Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΦάρμακαΘεραπεία με ψυχοτρόπα φάρμακα

Θεραπεία με ψυχοτρόπα φάρμακα

Η ψυχεδελική ιατρική είναι θεραπευτική σε πολλές παθήσεις

Υπάρχει ένα  σύνολο αποδεικτικών στοιχείων ότι μερικά ψυχεδελικά φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ποικίλων παθήσεων.. 

Τα ψυχεδελικά συμβατικά και μη φάρμακα διευκολύνουν την επικοινωνία σε ολόκληρο τον εγκέφαλο και πιο συγκεκριμένα το δίκτυο προεπιλεγμένης λειτουργίας στον εγκέφαλο. Τα “ψυχεδελικά” είναι ουσίες που έχουν την ικανότητα να διευρύνουν την ανθρώπινη ευαισθητοποίηση πέρα ​​από τους συνήθεις τρόπους αντίληψης. 

Οι ψυχεδελικές θεραπείες

Η psilocybin, το δραστικό συστατικό στα μαγικά μανιτάρια χρησιμοποιούνται για την κατάθλιψη που είναι ανθεκτική στη θεραπεία. Η ψιλοκυβίνη βοηθά τα άτομα με απειλητικό για τη ζωή καρκίνο, ώστε να αντιμετωπίσουν τον θάνατο.

Το Ayahuasca είναι ένα παραισθησιογόνο σκεύασμα και θεραπεύει τη δύσκολη αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Περιέχει την ψυχεδελική ένωση διμεθυλοτρυπταμίνη (DMT). Κρασί, συνήθως, αναμιγνύεται με φύλλα που περιέχουν την ψυχεδελική ένωση DMT (διμεθυλοτρυπταμίνη). Προκαλεί παραισθησιογόνες εμπειρίες και αποτελείται από μια χημική ένωση που παράγεται ήδη στο εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος ενδογενώς (όπως και σε πολλά φυτά). Αυτό σημαίνει ότι οι εγκέφαλοί μας είναι φυσικά ρυθμισμένοι για να επεξεργάζονται την ένωσή τους επειδή έχουν υποδοχείς που υπάρχουν ειδικά για να το κάνουν.

Το LSD-Lysergic acid diethylamide είναι αποτελεσματικό για τον αλκοολισμό. Το LSD μειώνει τη συνδεσιμότητα στα δίκτυα του εγκεφάλου ή το βαθμό στον οποίο τα νευρικά κύτταρα ή οι νευρώνες μέσα σε ένα δίκτυο συγχρονίζονται. Το LSD φαίνεται, επίσης, να μειώνει την έκταση στην οποία ξεχωριστά δίκτυα του εγκεφάλου παραμένουν διακριτά στα πρότυπα τους ή στο συγχρονισμό της πυροδότησης. Το LSD παρεμβαίνει στα πρότυπα ενεργοποίησης στα διαφορετικά δίκτυα του εγκεφάλου που υποκρύπτουν την ανθρώπινη σκέψη και συμπεριφορά.

Η Ibogaine, που προέρχεται από το φυτό iboga χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της εξάρτησης από την ηρωίνη.

Το MDMA-3,4-Methylenedioxymethamphetamine, ή έκσταση, βοηθάει τους ανθρώπους που έχουν υποστεί τραύμα.

Τα ψυχεδελικά φάρμακα δεν είναι φυσιολογικά εθιστικά και δεν είναι αναγκαστικά τόσο ευχάριστα και μπορεί σαν παρενέργεια να βιώνονται κακές εμπειρίες.

pills chico 2

Τι συμβαίνει στο μυαλό όταν κάποιος παίρνει μια ψυχεδελική ουσία.

Το εγώ – η αίσθηση του εαυτού  ως ξεχωριστή οντότητα – διαλύεται, καθώς το “δίκτυο προεπιλεγμένης λειτουργίας” του εγκεφάλου κλείνει εκτός σύνδεσης και οι περιοχές του εγκεφάλου που κανονικά δεν επικοινωνούν μεταξύ τους αρχίζουν να δουλεύουν μαζί.

Τέτοια φάρμακα μπορεί, επίσης, να κάνουν το μυαλό  πιο εύπλαστο και ανοιχτό σε νέους τρόπους σκέψης για τον κόσμο και τον εαυτό, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν να σπάσουν τα αρνητικά πρότυπα που συχνά συνδέονται με την κατάθλιψη. Η ψιλοκυβίνη μπορεί ακόμη και να προσφέρει ένα παράθυρο στη συνείδηση, όταν δεν υπάρχει.

Η τεχνολογία σάρωσης εγκεφάλου με μαγνητική τομογραφία έχει επιτρέψει στην αντικειμενική νευροεπιστήμη να αρχίσει να καλύπτει τις υποκειμενικές εμπειρίες που προκαλούνται από τα ψυχεδελικά. Οι σαρώσεις δείχνουν ότι οι άνθρωποι που υπό την επήρεια ψυχεδελικών φαρμάκων δείχνουν μεγαλύτερη ποικιλομορφία στα πρότυπα της εγκεφαλικής τους δραστηριότητας από ό, τι οι άνθρωποι που δεν παίρνουν το φάρμακο.

Πολλοί δημιουργοί ψυχεδελικών φαρμάκων εξέτασαν τα προϊόντα τους πρώτα στον εαυτό τους. 

Μερικοί άνθρωποι ελπίζουν να αποκομίσουν οφέλη από τα ψυχεδελικά φάρμακα χωρίς να τα σταματάνε, παίρνοντας μια μικρή δόση καθημερινά. Οι υποστηρικτές λένε ότι βελτιώνουν την εργασιακή τους ζωή και τη διάθεσή τους. Οι μικροδόσεις LSD με το πρωινό βοηθάει στην αντιμετώπιση του κοινωνικού άγχους. Για παράδειγμα το MDMA, διευρύνει τη σκέψη.

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε φαρμακευτική κάνναβη

Φαρμακευτική κάνναβη για να έχετε την υγεία σας

pills chico 4

Διαβάστε, επίσης,

Συμβουλές για να σταματήσετε το αλκοόλ

Ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσετε

Μήπως είστε βυθισμένοι;

Έκσταση

Μήπως έχετε συχνά ψευδαισθήσεις;

Θεραπεία της κατάθλιψης με μανιτάρια

Συντονιστείτε με την συχνότητα της κάνναβης

Η κάνναβη είναι καλύτερη από τα αντικαταθλιπτικά

Ο κόσμος στον οποίο θέλουμε να ζούμε

www.emedi.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών

Το σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών είναι μια κατάσταση που μπορεί να εμφανιστεί σε γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Το σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών είναι μια υπερβολική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ