Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΤι να κάνετε αν έχετε υποτροπή καρκίνου

Τι να κάνετε αν έχετε υποτροπή καρκίνου

Print Friendly, PDF & Email

Μαθήματα για την υποτροπή του καρκίνου

Υποτροπή του καρκίνου, ονοµάζεται η επανεµφάνιση του καρκίνου µετά από την αρχική θεραπεία.

Υπάρχουν τρία είδη υποτροπών:

Τοπική: Αποτελεί επανεµφάνιση καρκινικών κυττάρων στο χειρουργηµένο σημείο. 

Περιοχική: Αποτελεί εµφάνιση καρκινικών κυττάρων σε πιο αποµακρυσµένα, αλλά και πάλι κοντινά σηµεία, όπως τους περιοχικούς λεμφαδένες.

Αποµακρυσµένη: Γνωστή και ως µετάσταση. Είναι η συχνότερα παρουσιαζόµενη υποτροπή και παρουσιάζει τη µικρότερη 5ετή επιβίωση από
τις άλλες µορφές. 

Ένας καρκινοπαθής κάνει την πρώτη του εγχείρηση… και η ζωή του επανέρχεται στο φυσιολογικό. Το ανοσοποιητικό του σύστημα έχει κλονιστεί, αλλά με την ενδυνάμωσή του, η ζωή επανέρχεται στη φυσιολογική κατάσταση.

Ο ασθενής με καρκίνο, μετά την επαναφορά στη φυσιολογική κατάσταση, πρέπει να ασχοληθεί με το υπόβαθρο του προβλήματος. Τι σημαίνει αυτό; Αντικαρκινική διατροφή, άσκηση, διαλογισμός και στενή παρακολούθηση.

Η ανακάλυψη ότι κάποιος ξαναέχει καρκίνο είναι μεγάλο σοκ. Νιώθει προδομένος από τη ζωή και από το ίδιο του το σώμα. Η ανακάλυψη ότι κάποιος έχει υποτροπή είναι συντρηπτική! Είναι μια υπενθύμιση ότι δεν έχει γλιτώσει, ακόμη…

Και οι γιατροί συστήνουν τόσο διαφορετικές μορφές αγωγής; Γιατί; Ο χειρουργός συστήνει χειρουργική επέμβαση, ο ακτινοθεραπευτής ακτινοθεραπεία, ο ογκολόγος χημειοθεραπεία.

Και ο ασθενής σκέφτεται… Η εγχείρηση απαιτεί ν’ αφαιρεθεί μια ευρεία ζώνη υγιών ιστών, ώστε να μείνουν, όσο το δυνατόν λιγότερα καρκινικά κύτταρα. Με την ακτινοθεραπεία στον εγκέφαλο υπάρχει ο κίνδυνος άνοιας σε δεκαπέντε χρόνια. Με την χημειοθεραπεία σκοτώνονται κάποια καρκινικά κύτταρα, αλλά σκοτώνονται, επίσης, και τα ανοσοκύτταρα και οι θύλακες των τριχών. Μπορεί, επίσης, να προκληθεί στειρότητα. Σε κανέναν δεν του αρέσει το ενδεχόμενο να μπαίνει ένα δηλητήριο στο σώμα του, επί αρκετούς μήνες, χωρίς να υπάρχει εγγύηση επιτυχίας, ειδικά αν υπάρχει αντίσταση στη χημειοθεραπεία, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις.

Και υπάρχουν και οι εναλλακτικές θεραπείες…

Σίγουρα η καλύτερη προσέγγιση είναι η χειρουργική, ειδικά αν ο χειρουργός είναι καλός και ειλικρινής και σας υποσχεθεί ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του. Η δεύτερη καλύτερη προσέγγιση είναι να κοιτάξει ο ασθενής το υπόβαθρό του. Αντικαρκινική διατροφή, άσκηση, διαλογισμός και στενή παρακολούθηση. Εξαλείφοντας την αιτία και τονώνοντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα, θα καταφέρετε να νικήσετε όλες τις στατιστικές για τον καρκίνο σας.

Η γνώση των τρόπων αυτοϊασης του οργανισμού και ο πόθος για τη ζωή θα σας περάσει από την ανάρρωση στην ίαση. Αν σας συμβεί υποτροπή, αντιμετωπίστε την με ψυχραιμία, για να καταλήξετε θεραπευόμενοι και πιο δυνατοί.

Ανασκαλύψτε τι είναι αυτό που υποκινεί και θρέφει τον καρκίνο σας και χρησιμοποιήστε όλες τις μεθόδους, για να αποτρέψετε την εμφάνιση της νόσου και να αποδυναμώσετε τα καρκινικά κύτταρα που βρίσκονται μέσα σας.

Ο καρκίνος είναι μια πραγματικότητα στην εποχή μας.

Αλλά είναι στο χέρι σας να τον κρατήσετε μακριά και να έχετε, το κυριότερο, μια καλή ποιότητα ζωής.

Τι να την κάνετε τη ζωή, αν βάζετε δηλητήρια στο σώμα σας, επί αρκετούς μήνες, χωρίς να υπάρχει εγγύηση επιτυχίας, ειδικά αν υπάρχει αντίσταση στη χημειοθεραπεία, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις!!!


Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!

Το μοριακό προφίλ του όγκου είναι απαραίτητο και χρήσιμο εργαλείο για τη θεραπευτική σας απόφαση.

Ζητείστε την εξέταση πριν κάνετε οποιαδήποτε θεραπεία. Η ζωή σας είναι πολύτιμη.

Ζητήστε από την EMEDI πληροφορίες για το μοριακό προφίλ του όγκου.

Μάθετε όλες τις πληροφορίες από τους συνεργάτες μας για την εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου, πατώντας εδώ.

 


Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Μην κάνετε προεγχειρητική χημειοθεραπεία για τις ηπατικές μεταστάσεις

Το πέρασμα στην εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου

Το Glycobloc θεραπεύει τον καρκίνο φυσικά

Παράγοντες που καθορίζουν τη θεραπευτική απόφαση στην ογκολογία

Η αντλία νατρίου και καλίου στη θεραπεία του καρκίνου

Οι θυμωμένοι επιζήσαντες από καρκίνο

Κυκλοφορούντα καρκινικά κύτταρα

Ψυχοκοινωνικά προβλήματα στην Ογκολογία

www.emedi.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ