Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΝευρολογίαΕσείς παίζετε κάποιο μουσικό όργανο;

Εσείς παίζετε κάποιο μουσικό όργανο;

Αν παίζετε μουσικό όργανο προστατεύετε τον εγκέφαλό σας

Περιοδικό Journal of Neuroscience

Η ενασχόληση με ένα μουσικό όργανο μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά, αλλά περισσότερο τους ηλικιωμένους να διατηρήσουν τις ικανότητες ακρόασης και να σταματήσουν την εξασθένιση των γνωστικών ικανοτήτων τους.

Με την ενασχόληση με ένα μουσικό όργανο μπορεί να αποκατασταθεί η υγεία του εγκεφάλου σας.

Η μουσική είναι θεραπευτική.

Τα νευροχυμικά οφέλη της μουσικής μπορούν να βελτιώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος, να μειώσουν τα επίπεδα άγχους και να βοηθήσουν στη ρύθμιση της διάθεσης. Οι ενδορφίνες είναι υπεύθυνες για τις θετικές επιδράσεις της μουσικής στη διάθεση και την ευεξία και η μουσική με την έκκρισή τους επηρεάζει τη γήρανσή μας.

Η μάθηση με ένα μουσικό όργανο μεταβάλλει τα κύματα του εγκεφάλου, με τρόπο που βελτιώνει τις ικανότητες ακρόασης. Αυτή η αλλαγή στην εγκεφαλική δραστηριότητα καταδεικνύει την ικανότητα του εγκεφάλου να αντισταθμίζει τραυματισμούς ή ασθένειες που μπορεί να παρεμποδίζουν την ικανότητα του ατόμου να εκτελεί καθήκοντα.

Η μουσική είναι γνωστό ότι έχει ευεργετικές επιδράσεις στον εγκέφαλο. Η μουσική εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει τους επιζήσαντες ενός εγκεφαλικού επεισοδίου να αποκαταστήσουν την κινητική κίνηση στα ανώτερα τμήματα του σώματός τους.

Η ενασχόληση με τη μουσική προκαλεί πολλά συστήματα του εγκεφάλου να συνεργάζονται, όπως η ακοή, η κίνηση και τα συστήματα αντίληψης. Συμβαίνουν άμεσες αλλαγές στον εγκέφαλο μετά από μία συνεδρία, αποδεικνύοντας ότι η δράση της δημιουργίας μουσικής οδηγεί σε μια έντονη αλλαγή στην εγκεφαλική δραστηριότητα.

Η ανάρρωση μεταξύ των ασθενών με εγκεφαλικό επεισόδιο με μουσική εκπαίδευση και με φυσιοθεραπεία είναι καλύτερη.

Η ανάπτυξη προγραμμάτων αποκατάστασης μέσω μουσικής εκπαίδευσης, για άλλες συνθήκες που επηρεάζουν τη λειτουργία της κίνησης, όπως σε τραυματική εγκεφαλική βλάβη ή σε προβλήματα ακοής, έχει και σ’ αυτές τις περιπτώσεις θετική επίδραση στην αποκατάσταση της υγείας.


Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την υγεία του εγκεφάλου σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την υγεία του εγκεφάλου σας

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, θα επιλεγούν για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Πρόληψη Alzheimer

Πώς να κάνετε τα παιδιά σας εξυπνότερα

Οι γυναίκες προτιμούν τους άντρες με όργανα

Ποια δύναμη κρύβουν οι χάντρες στο κομπολόι

Μουσική για τη θεραπεία ασθενειών

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Βιοανάδραση και Διαβήτης

Βιοανάδραση και Διαβήτης. Πώς η κβαντική ιατρική βιοανάδραση συμβάλλει στην πρόληψη και θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη. Η βιοανάδραση προσπαθεί να σας διδάξει να ελέγχετε τις...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ