Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΒόταναΤο Ασβαγκάντα είναι πολύτιμο για την υγεία μας

Το Ασβαγκάντα είναι πολύτιμο για την υγεία μας

Το Ασβαγκάντα βελτιώνει τη μνήμη και τις γνωστικές λειτουργίες

Το Ashwagandha είναι ένα βότανο από την Ινδία που χρησιμοποιείται για αιώνες ως τονωτικό για τη γενική υγεία του σώματος και του νου.

Οι ενήλικες που λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής από εκχύλισμα ρίζας ashwagandha έχουν καλή μνήμη.

Το Ashwagandha χρησιμοποιείται ως φυτικό φάρμακο για εκατοντάδες χρόνια για να βοηθήσει το σώμα να αντιμετωπίσει το άγχος. Επίσης, χρησιμοποιείται για την ανακούφιση του πόνου και για τη θεραπεία των δερματικών παθήσεων, του διαβήτη, των πεπτικών παθήσεων, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, της επιληψίας και πολλών άλλων φυσικών καταστάσεων.

Το Ashwagandha είναι ένα φυτό ενδημικό στην Ινδία και τη Βόρεια Αμερική.

Οι ρίζες του φυτού ashwagandha χρησιμοποιούνται για χιλιετίες από Ayurvedic θεραπευτές. Το Ashwagandha έχει πολλά ευεργετικά στοιχεία, όπως φλαβονοειδή και ουσίες με σουλφονικό οξύ. Το ashwagandha είναι αποτελεσματικό στη μείωση της φλεγμονής, στη μείωση του στρες, στην αύξηση της ψυχικής δραστηριότητας, στην αναζωογόνηση του σώματος και είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό. Ανακουφίζει τους πόνους στην αρθρίτιδα. Βελτιώνει τη μυϊκή δύναμη, αυξάνει τον όγκο των μυών και βοηθάει στην αποκατάσταση των μυών μετά από σκληρή άσκηση.

Τα συμπληρώματα διατροφής είναι απαραίτητα για την διατήρηση της γνωστικής λειτουργίας, γιατί ο πληθυσμός που γερνάει, αυξάνει.

Η ρίζα Ashwagandha στην Αγιουρβέδα χρησιμοποιείται, για τη βελτίωση της μνήμης.

300 mg του υδατικού εκχυλίσματος ρίζας ασβαγκάντα, με λίγο νερό καθημερινά για οκτώ εβδομάδες, βελτιώνουν την άμεση μνήμη, τη γενική μνήμη, την μνήμη στο χώρο εργασίας και την αποθήκευση των πληροφοριών που λαμβάνονται από τα μάτια, τα αυτιά και άλλα όργανα αίσθησης. Επίσης, βοηθά στην εκτελεστική λειτουργία, τη συνεχή προσοχή, και την ταχύτητα επεξεργασίας πληροφοριών.

Οι κατασταλτικές ιδιότητες του ashwagandha εμπλέκονται έμμεσα στη βελτίωση της μνήμης και της γνώσης, καθώς το άγχος, το άγχος και οι διαταραχές ύπνου μπορούν να επηρεάσουν την φυσιολογική γνωστική λειτουργία.


Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την μνήμη 

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την μνήμη

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, θα επιλεγούν για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Φυσικά προϊόντα για τη θεραπεία του καρκίνου

Ασβαγκάντα

Γιατί όσοι έχουν υποθυρεοειδισμό δεν μπορούν να χάσουν βάρος

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών

Το σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών είναι μια κατάσταση που μπορεί να εμφανιστεί σε γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Το σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών είναι μια υπερβολική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ