Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΨυχιατρικήΌσοι έχουν ψυχικές διαταραχές πρέπει να λαμβάνουν σύμπλεγμα βιταμινών Β

Όσοι έχουν ψυχικές διαταραχές πρέπει να λαμβάνουν σύμπλεγμα βιταμινών Β

Print Friendly, PDF & Email

Το σύμπλεγμα βιταμινών Β  μειώνει σημαντικά τα συμπτώματα των ψυχικών διαταραχών

Το σύμπλεγμα βιταμινών Β που απαιτείται για την ορθή λειτουργία του κύκλου μεθυλίωσης, την παραγωγή μονοαμινών, τη σύνθεση του DNA, και τη συντήρηση των φωσφολιπιδίων, όπως της μυελίνης.

Τα συμπληρώματα διατροφής με υψηλές δόσεις βιταμινών του συμπλέγματος Β (Β6, Β8 και B12 κ.ά) – μπορεί να μειώσουν σημαντικά τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας και άλλων ψυχιατρικών ασθενειών, περισσότερο από τα φάρμακα.

Psychological Medicine

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας, την αύξηση των επιπέδων ενέργειας και την αύξηση της απόδοσης.

Η κατάθλιψη είναι ένα από τα πρώτα που εμφανίζονται σε ανεπάρκεια της βιτανίνης Β12. Η έλλειψη Β12 μπορεί, επίσης, να προκαλέσει ψύχωση. Τα νευροψυχιατρικά συμπτώματα της ανεπάρκειας της βιταμίνης Β12, συνήθως, προηγούνται της αναιμίας.

Η έλλειψη των βιταμινών του συμπλέγματος Β παίζουν αιτιολογικό ρόλο στις ψυχικές ασθένεια και επιδεινώνουν τα ψυχιατρικά συμπτώματα.

Η σχιζοφρένεια επηρεάζει περίπου το 1% του πληθυσμού. Οι ασθενείς τυπικά βιώνουν ύφεση των συμπτωμάτων, όπως των παραισθήσεων και ψευδαισθήσεων, εντός των πρώτων μηνών της θεραπείας με τα αντιψυχωσικά φάρμακα, αλλά το 80% των ασθενών υποτροπιάζουν μέσα σε πέντε χρόνια. Οι βιταμίνες Β2, Β6, Β9 και Β12 επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία του κύκλου μεθυλίωσης. Οι ελλείψεις έχουν επίπτωση στη λειτουργία του εγκεφάλου, στους νευροδιαβιβαστές, στη μυελίνη, και στην γλουταθειόνη.

Τα συμπληρώματα του συμπλέγματος βιταμινών Β είναι πιο ευεργετικά όταν λαμβάνονται από την πρώτη στιγμή της διάγνωσης, σε άτομα με σχιζοφρένεια και άλλες ψυχιατρικές παθήσεις.  Άλλα συμπληρώματα διατροφής, όπως ορισμένα αμινοξέα, είναι, επίσης, επωφελή για τα άτομα με σχιζοφρένεια.

Τα συμπληρώματα διατροφής και άλλα θρεπτικά συστατικά είναι πολύτιμα για τη θεραπεία της κατάθλιψης και άλλων διαταραχών.

Τα θρεπτικά συστατικά δρουν στον εγκέφαλο και είναι ικανά να προκαλέσουν βελτίωση της ψυχικής υγείας και της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής με σύμπλεγμα βιταμινών Β

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής με σύμπλεγμα βιταμινών Β

Διαβάστε, επίσης,

Ποιοι πρέπει να παίρνουν σύμπλεγμα βιταμινών Β;

Τι μπορεί να πάθετε από την έλλειψη βιταμινών

Υγεία του νευρικού συστήματος

Οι απαραίτητες βιταμίνες για το Αλτσχάιμερ

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β για το Αλτσχάιμερ

Χρήσιμες πληροφορίες για το ζωμό βοδινού

Σύνδρομο Korsakoff

Σύμπλεγμα βιταμινών Β

Οι απαραίτητες βιταμίνες για όσους πίνουν αλκοόλ

Ποιοι πρέπει να παίρνουν βιταμίνη Β12

Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε έλλειψη βιταμινών;

Σημεία έλλειψης βιταμινών και μετάλλων

Οι βασικές βιταμίνες για τη σύνθεση του DNA

Η Β12 για τη διαβητική νευροπάθεια

Διάγνωση της ανεπάρκειας της βιταμίνης Β12

Ποιοι πρέπει να παίρνουν βιταμίνη Β3

www.emedi.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σαλάτα ζυμαρικών με κοτομπουκιές

Νόστιμη σαλάτα ζυμαρικών με κοτομπουκιές Σπιτική σαλάτα ζυμαρικών με κοτομπουκιές ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ: Το κοτόπουλο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία του «άσπρου κρέατος» θεωρείται ως μια από τις καλύτερες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ