Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗ συγχώρεση και η προσφορά κάνουν καλό στην υγεία
Array

Η συγχώρεση και η προσφορά κάνουν καλό στην υγεία

Συγχωρέστε και προσφέρετε για να έχετε καλή υγεία

 

 

 

 

Όλοι θυμώνουμε με τους ανθρώπους που μας έχουν κάνει κακό…

Όλοι σκεφτόμαστε όλους εκείνους που έχουν ανάγκη και πρέπει το κράτος να φροντίσει γι΄αυτούς, αφού οι περισσότεροι πιεζόμαστε οικονομικά και δεν μπορούμε να προσφέρουμε και σε άλλους…

Όμως το να μάθουμε να συγχωρούμε και να προσφέρουμε κάνει καλό στη δική μας υγεία!

-Η συγχώρεση…

Όταν κάποιος μας βλάψει νιώθουμε απογοήτευση, θλίψη και οργή. Πολλοί από εμάς κολλάμε σε αυτά τα άσχημα συναισθήματα για χρόνια, ακόμη και αν δεν έχουμε καμιά συναναστροφή με αυτόν που μας έκανε το κακό. Τα συναισθήματα αυτά, όμως βλάπτουν περισσότερο εμάς παρά τον φταίχτη… Η διαρκής οργή προκαλεί πολλά και διάφορα ψυχοσωματικά προβλήματα και ασθένειες και χαλάει τη διάθεσή μας και τις σχέσεις μας με τους γύρω μας. Πρέπει να μάθουμε να συγχωρούμε, γιατί δεν αξίζει να δαπανούμε ενέργεια για κάποιον που δεν αξίζει…. Δεν πρέπει να μένουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε το παρόν. 

Όταν δεν συγχωρούμε κουβαλάμε μόνιμα ένα βάρος, προσκολλούμαστε στο παρελθόν, δεν ζούμε το παρόν, τα αρνητικά συναισθήματα υπερκαλύπτουν τα θετικά, καταναλώνουμε χρόνο και ενέργεια για κάτι χωρίς νόημα, και οι αρνητικές σκέψεις και τα αρνητικά συναισθήματα αλλοιώνουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τη ζωή μας και το μέλλον μας και παίρνουμε λανθασμένες αποφάσεις, κάνουμε άσκοπες, σπασμωδικές ενέργειες κι αποκτάμε έμμονες ιδέες.

Όταν συγχωρούμε δείχνουμε τη δύναμή μας, απελευθερωνόμαστε από το παρελθόν, ζούμε το παρόν, δεν κάνουμε τα ίδια λάθη γιατί είμαστε πιο δυνατοί και πιο σοφοί, έχουμε γίνει καλύτεροι άνθρωποι, σκεφτόμαστε μόνο τα θετικά και παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις για τη ζωή μας στο παρόν και στο μέλλον.

-Η προσφορά…

Είναι το καλύτερο φάρμακο για όλες τις ασθένειες. Ο εθελοντισμός προάγει τη σωματική και ψυχική μας υγεία.

Ο εθελοντισμός μειώνει τα προβλήματα υγείας, γιατί ενισχύει την αυτοεκτίμηση, γιατί έτσι κάποιος νιώθει χρήσιμος και αποτελεσματικός και τονώνει τους κοινωνικούς δεσμούς. Ο εθελοντισμός μειώνει τα επίπεδα του στρες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ανεξάρτητα από την ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο, την οικογενειακή κατάσταση και το εισόδημα ο εθελοντισμός δίνει ψυχική και συναισθηματική ικανοποίηση, χαρίζει φιλίες, κοινωνικές επαφές, πρεστίζ και επιρροή στην κοινωνία και δίνει σκοπό στη ζωή, Ειδικά τα ηλικιωμένα άτομα αποκτούν ένα σκοπό και έχει νόημα η ζωή τους και αποκτούν καλύτερη υγεία.

Όταν κάποιος προσφέρει η ζωή του αποκτά νόημα, νιώθει χρήσιμος, νιώθει ότι είναι σε καλή κατάσταση, νιώθει ότι είναι απαραίτητος και επηρεάζει το περιβάλλον του, κάνει νέες γνωριμίες και νέους φίλους, ξεχνά τα δικά του προβλήματα και γεμίζει τη ζωή του. 

Αποκτήστε καλή υγεία με την συγχώρεση και την προσφορά και γίνετε καλύτεροι άνθρωποι για να έχετε ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ

Διαβάστε, επίσης,

Βάλτε σε τάξη τη ζωή σας

Τι να κάνετε αν ο άντρας σας σας απατήσει

Ασχολείστε με την υγεία σας;

Κόλπα για να μη νιώθετε εξάντληση

Ποια δύναμη κρύβουν οι χάντρες στο κομπολόι

Πώς να τσακώνεστε σωστά

Σοφές συμβουλές

Η ασυγχώρητη των αμαρτιών

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

Τι είναι η ευεξία;

Απαιτείται αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες

Γίνετε εθελοντές στο Γαλάτσι

Κοινωνική πολιτική και πολιτική υγείας στους Δήμους

Είναι η αλαζονεία η μεγαλύτερη απρέπεια;

Εσείς ανήκετε στην Multitasking γενιά;

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19. Οι κυριότερες είναι οι καρδιoαγγειακές επιπλοκές, οι θρομβώσεις και η θρομβοπενία. Επιμέλεια παρουσίασης  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ