Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΚοινωνικά θέματαΚοινωνίαΠαραδοσιακά μπακάλικα με ποιοτικά προϊόντα

Παραδοσιακά μπακάλικα με ποιοτικά προϊόντα

Τα παραδοσιακά μπακάλικα επανέρχονται και έχουν ποιότητα

 

Τα παραδοσιακά παντοπωλεία μπήκαν ξανά στην ζωή μας.

Τα παραδοσιακά παντοπωλεία είναι η εναλλακτική λύση στα supermarkets και απαιτείται πια να είναι ποιοτικά.

Τα παντοπωλεία οφείλουν να παρέχουν εδώδιμα είδη ανωτέρας ποιότητας και όλα τα αγαθά που χρειάζεται ένα νοικοκυριό, δηλαδή όλα τα τρόφιμα, εκτός κρέατος και ψαριών. αλλά και είδη καθαρισμού και καύσιμα, όπως οινόπνευμα και πετρέλαιο, για το σπίτι.

Τα παραδοσιακά παντοπωλεία δεν έχουν πολλά τυποποιημένα προϊόντα, αλλά χύμα, κυρίως, κατά προτίμηση βιολογικά ή τοπικά προϊόντα. Βέβαια, μπορεί να πωλούν και κονσέρβες, κομπόστες, τοματοπελτέ, μπάμιες και αρακά ωμά, σαρδέλες στη σαλαμούρα, ρέγγες σε ξύλινα κουτιά κ.ά.

Τα όσπρια, το μη γυαλιστερό ρύζι, η μαύρη ζάχαρη είναι σε σακιά, αλλά πιστοποιημένα, το βιολογικό λάδι σε ντεπόζιτα με κάνουλα που τοποθετείται σε γυάλινο αδιαφανές μπουκάλι που φέρνει ο πελάτης από το σπίτι του.

Για να σερβιριστούν τα προϊόντα χρησιμοποιείται η σέσουλα που είναι μεγάλη κλειστή κουτάλα με λαβή που παίρνει την κατάλληλη ποσότητα του προϊόντος από το τσουβάλι και τοποθετείται σε χαρτοσακούλα και μετά στη ζυγαριά.

Επίσης, στα μπακάλικα υπάρχει ούζο με μεζέ σε μια γωνιά του μαγαζιού. Το ούζο ή η ρακή σερβίρεται με λίγο τυρί, λίγο κρεμμύδι, σκουμπρί και ρέγγα. Αντί για ούζο σερβίρεται ρετσίνα ή κρασί και οι μεζέδες ποικίλλουν.

Το κρασί στα παντοπωλεία σερβίρεται με το κατρούτσο που είναι σκεύος με γείσο στο χείλος που γεμίζει από την κάνουλα βαρελιού και πηγαίνει στα τραπέζια και αδειάζει στα ποτήρια.

Σήμερα για να γίνει παραγγελία του ποτού χρησιμοποιούνται οι όροι μισοκάρικο, κατοσταράκι, πενηνταράκι.

Τα παντοπωλεία συμβάλλουν στην ψυχική υγεία. Το άτομο μπορεί να εκτονωθεί επαγγελματικά, πολιτικά, συναισθηματικά, να επικοινωνήσει, να συναντηθεί, να ψυχαγωγηθεί και να διασκεδάσει.

Τα παραδοσιακά παντοπωλεία σε κάθε γειτονιά έχουν πολλά οφέλη στη σωματική και ψυχική ευεξία.

Τα παραδοσιακά αγνά προϊόντα για όλη την οικογένεια έχουν προσιτές τιμές και λαχταριστές προσφορές και κάνουν τη ζωή μας πιο απλή και πιο ανθρώπινη.

Διαβάστε, επίσης,

Σκεφτείτε ΒΙΟ-λογικά

Το σερβίρισμα του ούζου

Γιατί βάζουμε νερό στο ούζο

Αλόννησος

Να προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα

Πάμε για ούζα;

Η Ρόδος κάνει καλό στην υγεία

Κρήτη

Νάξος

Παραδοσιακά εδέσματα από τη Θράκη

Τα οφέλη της τσικουδιάς στην υγεία

Η ιστορία της διατροφής

Η Μύκονος βελτιώνει την υγεία

Σύρος

Σαντορίνη

Οι μαγικές παραλίες της Μήλου κάνουν καλό στην υγεία

Πάμε για ούζα;

Απολαύστε έναν espresso

Τα καφενεία επέστρεψαν

www.emedi.gr

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ