Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΠλαστική ΧειρουργικήΜπορεί να αφαιρεθεί οριστικά το τατουάζ;

Μπορεί να αφαιρεθεί οριστικά το τατουάζ;

Αφαίρεση τατουάζ

 

Η μελάνη των τατουάζ είτε αυτό έχει γίνει από επαγγελματία είτε από ερασιτέχνη, δυστυχώς, εναποτίθεται στις κατώτερες στιβάδες του δέρματος και γι΄αυτό δεν υπάρχει ιδανική μέθοδος αφαίρεσής τους.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι αφαίρεσης τατουάζ, όπως χειρουργική αφαίρεση, τοποθέτηση δερματικών μοσχευμάτων και δερμοαπόξεση με laser CO.

Σήμερα, υπάρχουν τα Q-Switched Laser, τα οποία είναι Laser που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση τατουάζ, όπως Q-Switched Alexadriti, Q-Switched ND (YAG, Versapulse και Vasculight). Το laser, γενικά, είναι πιο αποτελεσματικό για μπλε-μαύρα τατουάζ και λιγότερο αποτελεσματικό για τα πράσινα, κίτρινα και κόκκινα τατουάζ.

Συχνά ο συνδυασμός διαφορετικών laser απαιτείται για καλύτερο αποτέλεσμα.

Η θεραπεία απαιτεί τοπική αναισθησία ή τοπική αναισθητική αλοιφή η οποία τοποθετείται μία ώρα πριν στη πάσχουσα περιοχή.

Απαιτούνται τουλάχιστον 5 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα 8 εβδομάδων, ώστε να επιτρέπεται στον οργανισμό να αποβάλλει το μεγαλύτερο μέρος της χρωστικής.

Διαβάστε, επίσης,

Ιογενείς ηπατίτιδες

Χρήσιμες πληροφορίες για την ηπατίτιδα C

Κρυοθεραπεία

Το τατουάζ είναι επικίνδυνο

Τα οφέλη του τατουάζ στα γεννητικά όργανα

Αν έχετε κίνδυνο για καρκίνο στο συκώτι

Η ιατρική χρήση του τατουάζ

Ομαλό αιμαγγείωμα

Αποκατάσταση μαστού χωρίς σιλικόνη

Πώς αφαιρείται το τατουάζ

www.emedi.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19. Οι κυριότερες είναι οι καρδιoαγγειακές επιπλοκές, οι θρομβώσεις και η θρομβοπενία. Επιμέλεια παρουσίασης  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ