Τα μανιτάρια έχουν υψηλή διατροφική αξία
Όποια μανιτάρια κι αν διαλέξτε, καλλιεργημένα ή άγρια, μπορείτε να φτιάξετε συνταγές γκουρμέ και να κάνετε καλό στην υγεία σας.
Τα μανιτάρια είναι νόστιμα, είναι χορταστικά, δεν έχουν πολλές θερμίδες και προσφέρουν πολλά ωφέλιμα συστατικά.
Διαλέξτε μανιτάρια:
Λευκά σαμπινιόν
Καφέ πορτομπέλο
Πλευρώτους
Σιτάκε
Βασιλομανίταρα ή Boletus edulis με άρωμα ξηρών καρπών και κάστανου, με γεύση από κρέας
Αμανίτης καισαρικός ή Amanita caesarea που τρώγεται ωμό σε σαλάτες
Μορχέλα ή Morxella με μπεζ χρώμα έως σκούρο ανθρακί, με γεύση συκωτιού ή φουαγκρά
Κανθαρέλλα ή Cantharellus cibarius με άρωμα εσπεροειδών
Κέρας της Αμάλθειας ή Craterellus cornucopioides με σκούρο χρώμα και απίθανη γεύση
Πριν μαγειρέψετε τα μανιτάρια, απλά σκουπίστε τα με μια υγρή πετσέτα και ραντίστε τα με λεμόνι για να μην μαυρίσουν και κόψτε τα.
Για να διατηρηθούν πολύ (12 ημέρες) τυλίξτε τα με πετσέτα στο ψυγείο.
Διαβάστε, επίσης,
Να τρώτε μανιτάρια για να προστατεύετε τις αρτηρίες σας
Τα μανιτάρια Γρεβενών είναι πηγή ζωής
Να τρώτε μανιτάρια αν πάσχετε από κατάθλιψη
Πώς θα φορτίζουμε τα κινητά μας με μανιτάρια
Διατροφή για όσους έχουν Αλτσχάιμερ
Συνταγές για αλκαλοποίηση του οργανισμού
Τροφές που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνετε
Διατροφή για ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα
Πρόγραμμα διατροφής για τη διακοπή καπνίσματος
Γιατί σε όλο τον κόσμο προτιμούν την ελληνική κουζίνα
Οι καλύτερες αντιοξειδωτικές τροφές
Θεραπεία της κατάθλιψης με μανιτάρια
Tα μανιτάρια κατά του καρκίνου
www.emedi.gr