιολογικά τρόφιμα (λαχανικά, φρούτα και αρωματικά φυτά) χωρίς συνθετικά φυτοφάρμακα για να προσλαμβάνετε αυτές τις προστατευτικές ουσίες. Οι περιβαλλοντικές τοξίνες και συνθετικά υπολείμματα των φυτοφαρμάκων, επιπλέον προκαλούν καρκίνο στον ανθρώπινο οργανισμό, όταν συσσωρεύονται. 

Αν η διατροφή σας δεν περιέχει αρκετές σαλβεστρόλες μην διστάσετε να πάρετε ένα πιστοποιημένο συμπλήρωμα διατροφής. 

Οι σαλβεστρόλες είναι φυσικό προφάρμακο (prodrug) και εισέρχονται στον οργανισμό ως ανενεργές ουσίες και στη συνέχεια απορροφώνται μόνο από τα καρκινικά κύτταρα και μετατρέπονται με τη βοήθεια του ενζύμου CYP1B1 το οποίο υπάρχει μόνο στα καρκινικά κύτταρα και τα κύτταρα παθαίνουν απόπτωση (κυτταρικός θάνατος). Το συγκεκριμένο ένζυμο όταν είναι ενεργοποιημένο, το σώμα αποβάλλει τοξικούς μεταβολίτες και εξωγενείς τοξίνες, όπως καρκινογόνες ουσίες, φυτοφάρμακα, περιβαλλοντικές τοξίνες και παρόμοια τοξικά προϊόντα. Το ένζυμο αυτό μπορεί να βρεθεί μόνο σε καρκινικά κύτταρα και σε προκαρκινικά κύτταρα, αλλά ποτέ σε υγιή κύτταρα. 

Στο σώμα μας παράγονται αρκετές χιλιάδες καρκινικά κύτταρα την ημέρα, τα οποία, ωστόσο, αποσυντίθενται γρήγορα και αποτελεσματικά και ως εκ τούτου δεν οδηγούν σε οποιαδήποτε σχηματισμό όγκων.

Η ρεσβερατρόλη, επίσης, ένα φυσικό φυτοοιστρογόνο που υπάρχει στα κόκκινα σταφύλια, το κόκκινο κρασί, τα φιστίκια,  τα δαμάσκηνα, τις ντομάτες και τα πεύκα, μπορεί να αντιδράσει με το ένζυμο CYP1B1, αλλά απαιτείται δόση πάνω από 200 χιλιοστόγραμμα. 

Τα φυτά περιέχουν πολλά φυτοθρεπτικά συστατικά που θεραπεύουν τον καρκίνο.

Τέτοιες ουσίες είναι τα βιοφλαβονοειδή (φυτικές χρωστικές), τα καρβοξυλικά οξέα και τα οξέα στιλβενίου (φυτοοιστρογόνα) και τα στιλβενοειδή (ρεσβερατρόλη), που εμφανίζονται φυσικά στα λαχανικά, βότανα και φρούτα.

Πολλά παραδοσιακά θεραπευτικά βότανα έχουν υψηλή συγκέντρωση των salvestrols. Οι salvestrols βρίσκονται,  κυρίως, στις φλούδες των φρούτων, σε σπόρους, στα φύλλα και στα εξωτερικά μέρη των ριζών, δηλαδή σε τέτοια μέρη του φυτού που εκτίθενται σε κίνδυνο από περιβαλλοντολογικούς παράγοντες.

Ανάλογα με τον τύπο του κινδύνου ένα φυτό παράγει διαφορετικά είδη Salvestrol με διαφορετική δραστικότητα, αφομοίωση από τον άνθρωπο, ανθεκτικότητα,  ευαισθησία στη θερμότητα και το νερό και λιποδιαλυτότητα.

Οι φυτικές ουσίες, με πικρή ή έντονη γεύση έχουν ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα Salvestrol.

Τα φυτά με τα υψηλότερα ποσοστά Salvestrol (από βιολογικές καλλιέργειες) είναι: οι αγκινάρες, τα σπαράγγια, το κάρδαμο, η ρόκα, το σπανάκι, η κολοκύθα, οι ελιές, μήλα, οι φράουλες, τα πορτοκάλια, τα σταφύλια, τα μύρτιλα, τα δαμάσκηνα, το φασκόμηλο, η μέντα, η πικραλίδα, το πεντάνευρο, το γαϊδουράγκαθο, το αγριμόνιο κ.ά. 

Μαζί με το συμπλήρωμα διατροφής με salvestrols πρέπει να καταναλώνονται βιολογικής καλλιέργειας λαχανικά, φρούτα και βότανα.

Τα λαχανικά θα πρέπει να μαγειρεύονται για λιγότερο από 10 λεπτά στον ατμό  ή σε γουόκ για να διατηρούνται οι salvestrols ή σε βραστό νερό το οποίο θα πρέπει να το καταναλώνετε και αυτό.

Ένας μέσος άνθρωπος βάρους 77-84 kg θα πρέπει να λαμβάνει 2000-4200 μονάδες σαλβεστρόλες την ημέρα.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, θα πρέπει ιδανικά να συνδυάζουν τις salvestrols με ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής και επιπλέον μικροθρεπτικά συστατικά, όπως βιοτίνη, νιασίνη, βιταμίνη C, μαγνήσιο, σελήνιο, σύμπλεγμα βιταμινών Β, σίδηρο, βιταμίνη C και Q10.

Μαζί με την αυξημένη πρόσληψη οξυγόνου μέσα από τη σωματική άσκηση οι salvestrols μπορεί να συμβάλουν σημαντικά στην αποκατάσταση της υγείας των ασθενών με καρκίνο.

Οι σαλβεστρόλες είναι αποτελεσματικές σε πολλά είδη καρκίνου, όπως στους καρκίνους εγκεφάλου, μαστού,  προστάτη, του ορθού, ωοθηκών, όρχεων και πνευμόνων κ.’α.

Οι σαβεστρόλες είναι πολύ αποτελεσματικές για την την αυτοθεραπεία και την πρόληψη του καρκίνου.

Φυτικές πηγές με salvestrols

Μόνο βιολογικής καλλιέργειας:

– Λαχανικά: φυλλώδη λαχανικά, αγκινάρες, σπαράγγια, κάρδαμο, ρόκα, όλα τα είδη λάχανου, πιπεριές, αβοκάντο, φύτρες φασολιών σόγιας, άγριο καρότο, σέλινο, αγγούρι, σπανάκι, κολοκύθι, μελιτζάνα.
– Φρούτα: κόκκινα φρούτα, ελιές, σταφύλια, μήλα, φράουλες, δαμάσκηνα, σύκα, βατόμουρα, μανταρίνια, αχλάδια, μούρα, πεπόνια, ανανάς, μάνγκο.
– Βότανα: μαϊντανός, βασιλικός, δεντρολίβανο, θυμάρι, φασκόμηλο, μέντα, πικραλίδα, τσάι rooibos, πεντάνευρο, αγριοτριανταφυλλιά, γαϊδουράγκαθο, μούρα κράταιγου, χαμομήλι, αγριμόνιο, λουίζα.


Τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής για την θεραπεία του καρκίνου.

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής για την θεραπεία του καρκίνου


SALVESTROL PLATINUM

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τις σαλβεστρόλες, για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου

Η πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου πρέπει να γίνεται μόνο με φυσικά μέσα

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, θα επιλεγούν για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Πώς ο καρκίνος αυτοθεραπεύεται

Ο καρκίνος δεν μπορεί να μας σκοτώσει

Μάθετε τι είναι ο καρκίνος για να μην τον φοβάστε

Το μείγμα βοτάνων της EMEDI για τον καρκίνο

Χρήσιμες πληροφορίες για τα αντιοξειδωτικά

Αποτοξινώστε το συκώτι σας με γαϊδουράγκαθο

Γιατί πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό

Πλήρης οδηγός για την αλκαλική δίαιτα

Αποτοξίνωση με γκρέιπφρουτ

Δίαιτα αποτοξίνωσης

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

Όλα μπορούν να θεραπευθούν

Αντιμετωπίστε εναλλακτικά τον καρκίνο του δέρματος

Χρήσιμες πληροφορίες για τη ζάχαρη

Γκρέιπφρουτ με μέλι

Τα οφέλη στην υγεία από την κατανάλωση φύλλων ελιάς

Διατροφικές συμβουλές για την πρόληψη του καρκίνου

Ανορεξία και καχεξία στον καρκίνο

Τα καλύτερα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

Το σώμα σας έχει την ικανότητα να αυτοθεραπεύεται

Προσέξτε τι τρώτε!

Φυτοθρεπτικά συστατικά που θεραπεύουν τον καρκίνο

Θεραπεία του καρκίνου με βιταμίνη C

Ο κόσμος στον οποίο θέλουμε να ζούμε

Βότανα για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου

Τα αιθέρια έλαια για τον καρκίνο

Πλήρης οδηγός για την αλκαλική δίαιτα

Σούπα για τον καρκίνο

Διατροφή και καρκίνος

Η μεγάλη αλήθεια για τη θεραπεία του καρκίνου

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τη θεραπεία του καρκίνου

Θεραπεύστε τον καρκίνο σας με φυσικά μέσα

Τα καλύτερα τρόφιμα κατά του καρκίνου

Οι καλύτερες διαγνωστικές εξετάσεις για το ενδοκρινικό σύστημα και τον μεταβολισμό

Μην κάνετε προεγχειρητική χημειοθεραπεία για τις ηπατικές μεταστάσεις

Το πέρασμα στην εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου

Μεταβολομική

Η θεραπεία του καρκίνου στα παιδιά πρέπει να είναι εξατομικευμένη

Εμπιστευθείτε το ογκολογικό συμβούλιο της EMEDI

Το Glycobloc θεραπεύει τον καρκίνο φυσικά

ΟγκοΥπερθερμία

Αυτοθεραπεία με GcMAF

Πώς η κάνναβη θεραπεύει τον καρκίνο

Η αλόη στη θεραπεία του καρκίνου

Ασκήσεις οραματισμού για τη θεραπεία του καρκίνου

Ατεκνόχορτα

Άτεκνο

Βιβλία για όσους έχουν καρκίνο

Το γανόδερμα στη θεραπεία του καρκίνου

Το πάχος είναι αιτία καρκίνου

Ο κολλοειδής άργυρος στη θεραπεία του καρκίνου

Είναι θαυματουργό το συμπλήρωμα MMS για τον καρκίνο;

Ένα τσάι από βότανα για τον καρκίνο

Φυτοθρεπτικά για τον καρκίνο

Διατροφικές συμβουλές για την πρόληψη του καρκίνου

Αρχές διατροφής στη θεραπεία του καρκίνου

Θεραπεία του καρκίνου με φυτικά ανοσοτροποποιητικά

www.emedi.gr

 

Προηγούμενο άρθροΜην ξεχνάτε τα τρόφιμα στην αποθήκη
Επόμενο άρθροKEYTRUDA
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωινή ναυτία

Εάν έχετε πρωινή ναυτία αποφύγετε τις έντονες οσμές, την υπερβολική κούραση, τα πικάντικα τρόφιμα και τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Η πρωινή ναυτία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ