Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΠλαστική ΧειρουργικήΜπορεί να αφαιρεθεί οριστικά το τατουάζ;

Μπορεί να αφαιρεθεί οριστικά το τατουάζ;

Αφαίρεση τατουάζ

 

Η μελάνη των τατουάζ είτε αυτό έχει γίνει από επαγγελματία είτε από ερασιτέχνη, δυστυχώς, εναποτίθεται στις κατώτερες στιβάδες του δέρματος και γι΄αυτό δεν υπάρχει ιδανική μέθοδος αφαίρεσής τους.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι αφαίρεσης τατουάζ, όπως χειρουργική αφαίρεση, τοποθέτηση δερματικών μοσχευμάτων και δερμοαπόξεση με laser CO.

Σήμερα, υπάρχουν τα Q-Switched Laser, τα οποία είναι Laser που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση τατουάζ, όπως Q-Switched Alexadriti, Q-Switched ND (YAG, Versapulse και Vasculight). Το laser, γενικά, είναι πιο αποτελεσματικό για μπλε-μαύρα τατουάζ και λιγότερο αποτελεσματικό για τα πράσινα, κίτρινα και κόκκινα τατουάζ.

Συχνά ο συνδυασμός διαφορετικών laser απαιτείται για καλύτερο αποτέλεσμα.

Η θεραπεία απαιτεί τοπική αναισθησία ή τοπική αναισθητική αλοιφή η οποία τοποθετείται μία ώρα πριν στη πάσχουσα περιοχή.

Απαιτούνται τουλάχιστον 5 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα 8 εβδομάδων, ώστε να επιτρέπεται στον οργανισμό να αποβάλλει το μεγαλύτερο μέρος της χρωστικής.

Διαβάστε, επίσης,

Ιογενείς ηπατίτιδες

Χρήσιμες πληροφορίες για την ηπατίτιδα C

Κρυοθεραπεία

Το τατουάζ είναι επικίνδυνο

Τα οφέλη του τατουάζ στα γεννητικά όργανα

Αν έχετε κίνδυνο για καρκίνο στο συκώτι

Η ιατρική χρήση του τατουάζ

Ομαλό αιμαγγείωμα

Αποκατάσταση μαστού χωρίς σιλικόνη

Πώς αφαιρείται το τατουάζ

www.emedi.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ