Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΝα αποφεύγετε τη χρήση των πλαστικών

Να αποφεύγετε τη χρήση των πλαστικών

Τελικά, όλα τα πλαστικά είναι επικίνδυνα για την υγεία μας

 

 

 

Μια ένωση που ονομάζεται BPA-δισφαινόλη Α δεν θα χρησιμοποιείται πια στις πλαστικές συσκευασίες, γιατί διαταράσσει τις ορμόνες.

Η BPA ή διφαινόλη Α ή καλύτερα δισφαινόλη Α βρίσκεται σε φιάλες μιας χρήσης νερού και μπουκάλια και ποτήρια. Μικρές ποσότητες, από αυτή την ουσία μπορούν να διαλυθούν μέσα στο φαγητό και το ποτό, στο εσωτερικό αυτών των δοχείων. Η δισφαινόλη είναι μια επικίνδυνη χημική ουσία που συνδέεται με πεπτικά προβλήματα και διαταράσσει την υγεία του εγκεφάλου. Είναι ουσία ιδιαίτερα επικίνδυνη για παιδιά και έγκυες γυναίκες. Υπάρχει σε δισεκατομμύρια προϊόντα που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση. Η ΒΡΑ μιμείται τις δράσεις των οιστρογόνων, και δεσμεύεται στους ίδιους υποδοχείς στο σώμα. Τα οιστρογόνα, συνήθως, εμπλέκονται στην ανάπτυξη του στήθους, στη ρύθμιση της περιόδου και στη διατήρηση της εγκυμοσύνης. Τα ζώα που εκτίθενται στην BPA έχουν διαταραχές με το αναπαραγωγικό σύστημα.


Είναι ασφαλή τα πλαστικά που δεν περιέχουν BPA;

Η BPS ή Bisphenol S ή δισφαινόλη S (BPS) είναι μια οργανική ένωση με τον τύπο (HOC6H4) 2SO2. Έχει δύο λειτουργικές ομάδες φαινόλης σε κάθε πλευρά μιας ομάδας σουλφονυλίου και είναι μια δισφαινόλη, ανάλογο της δισφαινόλης Α (ΒΡΑ) στην οποία η ομάδα διμεθυλομεθυλένιο (C (CH3) 2) αντικαθίσταται με μία ομάδα σουλφόνης (SO2). Και αυτή η ουσία προκαλεί ενδοκρινικές διαταραχές παρόμοιες με την BPA και είναι παρούσα σε BPA-Free προϊόντα και  χαρτονομίσματα, αποδείξεις ταμειακών μηχανών και σε πολλά πλαστικά καταναλωτικά προϊόντα. Η BPS μιμείται τις δράσεις των οιστρογόνων, όπως και η BPA, και η ουσία αυτή απορροφάται 19 φορές περισσότερο μέσω του δέρματος από ό, τι η ΒΡΑ και είναι λιγότερο βιοδιασπώμενη, πιο σταθερή στη θερμότητα και πιο φωτοανθεκτική.

Ένα άλλο υποκατάστατο, η φθορενο-9-δισφαινόλη, ή BHPF, που χρησιμοποιείται ευρέως, επίσης, συνδέεται με τους υποδοχείς οιστρογόνων του σώματος. Σε αντίθεση με το BPA, το κάνει αυτό χωρίς να διεγείρει τους υποδοχείς και μάλιστα μπλοκάρει την δραστηριότητά τους. Η BHPF χρησιμοποιείται σε κόλλες και πλαστικά υλικά, παντού, από την αεροδιαστημική και την αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι την προστασία των δαπέδων. Θεωρείται ότι μπορεί να προκαλέσει αυτόματη αποβολή, χαμηλό βάρος γέννησης και θάνατο του εμβρύου. 

Προσπαθήστε να αποφεύγετε τη χρήση πλαστικών δοχείων και υλικών.

Να πίνετε νερό από γυάλινα μπουκάλια μόνο.

Διαβάστε, επίσης,

Όλοι οι παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού

Γλιστρίδα και υγεία

Επικίνδυνη ουσία σε αντικείμενα γενικής χρήσεως

Παγκοσμιοποίηση και καρκίνος

Τα πλαστικά μπουκάλια είναι επικίνδυνα για το περιβάλλον

Χρήσιμες πληροφορίες για τα αντιοξειδωτικά

Απαλλαγείτε από τις καρκινογόνες ουσίες στο σπίτι σας

Τα πλαστικά είναι υπεύθυνα για πολλές ασθένειες

Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με τοξικές ουσίες

Οι κανόνες υγιεινής για τα τρόφιμα

Γνωστοί παράγοντες που προκαλούν καρκίνο

Ο κίνδυνος από τα πλαστικά για τα παιδιά

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Εκπαίδευση ασθενών με αυτισμό

Εκπαίδευση ασθενών με αυτισμό. Διευκολύνετε και βοηθήστε τα άτομα με τα άτομα με Αυτισμό Η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος είναι οι δυσκολίες σε άτομα τα οποία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ