Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΚάντε το 2017 διαφορετικό για τη ζωή σας

Κάντε το 2017 διαφορετικό για τη ζωή σας

Print Friendly, PDF & Email

Το 2017 απαλλαγείτε από την αναβλητικότητα, το άγχος, την ενοχή, την απογοήτευση και το θυμό

 

 

 

Αγκαλιάστε το 2017 και κάντε μια νέα αρχή:

-Αναλάβετε τις ευθύνες σας

Αναλάβετε την ευθύνη για τον εαυτό σας, τη ζωή σας και τις ενέργειές σας. Είστε ενήλικες. Είστε σε θέση, δηλαδή, με κάθε δράση σας να αναλαμβάνεται την ευθύνη γι΄αυτή. Επιλέξατε να το κάνετε; Θα πρέπει να αποδεχθείτε τις συνέπειες των πράξεών σας και θα μάθετε από αυτές. 

-Να αποδεχτείτε ότι αυτό που βλέπετε να συμβαίνει στον κόσμο συμβαίνει και σε εσάς, γιατί ανήκετε σε αυτόν

Δεν μπορείτε να διαχωρίσετε το τι συμβαίνει στον κόσμο από ό, τι συμβαίνει μέσα σας. Έτσι, αν υπάρχει γύρω σας ανισορροπία, θυμός, βία, σύγκρουση, κλπ, αυτές οι συνθήκες επηρεάζουν και εσάς. 

-Αποδεχτείτε την διαφορετικότητα κάποιων ατόμων

Σταματήστε να προσπαθείτε να φέρετε τους ανθρώπους στην δική σας ομάδα. Είναι στην δική σας ομάδα… αλλά σε μια διαφορετική θέση. Ο καθένας έχει τη δική του εκδοχή της αλήθειας και η δική σας δεν είναι πιο σωστή από τη δική τους. Η  εκδοχή της αλήθειας υπαγορεύεται από την πορεία σας και την εμπειρία εκμάθησης που ορίζεται πλήρως από τη δονητική κατάστασή σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είσαστε τόσο μοναδικοί και ικανοί να δημιουργήσετε τη δική σας πραγματικότητα. Είσαστε αυτό που σκέφτεστε και αισθάνεστε. Είναι πολύ πιο συνετό να συμφωνήσετε ότι διαφωνείτε παρά να επιβάλλετε την αλήθεια σας σε ένα άλλο πρόσωπο του οποίου η μαθησιακή εμπειρία μπορεί να είναι το πολικό αντίθετο του δικού σας. Ακούστε τους και συνεχίσετε να πιστεύετε την δική σας αλήθεια.

-Αποδεχτείτε ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε ή να ελέγξετε κάποιον άλλον

Δεν μπορείτε να ελέγχετε ό, τι συμβαίνει σε σας και γύρω σας – τις καταστάσεις, τα γεγονότα, τους ανθρώπους, κλπ. Αφήστε τα πάντα και όλους να είναι ακριβώς όπως είναι και θα δείτε πόσο καλύτερα θα νιώσετε. 

-Προσπαθήστε να υλοποιήσετε τους στόχους σας

Η αναβλητικότητα δεν είναι ένα πρόβλημα της διαχείρισης του χρόνου ή του σχεδιασμού. Είναι συχνά θέμα τεμπελιάς. Έχουμε τόσα πολλά όνειρα και  στόχους, αλλά κανένας από αυτούς δεν μπορεί να ολοκληρωθεί αν τον αφήσουμε για αύριο. 

-Οι προσδοκίες σας να είναι ισορροπημένες

Εάν έχετε υψηλές προσδοκίες για το πώς οι άλλοι θα πρέπει να συμπεριφέρονται, συχνά θα είστε απογοητευμένοι αν δεν συμπεριφέρονται αυτοί με τον τρόπο που αναμενόταν. Έχετε μια ζωή και την κουμαντάρετε εσείς όπως επιθυμείτε. Μην αφήνετε τις απόψεις των άλλων ανθρώπων να σας βγάζουν από την πορεία σας.

-Μην έχετε ενοχές για όσα σας συμβαίνουν

Κατηγορώντας τον εαυτό σας για όλα όσα συμβαίνουν οδηγεί ενοχές. Να ξέρετε ότι έχετε την δύναμη σε κάθε περίσταση της ζωής σας να συγχωρέσετε τον εαυτό σας για όσα λάθη κάνατε και να μην τα ξαναεπαναλάβετε στο μέλλον.

-Να μάθετε να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας

Να παραδέχεστε τα λάθη σας και να προσπαθείτε, όσο το δυνατόν να διορθώνεστε. Να κάνετε πάντα το καλό και να σκέφτεστε για το καλό.

-Απελευθερωθείτε από τους φόβους σας

Το παρελθόν ήταν τόσο πολύ καλύτερο από ό, τι το παρόν και το μέλλον φαίνεται τόσο τρομακτικό, αλλά θα πρέπει να λάβει υπόψη το γεγονός ότι η παρούσα στιγμή είναι το μόνο που έχετε. Απολαύσετε τη ζωή. Και όσο για το μέλλον…. έχει ο Θεός! Όλα θα πάνε καλά. Η θετική σκέψη θα σας δικαιώσει.

 

Διαβάστε, επίσης,

Ένα 2017 γεμάτο αισιοδοξία και ευχές

Αλλάξτε την τύχη σας φέτος σπάζοντας ένα ρόδι

Βάλτε σε τάξη τη ζωή σας

Αποκτήστε θετική ενέργεια

Πρέπει να είμαστε ενωμένοι

Μάθετε να επιμένετε

Κάντε μόνο θετικές σκέψεις

Αλλάξτε στάση απέναντι στη ζωή

Είμαστε καλά;

Ξυπνήστε το παιδί μέσα σας

Προγραμματιστείτε θετικά

Δεν σκέφτομαι, άρα δεν υπάρχω

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ