Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕξαρτήσειςΠότε θα απαγορευθεί το κάπνισμα στην Ελλάδα;

Πότε θα απαγορευθεί το κάπνισμα στην Ελλάδα;

Καλύτερα ποτέ!!!

 

Το κάπνισμα μπορεί να μειωθεί χωρίς απαγόρευση!!!

Τα ποσοστά καπνίσματος μειώνονται σταδιακά στις χώρες της Δύσης, εδώ, και δεκαετίες. Σύντομα, η κακή συνήθεια θα μπορούσε να εξαλειφθεί, χωρίς καμία απαγόρευση.

Οι περισσότεροι στη Δύση έχουν υιοθετήσει έναν ανθυγιεινό τρόπο διατροφής: τρώνε πρόχειρο φαγητό, πίνουνε πάρα πολύ αλκοόλ, ασκούνται πάρα πολύ λίγο και γενικά παίρνουν πολλά συμβατικά φάρμακα.

Όλες οι δυτικές χώρες αναμένεται να ανακοινώσουν νέες στρατηγικές ελέγχου του καπνού για τα επόμενα χρόνια. Σε πολλές χώρες της Δύσης έχει μειωθεί ο τουρισμός και η έξοδος των τουριστών στα εστιατόρια λόγω των αυστηρών νόμων κατά του καπνίσματος.

Είναι γνωστό στην ψυχολογία, ότι η απαγόρευση φέρνει, σε πολλές περιπτώσεις, τα αντίθετα αποτελέσματα. Αρκετές στρατηγικές για την επίτευξη μείωσης του καπνίσματος έχουν πιθανές παγίδες, ενώ μερικές είναι και αντιπαραγωγικές. 

Το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα, καθώς και καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια και άλλες ασθένειες.  Οι κυβερνήσεις φέρνουν όλο και περισσότερα μέτρα ελέγχου του καπνού, από τις προειδοποιήσεις για την υγεία στα πακέτα τσιγάρων μέχρι τις απαγορεύσεις διαφήμισης και τους περιορισμούς στους χώρους για κάπνισμα.

Ένας μακροχρόνιος φόβος είναι ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της τάξεως πάνω από 25%, δεν θα το σταματήσει ποτέ το κάπνισμα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα ποσοστά καπνίσματος ενηλίκων μειώθηκαν στο 16% περίπου και στις ΗΠΑ το 15% και άλλο δεν μπορούν να μειωθούν.

 

Παρά τις προειδοποιήσεις για την υγεία, κάποιοι είναι φανατικοί καπνιστές.

Εκτός από το ερώτημα εάν είναι ηθικό να σταματήσουν οι άνθρωποι να κάνουν κάτι που απολαμβάνουν, αυτό το είδος απαγόρευσης μπορεί, επίσης, να αντιστραφεί. Η ιστορία μας λέει ότι η απαγόρευση τροφοδοτεί τους προμηθευτές ναρκωτικών, όπως ηρωϊνης. Η χρήση θα μπορούσε ακόμη να αυξηθεί, καθώς τα παράνομα τσιγάρα θα ήταν πολύ φθηνότερα και δεν θα είχαν προειδοποιήσεις για την υγεία.

Η προϋπόθεση μιας ελάχιστης ηλικίας για την αγορά τσιγάρων αυξάνεται κάθε χρόνο. Οι υπάρχοντες καπνιστές θα μπορούσαν να συνεχίσουν το κάπνισμα, αλλά οι νέοι δεν θα μπορούσαν νόμιμα να το ξεκινήσουν. Εν μέρει, όμως, δημιουργεί το ίδιο πρόβλημα με την καλλιέργεια μιας μαύρης αγοράς για όσους βρίσκονται κάτω από το όριο ηλικίας.

Άλλοι πρότειναν να αναγκαστεί η βιομηχανία καπνού να αλλάξει τη σύνθεση τσιγάρων, όπως κάνοντάς τα ελαφρώς πιο αλκαλικά για να αποτρέπεται η βαθιά εισπνοή. Αλλά και πάλι τα τσιγάρα της μαύρης αγοράς θα κερδίσουν.

Η καλύτερη προσέγγιση, υποστηρίζουν κάποιοι είναι να συνεχισθεί να αυξάνονται οι φόροι και να περιορισθεί περαιτέρω η διαφήμιση και το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και όχι στους χώρους ψυχαγωγίας. Η μείωση του καπνίσματος σε ταινίες και άλλα μέσα ενημέρωσης είναι άλλη στρατηγική.

Και τι γίνεται με εκείνους που πραγματικά δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το κάπνισμα; Μπορεί να είναι σε θέση να απογαλακτιστούν από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Τα περισσότερα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι τόσο επικίνδυνα όσο τα συνηθισμένα τσιγάρα. Από την άλλη πλευρά είναι χρήσιμο βοήθημα για να βοηθήσει τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα. Το άτμισμα είναι πιο υγιεινό και πρέπει να επιτραπεί και στους δημόσιους χώρους. Δεν υπάρχουν αποδείξεις βλάβης στους παρευρισκόμενους, ότι απαγορεύοντας τη χαλάρωση μπορεί να υπονομευθούν οι προσπάθειες των ανθρώπων να εγκαταλείψουν το κάπνισμα. Με το άτμισμα η μείωση λήψης καρκινογόνων παραγόντων είναι σχεδόν 98% στους πρώην καπνιστές.

Το κάπνισμα μπορεί να μειωθεί χωρίς απαγόρευση!!! Η απαγόρευση στις περισσότερες περιπτώσεις φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Πολλοί τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα για να απολαύσουν το τσιγάρο τους ελεύθερα δίπλα από τη θάλασσα… Μπορεί κάποιος να τους το στερήσει;


Τα κατάλληλα για τη διακοπή καπνίσματος

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε, ότι είναι απαραίτητο για τη διακοπή καπνίσματος

Διαβάστε, επίσης,

Βιοσυντονισμός για την διακοπή καπνίσματος

Είναι ασφαλές το κάπνισμα με ναργιλέ;

Κάπνισμα ή άτμισμα;

Πώς η διακοπή του καπνίσματος προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα

Κάπνισμα για τη θεραπεία ασθενειών

Διακοπή καπνίσματος με στέβια

Τι πρέπει να προσέχουν όσοι παίρνουν Zyban για να κόψουν το κάπνισμα

Σύγκριση των μεθόδων διακοπής καπνίσματος

Πρόληψη καρκίνου του πνεύμονα με διακοπή καπνίσματος

Οι κατευθυντήριες οδηγίες για την διακοπή του καπνίσματος

Οι δέκα εντολές για την διακοπή του καπνίσματος

Τροφές για να καθαρίσετε τη νικοτίνη από το σώμα σας

Το κάπνισμα είναι εξάρτηση

Γιατί σας αρέσει να καπνίζετε

Πρόγραμμα διατροφής για τη διακοπή καπνίσματος

Τι περιέχει ένα τσιγάρο

Εθισμός στη νικοτίνη

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν καπνίζετε

Πρόσληψη βάρους κατά τη διακοπή καπνίσματος

To Zyban για τη διακοπή καπνίσματος

Βότανα για να κόψετε το κάπνισμα

Σύγκριση των μεθόδων διακοπής καπνίσματος

Ομοιοπαθητική για τη διακοπή καπνίσματος

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο βενζόη

Αιθέριο έλαιο βενζόη. Τα οφέλη από το αιθέριο έλαιο βενζόης ή μοσχολίβανου στην υγεία και οι εφαρμογές της στην ιατρική Αιθέριο έλαιο βενζόη ή μοσχολίβανο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ