Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΗ θεραπεία Gerson για τον καρκίνο

Η θεραπεία Gerson για τον καρκίνο

Είναι κατάλληλη η θεραπεία Gerson για τον καρκίνο σας;

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Η θεραπεία Gerson για τον καρκίνο είναι μία από τις παλαιότερες, γνωστές φυσικές θεραπείες του καρκίνου.

Το είδος του καρκίνου και το στάδιο επηρεάζει τις επιλογές θεραπείας.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, ο Max Gerson στη Γερμανία είχε ημικρανίες και άλλαξε τη διατροφή του, με βιολογικά φρούτα και λαχανικά και με φυσικά συμπληρώματα και θεραπεύθηκε.

Επίσης, η διατροφή του ανακάλυψε ότι ήταν επιτυχής και στη φυματίωση του δέρματος και στους ασθενείς με καρκίνο.

Το πρωτόκολλο Gerson

Ο Δρ Gerson πίστευε ότι η ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών και η υπερφόρτωση τοξικών ουσιών οδηγούν σε χρόνιες και σοβαρές παθήσεις, όπως ο καρκίνος.

Σε γενικές γραμμές, το πρωτόκολλο Gerson αρχίζει με την εξάλειψη του νατρίου εντελώς που είναι ένα θρεπτικό συστατικό που βρίσκεται σε αφθονία σε επεξεργασμένα, συσκευασμένα, και κονσερβοποιημένα τρόφιμα.

Στη συνέχεια προμηθεύει το σώμα με βιολογικά φρούτα και λαχανικά, συνήθως χυμούς, 9 κιλά κάθε μέρα!

Τέλος, προσθέτει φυσικά συμπληρώματα διατροφής.

0 Δρ Gerson θεωρεί ότι το ήπαρ είναι το κύριο όργανο αποτοξίνωσης του σώματός μας  και πρέπει να υποστηριχθεί. Γι΄αυτό χρησιμοποιεί ένα κλύσμα καφέ, που προορίζεται για την τόνωση του ήπατος για να αποβάλει τις τοξίνες από το έντερο και να μην υπάρχουν κόπρανα πια.

Η διατροφή του Gerson χρησιμοποιείται σε πάνω από 50 σοβαρές ασθένειες. 

Η επιτυχία της θεραπείας του αναφέρεται ότι είναι 70-90%.

Η θεραπεία Gerson πρέπει να είναι εξατομικευμένη ανάλογα με τον τύπο και το στάδιο του καρκίνου σας

Η Gerson® θεραπεία είναι μια φυσική θεραπεία που ενεργοποιεί την εξαιρετική ικανότητα του σώματος να θεραπεύσει τον εαυτό του μέσα από μια βιολογικής, φυτικής προέλευσης διατροφή, κυρίως χυμούς, με κλύσματα καφέ και φυσικά συμπληρώματα.

Η θεραπεία Gerson επανενεργοποιεί την ικανότητα του σώματος, για αυτοθεραπεία χωρίς βλαβερές παρενέργειες. Πρόκειται για μια ισχυρή, φυσική θεραπεία, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος για να θεραπεύσει τον καρκίνο, την αρθρίτιδα, τις καρδιακές παθήσεις, τις αλλεργίες, και πολλές άλλες εκφυλιστικές ασθένειες.

Η θεραπεία Gerson αντιμετωπίζει αποτελεσματικά ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών παθήσεων, διότι αποκαθιστά την απίστευτη ικανότητα του σώματος να θεραπεύσει τον εαυτό του.

Η θεραπεία Gerson αντιμετωπίζει τις αιτίες των πλέον εκφυλιστικών ασθενειών: την τοξικότητα και την διατροφική ανεπάρκεια. Η αφθονία των θρεπτικών συστατικών από άφθονες ποσότητες φρέσκων, βιολογικών χυμών που καταναλώνονται κάθε μέρα, παρέχουν στο σώμα σας ένζυμα, μέταλλα και θρεπτικές ουσίες.

Τα κλύσματα καφέ βοηθούν στην εξάλειψη των τοξινών από το ήπαρ.

Όλη τη ζωή μας, το σώμα μας πυροβολείται με μια ποικιλία καρκινογόνων και τοξικών ρύπων. Αυτές οι τοξίνες μπαίνουν στο σώμα μας μέσω του αέρα που αναπνέουμε, των τροφίμων που τρώμε, των φαρμάκων που παίρνουμε και του νερού που πίνουμε.

Η εντατική θεραπευτική αγωγή αποτοξίνωσης του Gerson εξαλείφει αυτές τις τοξίνες από το σώμα, έτσι ώστε η θεραπεία μπορεί να αρχίσει.

Η θεραπεία Gerson αναζωογονεί το σώμα για την υγεία, υποστηρίζοντας κάθε σημαντική μεταβολική απαίτηση πλημμυρίζοντας το σώμα με θρεπτικά συστατικά με 9 κιλά βιολογικής καλλιέργειας φρούτα και λαχανικά ημερησίως.

Οι περισσότεροι φτιάχνουν φρέσκους ​​ακατέργαστους χυμούς, και πίνουν ένα ποτήρι κάθε ώρα, μέχρι και 13 φορές ανά ημέρα.

Ωμά και μαγειρεμένα ελαφρά τρόφιμα καταναλώνονται.

Η οξυγόνωση απαιτείται να διπλασιαστεί, γιατί η έλλειψη οξυγόνου στο αίμα συμβάλλει σε πολλές εκφυλιστικές ασθένειες.

Ο μεταβολισμός, επίσης, υποκινείται μέσω της προσθήκης συμπληρωμάτων διατροφής του θυρεοειδούς, με κάλιο και άλλα συμπληρώματα, και αποφεύγονται τα βαριά ζωικά λίπη, η περίσσεια πρωτεΐνης, το νάτριο και οι τοξίνες.

Στις εκφυλιστικές ασθένειες γίνεται όλο και περισσότερο δύσκολο να αποβληθούν επαρκώς τα απόβλητα και αυτό, συνήθως, οδηγεί σε ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια.

Η θεραπεία Gerson χρησιμοποιεί εντατική αποτοξίνωση για την εξάλειψη των αποβλήτων, την αναγέννηση του ήπατος, την επανενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αποκατάσταση της απαραίτητης άμυνας του οργανισμού  (ενζυμικά συστήματα, μέταλλα και ορμόνες).

Με την διατροφή υψηλής ποιότητας, την αυξημένη διαθεσιμότητα του οξυγόνου, την αποτοξίνωση, και τη βελτίωση του μεταβολισμού, τα κύτταρα – και το σώμα – μπορούν να αναγεννηθούν, να γίνουν υγιή και να αποτρέψουν την μελλοντική ασθένεια.

Οι χυμοί του Gerson

O χυμός από ωμά τρόφιμα είναι ο ευκολότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για την παροχή διατροφής υψηλής ποιότητας. Με την παραγωγή χυμού, οι ασθενείς μπορούν να λάβουν τα θρεπτικά συστατικά και ένζυμα κάθε μέρα, με έναν τρόπο που είναι εύκολο να το αφομοιώσει και να το απορροφήσει ο οργανισμός.

Κάθε μέρα, ένας ασθενής με καρκίνο καταναλώνει έως δεκατρία ποτήρια φρέσκο, με βιολογικά καρότα, μήλα και πράσινους χυμούς φύλλων. Αυτοί οι χυμοί που παρασκευάζονται ωριαία από φρέσκα, ωμά, βιολογικά φρούτα και λαχανικά, στίβονται με ένα αποχυμωτή δύο σταδίων.

Αποχυμωτές για τη θεραπεία του καρκίνου

Η θεραπεία Gerson για καρκίνο απαιτεί μια μηχανή δύο σταδίων, με ένα μύλο και μια υδραυλική πρέσα.

Αυτός ο τύπος αποχυμωτή έχει δύο ξεχωριστά συστατικά. Το πρώτο συστατικό είναι ένας μύλος, που αλέθει το λαχανικό σε έναν λεπτό, υγρό πολτό. Το δεύτερο είναι μια υδραυλική πρέσα, η οποία εξάγει το χυμό λαχανικών από τον πολτό πατώντας το υπό υψηλή πίεση. Η άλεση του προϊόντος πριν από τη συμπίεση είναι απαραίτητη. Ο πολτός των διαφόρων φρούτων και λαχανικών πρέπει να αναμιγνύονται και να συμπιέζονται μαζί, επειδή το μηλικό οξύ που περιέχεται στα μήλα επιτρέπει στα άλλα λαχανικά να απελευθερώσουν περισσότερα ανόργανα άλατα. Κατά τη διαδικασία της άλεσης και συμπίεσης, το προϊόν δεν υποβάλλεται σε θερμότητα ή ηλεκτρισμό κι έτσι διατηρούνται τα ένζυμα στα ωμά φρούτα και λαχανικά.

Αποχυμωτής των εσπεριδοειδών

Οι ασθενείς Gerson πίνουν συχνά και ένα ποτήρι χυμό εσπεριδοειδών με το πρωινό τους, είτε χυμό πορτοκαλιού ή γκρέιπφρουτ χυμό. Οι χυμοί εσπεριδοειδών, επίσης, πρέπει να είναι ωμοί και φρεσκοστυμμένοι. Σε αντίθεση με τους άλλους χυμούς για τη θεραπεία Gerson, ο χυμός εσπεριδοειδών δεν θα πρέπει να παρασκευάζεται σε αποχυμωτή ειδικό. Θα πρέπει να αποφύγετε την παραγωγή χυμού με τη φλούδα των φρούτων, επειδή περιέχει αρωματικά έλαια που μπορεί να επηρεάσει τη θεραπεία. Αντ ‘αυτού, οι χυμοί εσπεριδοειδών γίνονται με ηλεκτρικό ή χειροκίνητο αποχυμωτή εσπεριδοειδών. Οι ασθενείς με νόσους του κολλαγόνου (δηλ ρευματοειδής αρθρίτιδα, Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο) δεν πρέπει να πίνουν χυμό εσπεριδοειδών.

Ακατάλληλοι αποχυμωτές είναι οι φυγοκεντρικοί αποχυμωτές που παράγουν θετική ηλεκτρική ενέργεια και η ανταλλαγή των θετικών και αρνητικών ιόντων σκοτώνει τα ένζυμα οξείδωσης και καθιστά τον χυμό ανεπαρκή. Επίσης, απαγορεύεται το μπλέντερ, γιατί δεν έχει κανένα μηχανισμό με τον οποίο να εξαγάγει το χυμό. 

Υπάρχουν και αποχυμωτές για να εξάγεται η χλωροφύλλη από το σιταρόχορτο, αλλά κάποιοι το θεωρούν βαρύ για το στομάχι.

Η αποχύμωση είναι ένα ουσιαστικό συστατικό της θεραπείας Gerson. Για να εξασφαλίσει αξιόπιστα αποτελέσματα, ο ασθενής στη θεραπεία Gerson θα πρέπει να αγοράσει τον κατάλληλο αποχυμωτή. Η έρευνα του Δρ.Gerson δείχνει ότι οι ασθενείς με καρκίνο πρέπει να έχουν ένα αποχυμωτή δύο σταδίων με έναν χωριστό μύλο και μια υδραυλική πρέσα. Οι αποχυμωτές ενός σταδίου γενικά δεν παράγουν την ίδια ποιότητα της περιεκτικότητας σε ένζυμα, μέταλλα ή μικροθρεπτικά, και μερικοί ασθενείς έχουν αποτύχει να δουν αποτελέσματα απλά με τη χρησιμοποίηση του λανθασμένου αποχυμωτή.

Η διατροφή του Gerson

Η διατροφή Gerson είναι φυτικής προέλευσης και εντελώς βιολογική. Η διατροφή που προτείνει είναι με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα, ένζυμα, μικροθρεπτικά συστατικά, και έχει εξαιρετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, λίπη και πρωτεΐνες.

Η τυπική καθημερινή διατροφή για έναν ασθενή με καρκίνο:

Δεκατρία ποτήρια φρέσκο, βιολογικό χυμό από καρότο, μήλο και πράσινα φύλλα λαχανικών οι οποίοι παρασκευάζονται ανά μία ώρα από φρέσκα, βιολογικά φρούτα και λαχανικά.

Τρία πλήρους φυτικής προέλευσης γεύματα, από φρέσκα βιολογικής καλλιέργειας φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Ένα τυπικό γεύμα περιλαμβάνει σαλάτα, μαγειρεμένα λαχανικά, πατάτες φούρνου, σούπα και χυμό.

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά διατίθενται όλες τις ώρες για σνακ, επίσης.

Αφήστε τα τρόφιμα να είναι το φάρμακό σας και το φάρμακό σας να είναι το φαγητό σας

Όλα τα τρόφιμα πρέπει να είναι φρέσκα,  βιολογικά και να καλλιεργούνται και να καταναλώνονται σε φυσική μορφή.

Επιθυμητά τρόφιμα

Οι ασθενείς με ασθένειες κολλαγόνου πρέπει να αποφεύγουν τους χυμούς εσπεριδοειδών και φρούτων. Για όλους τους άλλους, ο χυμό εσπεριδοειδών είναι προαιρετικός. Μόνο ένας χυμός εσπεριδοειδών επιτρέπεται την ημέρα και μπορεί να αντικατασταθεί με χυμό από ένα καρότο και ένα μήλο.

Επιθυμητά τρόφιμα: Σπαράγγια, Μάνγκο, Μήλα, Πεπόνια, Βερίκοκα, Βρόμη, Αγκινάρα, Κρεμμύδια, Ρόκα, Παντζάρια, Φύλλα από τα παντζάρια, Πορτοκάλια, Μπρόκολο, Μαϊντανός και η ρίζα του, Καστανή ζάχαρη, Ροδάκινα, Χρένο (τριμμένο), Αχλάδια, Λάχανο, Λάχανο κόκκινο, Πιπεριά, Πράσινο και Κόκκινο πιπέρι, Δαμάσκηνα, Καρότα, Πατάτες, Κουνουπίδι, Ραπανάκια (όχι τα φύλλα), Σέλινο ρίζα ή μίσχους, Ωμά φρούτα (όχι μούρα και ανανάς), Ραβέντι, Κεράσια, Ραδίκια, Μαρούλι, Βολβοί φαγώσιμοι, Κόλιαντρος, Ψωμί σίκαλης (ανάλατο, χωρίς λίπος), Καλαμπόκι (βιολογικό), Μπαχαρικά (μικρές ποσότητες μόνο): μπαχάρι, γλυκάνισο, δάφνη, Κορινθιακή σταφίδα, Άνηθος, Μάραθος, Μαντζουράνα, Δεντρολίβανο, Φασκόμηλο, Μελιτζάνα, Σαφράν, Εστραγκόν, Θυμάρι, Οξαλίδα, Αλμυρές, Αντίδια, Σπανάκι (μαγειρεμένο μόνο), Σκουός, Έλαιο λιναριού, Γλυκοπατάτες, Φρούτα αποξηραμένα, Σέσκουλα, Χουρμάδες, Σύκα, Μανταρίνια, Ντομάτες, Σκόρδο, Λαχανικά (εκτός από τα μανιτάρια και τα φύλλα του καρότου), Σταφύλια, Μηλόξιδο, Φασολάκια, Κάρδαμο, Μέλι, γιαμ, Χυμοί φρεσκοστυμμένους, όπως προβλέπεται, γιαούρτι με μέτρο.

Μετά από την έκτη εβδομάδα στη θεραπεία επιτρέπονται τα πράσα, τα κολοκύθια, τα λεμόνια, το ψωμί από ολόκληρο σίκαλη – 1-2 φέτες την ημέρα, το σιρόπι σφενδάμου, η ανεπεξέργαστη μελάσα 1-2 κουταλάκια του γλυκού ημέρα κατ ‘ανώτατο όριο, το Quinoa – μια φορά την εβδομάδα, το γιαμ και γλυκοπατάτες – μια φορά την εβδομάδα, η μπανάνα – ½ ανά εβδομάδα, το βιολογικό ποπ κορν σπάνια.

Απαγορευμένα τρόφιμα: Αλκοόλ, Παγωτό, Ζωικά λίπη, Αβοκάντο, Μαγειρική σόδα μη βιολογική, Μαργαρίνη, Μούρα, Κρέατα, Σόδα σε τρόφιμα, Μανιτάρια, Μαύρο τσάι, Μουστάρδα, Βούτυρο,  Ξηροί καρποί και σπόροι, Κέικ, Αραβοσιτέλαιο, Ελαιόλαδο, Έλαιο canola, Φυτικά έλαια, Λινέλαιο, Ανανάς, Τυρί, Σοκολάτα, Παστά, Καπνιστά, Κακάο σε σκόνη Συμπληρώματα πρωτεΐνης, Κριθάρι, Φύκια, Καφές, Πρωτεΐνες, Επιτραπέζιο αλάτι, Θαλασσινό αλάτι, Κρέμα και άλλα γαλακτοκομικά, Σάλτσα σόγιας, Αγγούρια, Θαλασσινά, Άλατα Epsom, Σόγια και τα προϊόντα σόγιας, Πιπέρι μαύρο, Πάπρικα, Βασιλικός, Ρίγανη, Φθόριο στην οδοντόκρεμα, Σπανάκι ωμό (επιτρέπεται μαγειρεμένο μόνο), Κατεψυγμένα τρόφιμα, Λευκό αλεύρι, Λευκή ζάχαρη

Οι βασικές αρχές της απαγόρευσης της δίαιτας Gerson

-Οτιδήποτε βασίζεται στο νάτριο απαγορεύεται.

-Τα έλαια και τα λίπη, καθώς και οποιαδήποτε τρόφιμα τα περιέχουν απαγορεύονται (εκτός από το έλαιο λιναριού).

-Οι πρωτεΐνες και τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες απαγορεύονται.

-Οι ξηροί καρποί και σπόροι, η σόγια και τα όσπρια απαγορεύονται.

-Απαγορεύονται τα εστιατόρια.

-Όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα απαγορεύονται: εμφιαλωμένο, κονσέρβες, κατεψυγμένα, διατηρημένα, παστά, καπνιστά, και με θείο.

-Όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα (και το κατσικίσιο γάλα), όπως το τυρί, κρέμα, παγωτό, παγωμένο γάλα, βούτυρο ή βουτυρόγαλα απαγορεύονται. Επιτρέπεται το απλό, βιολογικό, μη λιπαρό γιαούρτι μετά από 6-8 εβδομάδες.

-Το αλκοόλ απαγορεύεται επειδή περιορίζει την ικανότητα του αίματος να μεταφέρει οξυγόνο, ασκεί επιπλέον πίεση για το ήπαρ και είναι τοξικό.

-Ο ανανάς και τα μούρα κατά τον Δρ Gerson έχουν αρωματικά που παρεμβαίνουν στην επούλωση. Για αυτό το λόγο, οι ανανάδες και τα μούρα απαγορεύονται.

-Το αβοκάντο έχει πολύ λίπος και απαγορεύεται.

-Τα αγγούρια, σε συνδυασμό με τις χυμούς, είναι δύσκολο να αφομοιωθούν και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, γι΄αυτό απαγορεύονται.

-Τα μπαχαρικά (μαύρο πιπέρι, πάπρικα, βασιλικός, ρίγανη) απαγορεύονται λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε αρωματικά οξέα.

-Τα φασόλια και τα προϊόντα σόγιας (tofu, tempeh, miso, tamari, και άλλες σάλτσες σόγιας, Αμινοξέα του Bragg, πρωτεϊνικής σύστασης λαχανικά, γάλα σόγιας, και όλα τα άλλα προϊόντα με βάση τη σόγια) απαγορεύονται λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, νάτριο και / ή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, και λόγω παρουσίας τοξικών αναστολέων στην απορρόφηση των υπόλοιπων θρεπτικών συστατικών.

– Οι φακές μπορούν να καταναλωθούν σε περίπου 6 μήνες μία φορά κάθε 2 εβδομάδες. Ενυδατώστε τη διάρκεια της νύχτας και αφήστε να βγάλει βλαστούς πριν το μαγείρεμα.

-Τα αλφάλφα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε L-καναβανίνη, ένα ανώριμο αμινοξύ που μπορεί να πιέσει το ανοσοποιητικό. Αυτό ισχύει και για τα άλλα φύτρα.

-Το μοσχάρι, χοιρινό, πουλερικά, αυγά, ψάρια, θαλασσινά επειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, είναι δύσκολο να χωνευθούν, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, και δίνουν πρόσθετη εργασία για το συκώτι και τα απεκκριτικά συστήματα.

-Το μαύρο τσάι απαγορεύεται επειδή περιέχει καφεΐνη που έχει ανεπιθύμητα αρωματικά οξέα.

-Όλα τα γλυκά απαγορεύονται επειδή σχεδόν πάντα περιέχουν ένα ή περισσότερα απαγορευμένα συστατικά, όπως λίπη, έλαια, εξευγενισμένα σάκχαρα ή αλεύρια, αλάτι, σόδα, μπέικιν πάουντερ, ή γαλακτοκομικά προϊόντα.

-Μερικά ψωμιά και αρτοσκευάσματα μπορεί να καταναλωθούν χρησιμοποιώντας τα επιτρεπόμενα συστατικά, αλλά δεν θα πρέπει να καταναλώνονται σε τακτική βάση.

-Απαιτείται να πίνετε πόσιμο νερό 8 ποτήρια νερό την ημέρα και όχι παραπάνω για να αποφευχθεί η αραίωση του οξέος στο στομάχι, και να επιτραπεί η μέγιστη χωρητικότητα για διατροφή από φρέσκα τρόφιμα και χυμούς.

-Τα μανιτάρια δεν είναι ένα λαχανικό, αλλά ένας μύκητας. Είναι δύσκολο να χωνευθεί.

-Ο καφές  με ή χωρίς καφεΐνη προκαλεί ανεπιθύμητη διέγερση του πεπτικού συστήματος και του κεντρικού νευρικού συστήματος. Ωστόσο, όταν λαμβάνεται από το ορθό, έχει μια εντελώς διαφορετική, και επιθυμητή επίδραση στον οργανισμό.

-Οι ξηροί καρποί και σπόροι (αμύγδαλα, βερίκοκα, ηλιόσποροι, σπόροι λιναριού, φιστίκια, κάσιους, και όλοι οι ξηροί καρποί και σπόροι), απαγορεύονται επειδή είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, σε λιπαρά, είναι συχνά αλατισμένοι, είναι δύσκολο να χωνευθούν και είναι πλούσιοι σε αναστολείς ενζύμων.

-Τα αναψυκτικά όλων των τύπων απαγορεύονται γιατί στερούνται των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών. Επιπλέον, η κατανάλωση αυτών των ποτών μειώνει την ικανότητα για επιθυμητά φρέσκα, βιολογικά τρόφιμα και χυμούς.

-Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν τις ίδιες ισχυρές αρωματικές ενώσεις που βρίσκονται στα απαγορευμένη μπαχαρικά. Αυτά μπορεί να αναστείλουν την επούλωση και θα πρέπει να αποφεύγονται. Οι πράσινες, κίτρινες, και γλυκές κόκκινες πιπεριές μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς περιορισμό.

-Το Baking Powder και η μαγειρική σόδα περιέχουν αλουμίνιο που είναι τοξικό. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε μόνο βιολογικά.

-Απαγορεύεται το φθόριο στο νερό, στην οδοντόκρεμα, στις γαργάρες, οι βαφές μαλλιών, οι περμανάντ, τα καλλυντικά, τα αποσμητικά μασχάλης, τα κραγιόν, και οι λοσιόν.

Συμπληρώματα που χρησιμοποιούνται

Όλα τα συμπληρώματα που χρησιμοποιούνται με την θεραπεία Gerson είναι βιολογικά, υλικά οργανικής προέλευσης που παρέχονται σε θεραπευτικές ποσότητες.

Τα συμπληρώματα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία Gerson περιλαμβάνουν:

-κάλιο

-διάλυμα Lugol

-βιταμίνη Β-12

-θυρεοειδικές ορμόνες

-παγκρεατικά ένζυμα

-και άλλα ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς.

Αποτοξίνωση στη θεραπεία Gerson

Τα κλύσματα καφέ είναι η κύρια μέθοδος αποτοξίνωσης των ιστών και του αίματος για την θεραπεία Gerson. Οι ασθενείς με καρκίνο στην θεραπεία Gerson μπορεί να κάνουν έως και 5 κλύσματα καφέ την ημέρα. Τη στιγμή που ένας ασθενής έχει τεθεί για την πλήρη θεραπεία, η συνδυασμένη επίδραση των τροφίμων, των χυμών και του φαρμάκου προκαλεί το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί και να σκοτώσει τον  όγκο, εκτός από την εργασία που έχει να καθαρίσει τις συσσωρευμένες τοξίνες από τους ιστούς του σώματος. Αυτή η μεγάλη διαδικασία εκκαθάρισης ενέχει τον κίνδυνο να επιβαρύνει υπερβολικά και να προκαλέσει δηλητηρίαση του ήπατος, που είναι σημαντικό όργανο αποτοξίνωσης, το οποία, σε έναν ασθενή με καρκίνο, έχει  ήδη καταστραφεί και είναι εξασθενημένο. Τα κλύσματα καφέ βοηθούν το συκώτι στην εξάλειψη των τοξικών καταλοίπων από το σώμα για τα καλά. Η θεραπεία Gerson χρησιμοποιεί, επίσης, καστορέλαιο για την τόνωση της ροής της χολής και για την ενίσχυση της ικανότητας του ήπατος να φιλτράρει το αίμα.

Είναι η θεραπεία Gerson κατάλληλη για σας;

Η θεραπεία Gerson έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει το σώμα και επιτρέπει στο σώμα να θεραπεύσει τον εαυτό του από μια σειρά από ασθένειες.

Ωστόσο, η θεραπεία έχει τα όριά της. 

Υπάρχουν πολλοί μεταβλητοί και παράγοντες που εμπλέκονται στον καθορισμό αν ένα άτομο θα ανακτήσει επιτυχώς από χρόνιες και σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος. Οι παράγοντες αυτοί περιλαμβάνουν: την ηλικία, το οικογενειακό ιστορικό, την επαγγελματική ή περιβαλλοντική έκθεση, τιε διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής, τα κληρονομικά χαρακτηριστικά ή τις γενετικές αδυναμίες και τις προϋπάρχουσες ασθένειες. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την πρόγνωση του καρκίνου, όπως ο τύπος και το στάδιο του καρκίνου, πόσος χρόνος έχει παρέλθει από την αρχική διάγνωση, αν υπάρχει υποτροπή, και αν ο ασθενής έχει προηγουμένως υποβληθεί σε θεραπεία με χημειοθεραπεία, ακτινοβολία ή χειρουργική επέμβαση. Αυτοί είναι όλοι οι παράγοντες που θα επηρεάσουν την πρόγνωση. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η νόσος  είναι πολύ προχωρημένη και το ανοσοποιητικό σύστημα είναι πολύ εξασθενημένο για να ανταποκριθεί πλήρως στη θεραπεία. Ορισμένες ασθένειες δεν είναι θεραπεύσιμες με τη θεραπεία Gerson και άλλες δεν ανταποκρίνονται επαρκώς για τη θεραπεία Gerson για να χρησιμοποιηθεί ως η μόνη μορφή θεραπείας. Επίσης,  πολλοί συχνά έχουν πολλαπλά προβλήματα υγείας επιπλέον.

Ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας που πρέπει να εξεταστεί είναι αν κάποιος είναι πρόθυμος να συμμορφωθεί με την αυστηρή δίαιτα και το αυστηρό πρωτόκολλο θεραπείας. Μετά την θεραπεία Gerson απαιτούνται τεράστιες αλλαγές στον τρόπο ζωής που δεν είναι ανεκτές ή εφικτές για όλους,.

Προσπαθήστε μετά από ένα μικρό εύλογο χρονικό διάστημα που θα κάνετε τη θεραπεία Gerson να εξαλείψετε τις τοξικές ουσίες από το σπίτι, να αποφεύγετε τις περιβαλλοντικές τοξίνες, και να μαγειρεύετε υγιεινά και να πίνετε χυμούς αρκετές φορές κάθε μέρα.

Η θεραπεία Gerson μπορεί να ακολουθηθεί για δύο ή περισσότερα χρόνια.

Προσοχή: Μην ξεκινήσετε τη θεραπεία Gerson:

Αν κάνετε χημειοθεραπεία

Αν έχετε διαβήτη

Αν έχετε εγκεφαλικές μεταστάσεις

Αν έχετε σοβαρή νεφρική βλάβη και / ή αν ο ασθενής έχει κάνει αιμοκάθαρση

Αν έχετε ξένα σώματα όπως βηματοδότες, εμφυτεύματα στήθους, πλάκες χάλυβα ή βίδες

Η θεραπεία Gerson δεν μπορεί να χορηγείται  σε λήπτες μεταμόσχευσης οργάνων

Αντενδείξεις και προφυλάξεις για τη θεραπεία Gerson
 
Ασθένειες που δεν ανταποκρίνονται καλά στη θεραπεία Gerson:

ALS (νόσος του Lou Gehrig)

Αρθρίτιδα ή λύκος μετά από μακροχρόνια χρήση στεροειδών

Δυστροφία

Πολλαπλό μυέλωμα

Καρκίνος του παγκρέατος μετά από χημειοθεραπεία

Νόσος του Parkinson

Η θεραπεία Gerson δεν συνιστάται για ασθενείς:

Κατάκοιτους ή με παραπληγία ή μη περιπατητικούς

Ανίκανους να φάνε ή να πιούν, ή με ένα σωλήνα σίτισης

Όταν έχουν παραπεμφθεί σε ξενώνα

Σε θρόμβωση

Όταν το μεγαλύτερο από το μισό του παχέος εντέρου έχει αφαιρεθεί

Σε ειλεοστομία

Σε εντερική απόφραξη 

Σε νεφρική ανεπάρκεια

Σε αιμοκάθαρση

Όταν πάνω από το 75% του στομάχου αφαιρείται

Σε μεταμόσχευση οργάνων

Σε περικαρδιακή συλλογή (υγρό γύρω από την καρδιά)

Σε υποτροπιάζουσα πλευριτική συλλογή (υγρό γύρω από τους πνεύμονες)

Σε οξεία αιμορραγία

Η πλήρης θεραπεία Gerson δεν πρέπει να εφαρμόζεται:

Σε οξεία λευχαιμία

Σε μετάσταση στον εγκέφαλο: Μετάσταση στον εγκέφαλο και η θεραπεία Gerson: Η θεραπεία Gerson δεν είναι ευεργετική στην εξάλειψη των μη πρωτοπαθών όγκων του εγκεφάλου. Η αποτοξίνωση, η οποία λαμβάνει χώρα, κυρίως, μέσω κλυσμάτων καφέ. Κατά τη διάρκεια της επούλωσης η διαδικασία του σώματος προκαλεί φυσικά μια φλεγμονώδη απόκριση, η οποία μπορεί να προκαλέσει οίδημα στην περιοχή του μετάστασης και μπορεί να προκαλέσει επιληπτική δραστηριότητα. Άλλωστε, τα λίπη είναι απαραίτητα σε όσους έχουν όγκους στον εγκέφαλο. 

Σε στεντ στην καρδιά ή αντικατάσταση καρδιακής βαλβίδας

Σε επαναλαμβανόμενο ασκίτη (υγρό στην κοιλιακή χώρα)

Μετά από μια μεταμόσχευση μυελού των οστών

Σε όγκους του εγκεφάλου (κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες)

Σε βηματοδότες

Σε μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων 

Οι ακόλουθες περιπτώσεις απαιτούν αρκετές σημαντικές τροποποιήσεις στο πρωτόκολλο Gerson, από τον θεράποντα ιατρό:

Χρόνια νεφρική νόσος

Διαβήτης τύπου Ι ή ΙΙ 

Καρδιακή ασθένεια

Σοβαρή υψηλή αρτηριακή πίεση

Αν ο ασθενής λαμβάνει πολλά συνταγογραφούμενα φάρμακα

Σοβαρή ηπατική νόσο

Η ζωή είναι πολύτιμη.

Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, θα επιλεγούν για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Τα πικρά θεραπεύουν τον καρκίνο

Η μεγάλη αλήθεια για τη θεραπεία του καρκίνου

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

Ο καρκίνος τρέφεται με ζάχαρη

Πώς ο καρκίνος αυτοθεραπεύεται

Ένα απλό πρωτόκολλο αλκαλοποίησης για αυτοθεραπεία του καρκίνου

Πρωτόκολλο αλκαλοποίησης του οργανισμού

Συνταγές για αλκαλοποίηση του οργανισμού

Οι καλύτερες τροφές για αλκαλοποίηση του οργανισμού

Ποιες είναι οι αλκαλικές και ποιες οι όξινες τροφές

Αλκαλική διατροφή για τη θεραπεία του καρκίνου

Πώς το όξινο pH στο σώμα συνδέεται με τον καρκίνο

Απλοί τρόποι για αλκαλοποίηση του οργανισμού

Το μείγμα βοτάνων της EMEDI για τον καρκίνο

Ένα τσάι από βότανα για τον καρκίνο.

Ποιοι πρέπει να παίρνουν συνένζυμο Q10; 

Συνένζυμο Q10

Ποιοι πρέπει να παίρνουν βιταμίνη C

Θεραπεία του καρκίνου με βιταμίνη C 

Ποιοι πρέπει να παίρνουν βιταμίνη D

Γιατί πρέπει καθημερινά να παίρνετε βιταμίνη D

Η βιταμίνη D μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο

Η βιταμίνη D

Ήλιος και βιταμίνη D

Γανόδερμα

Γανοθεραπεία

Tα μανιτάρια κατά του καρκίνου

Το γανόδερμα στη θεραπεία του καρκίνου

Η βιταμίνη Β17 έχει αντικαρκινικές ιδιότητες

Τα πικρά θεραπεύουν τον καρκίνο

Λετρίλη

Κουκούτσια από βερίκοκα για τον καρκίνο

Το ορθομοριακό νερό είναι το καλύτερο νερό

Το καλύτερο νερό

Φτιάξτε μόνοι σας αλκαλικό νερό

Πότε η μαγειρική σόδα θεραπεύει τον καρκίνο

Είναι η σόδα φάρμακο για τη θεραπεία του καρκίνου;

Τα οφέλη όταν πίνετε νερό με λεμόνι

Πίνουμε το πρωί ζεστό νερό με λεμόνι

Το λεμόνι είναι όξινο ή αλκαλικό;

Τα κρητικά βότανα είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως

Σκεφτείτε ΒΙΟ-λογικά

Να προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα

Η αντλία νατρίου και καλίου στη θεραπεία του καρκίνου

Γιατί τα χημειοθεραπευτικά δεν λειτουργούν

Φυτοθρεπτικά συστατικά που θεραπεύουν τον καρκίνο

Τα καλύτερα τρόφιμα κατά του καρκίνου

Μέλι με κουρκουμίνη

Να τρώτε μισό κουταλάκι κουρκουμίνη την ημέρα

Χυμός κουρκουμίνης για καλή υγεία

Ρόφημα κουρκουμίνης για τον καρκίνο

Οι αντικαρκινικές ιδιότητες της κουρκουμίνης

Κουρκουμίνη

Ποιοι πρέπει να παίρνουν σελήνιο

Χρήσιμες πληροφορίες για το σελήνιο

Κετογενική δίαιτα

Ο καρκίνος του προστάτη και οι συμβατικές ιατρικές θεραπείες

Ο καρκίνος δεν μπορεί να μας σκοτώσει

Μάθετε τι είναι ο καρκίνος για να μην τον φοβάστε

Όλα μπορούν να θεραπευθούν

H θεραπεία του καρκίνου με αντινεοπλαστόνια

Η μεγάλη αλήθεια για τη θεραπεία του καρκίνου

Η στροφή στην Εναλλακτική Ιατρική

Από τι προκαλείται ο καρκίνος

Φυτοθρεπτικά συστατικά που θεραπεύουν τον καρκίνο

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με σταφύλια

Συνταγές από ροφήματα για όλες τις ασθένειες

Να τρώτε παντζάρια κάνουν καλό

Η δίαιτα Budwig

Φρεσκοστιμμένοι χυμοί

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΝιτροφουραντοϊνη
Επόμενο άρθροΚολοκυθόσουπα βελουτέ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κρέμα βρώμης με καραμελωμένο αχλάδι

Κρέμα βρώμης με καραμελωμένο αχλάδι. Κρέμα βρώμης με γάλα αμυγδάλου, καραμελωμένο αχλάδι, αμύγδαλο φιλέ, κανέλα και σιρόπι σφενδάμου Κρέμα βρώμης με καραμελωμένο αχλάδι ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ 1...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ