Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕξαρτήσειςΚάπνισμα ή άτμισμα;

Κάπνισμα ή άτμισμα;

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ασφαλές;

 

 

 

 

Η αλλαγή από το κάπνισμα στο άτμισμα μειώνει τους καρκινογόνους παράγοντες κατά σχεδόν 98 τοις εκατό

Η ιστορία της χρήσης του καπνού

Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει χιλιάδες βλαβερές χημικές ουσίες. Ωστόσο, ο καπνός χρησιμοποιείται στη χρήση φαρμάκων για χιλιάδες χρόνια.

Το άτμισμα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις καρκινογόνες ουσίες κατά σχεδόν 98 τοις εκατό σε πρώην καπνιστές που έκαναν την αλλαγή σε ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Ο καπνός είναι ένα ετήσιο φυτό που ανήκει στην οικογένεια που ανήκει και η μελιτζάνα. Οι επωφελείς χρήσεις των προϊόντων καπνού είναι σχεδόν ατελείωτες.

Οι θεραπευτικές χρήσεις του καπνού: καταρροή, κρυολογήματα, πυρετός, βοήθημα στην πέψη, πρόληψη της πείνας και της δίψας, ως καθαρτικό και ως κατευναστικό. 

Μια αλοιφή από καμένα φύλλα καπνού που αναμιγνύεται με λανολίνη είναι αποξηραντική, τονωτική και αντισηπτική για τον κνησμό και θεραπευτική για τις μυκητιάσεις και για το πόδι του αθλητή, τα επιφανειακά έλκη και τις πληγές.

Οι ασθενείς μετά από εγκεφαλίτιδα και παρκινσονισμό όταν κάνουν υποδόριες ενέσεις νικοτίνης, έχουν άμεση βελτίωση στη μυϊκή κίνηση.

Τα φύλλα και ο χυμός του καπνού χρησιμοποιούνται και στον καρκίνο και στις διαταραχές του δέρματος.

Ο καπνός και η νικοτίνη  δεν είναι το πρόβλημα

Ο καρκίνος του πνεύμονα ήταν κάποτε μια πολύ σπάνια ασθένεια. Ο καπνός και η νικοτίνη δεν είναι  σίγουρα το πρόβλημα, γιατί υπάρχει μια ιστορία της χρήσης καπνού, χωρίς καρκίνο του πνεύμονα για εκατοντάδες χρόνια.

Μετά την απομόνωση της νικοτίνης από τα φύλλα του καπνού, οι καπνοβιομηχανίες πρόσθεσαν χημικές ουσίες στα τσιγάρα. 

Το τσιγάρο είναι το πιο θανατηφόρο τεχνούργημα στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού.

Τα τσιγάρα προκαλούν περίπου 1,5 εκατομμύρια θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα, ετησίως, αριθμός που θα αυξηθεί σε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στη δεκαετία του 2020. 

Ο καπνός δεν είναι το πρόβλημα. Ο καπνός του τσιγάρου είναι τόσο ακίνδυνος, όπως ο καπνός της κάνναβης.

Το άτμισμα κάνει τη διαφορά

Η αντικατάσταση του καψίματος του χαρτιού και του καπνού με ατμό που περιέχει νικοτίνη, έδειξε ότι το άτμισμα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό για να εξαγάγετε τις φαρμακευτικές ιδιότητες των φυτών, όπως ο καπνός και η κάνναβη. Είναι πιο προσιτό, καθαρότερο, υγιέστερο και με πολύ λιγότερους κινδύνους. Όταν κάποιος κάνει άτμισμα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, μια χημική ουσία που ονομάζεται φορμαλδεΰδη, ένα γνωστό καρκινογόνο που είναι στην πραγματικότητα ένα προϊόν αποικοδόμησης της προπυλενογλυκόλης, μπορεί να παραχθεί και να εισπνέεται. Αλλά αυτό συμβαίνει μόνο με τα e-υγρά.

Δεν υπάρχουν γνωστοί κίνδυνοι από τους ατμούς που εξατμίζονται από καθαρά βότανα.

Ένας κύριος παράγοντας στην καύση ενός φυτού είναι η πίσσα. Δεν υπάρχει πίσσα στον ατμό. Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει πάνω από 4.000 χημικές ουσίες και οι 43 είναι γνωστά (καρκινογόνα) ενώσεις που προκαλούν καρκίνο και 400 άλλες τοξίνες (νικοτίνη, πίσσα, μονοξείδιο του άνθρακα, φορμαλδεΰδη, αμμωνία, υδροκυάνιο, αρσενικό, το DDT).

Το άτμισμα περιέχει την καθαρή μορφή ατμών του φυτού και τα φυτά θερμαίνονται απαλά και αργά και ο ατμός εκχυλίζεται με κάθε εισπνοή.

Οι πρώην καπνιστές που κάνουν άτμισμα μόνο, για έξι μήνες ή περισσότερο, έχουν πολύ χαμηλά επίπεδα μερικών από τις χειρότερες καρκινογόνες ουσίες που βρίσκονται στον καπνό του τσιγάρου. Η NNAL,

Η NNAL (4- (μεθυλονιτροζαμινο) -1- (3-πυριδυλ) -1-βουτανόλη) είναι ένα προϊόν που ανήκει σε μια ομάδα χημικών ουσιών που ονομάζονται νιτροζαμίνες. Αυτή η ομάδα χημικών ουσιών βρίσκεται μόνο στον καπνό και τα προϊόντα καπνού. Η μέτρηση NNAL στα ούρα των ανθρώπων είναι ένας αξιόπιστος τρόπος για να καθορίσει την έκθεση σε νιτροζαμίνες για τους καπνιστές και μη καπνιστές που εκτίθενται στον καπνό του περιβάλλοντος  και για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα προϊόντα καπνού χωρίς καύση (μάσημα του καπνού, ταμπάκο). Είναι 97,5 τοις εκατό χαμηλότερη σε πρώην καπνιστές που τώρα μόνο ατμίζονται, σε σύγκριση με το μέσο όρο καπνιστή.

Ένας αριθμός άλλων καρκινογόνων, όπως το ακρυλονιτρίλιο, βουταδιένιο, ακρολεΐνη είναι όλα πολύ χαμηλότερα στα vapers. Πρώην καπνιστές που κάνουν μακροχρόνια χρήση επιθεμάτων νικοτίνης ή των ούλων, έχουν επίσης χαμηλότερα επίπεδα των καρκινογόνων ουσιών.

Το άτμισμα είναι πιο ασφαλές από το κάπνισμα. 

Μελέτες έχουν δείξει ότι το άτμισμα δεν έχει τοξικές επιδράσεις στο περιβάλλον, όπως το τσιγάρο, γι’ αυτό και δεν έχει λογική η απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ως μέσω παθητικού ατμίσματος.

Διαβάστε, επίσης,

Πώς η διακοπή του καπνίσματος προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα

Κάπνισμα για τη θεραπεία ασθενειών

Πώς η κάνναβη θεραπεύει τον καρκίνο

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με τον καπνό

Ο καπνός και η ιστορία του

Η νικοτίνη ως φυτοφάρμακο

Τροφές που δεν πρέπει να δίνετε στον σκύλο σας

Οι βλαπτικές ουσίες του τσιγάρου

Το παθητικό κάπνισμα των παιδιών

Τι πρέπει να προσέχουν όσοι παίρνουν Zyban για να κόψουν το κάπνισμα

Επιτρέπεται να καπνίζουν οι έγκυες γυναίκες;

Πόσο σας κοστίζει το κάπνισμα

Βότανα για να κόψετε το κάπνισμα

Κάπνισμα και καρδιοαγγειακές παθήσεις

Οι αιτίες του καρκίνου του πνεύμονα

Εθισμός στη νικοτίνη

Παράγοντες κινδύνου για καρκίνο που σχετίζονται με την εργασία

Οι απαραίτητες βιταμίνες για τη βρογχίτιδα

Το Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου

Πρόληψη καρκίνου του πνεύμονα με διακοπή καπνίσματος

Πρόληψη καρκίνου πνεύμονος

Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια

Αθροιστική κεφαλαλγία

Μύθοι για το κάπνισμα

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την χοληστερίνη

Βρογχικό άσθμα

Άσθμα

Όλες οι αλήθειες για το κάπνισμα

Γιατί σας αρέσει να καπνίζετε

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σνίτσελ κοτόπουλου στο φούρνο

Σνίτσελ κοτόπουλου στο φούρνο. Εύκολη και ελαφριά συνταγή και πάνω από όλα πολύ γευστική Σνίτσελ κοτόπουλου στο φούρνο ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ: Το κοτόπουλο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ