Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΤο τσάι είναι κατάλληλο για αδυνάτισμα

Το τσάι είναι κατάλληλο για αδυνάτισμα

Αδυνατίστε με μαύρο τσάι

Το μαύρο τσάι βοηθάει στην απώλεια βάρους με την αλλαγή των βακτηρίων του εντέρου.

Τα οφέλη από τις πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού είναι γνωστά.

Το μαύρο τσάι μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην απώλεια βάρους ενεργώντας ως πρεβιοτικό.

Ενώ το πράσινο τσάι χάνει, συνήθως, τη γεύση του μέσα σε ένα χρόνο, το μαύρο τσάι διατηρεί την ισχυρότερη γεύση του για αρκετά χρόνια.

Το μαύρο τσάι υφίσταται πλήρη οξείδωση και ζύμωση.

Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Nutrition

Τόσο το μαύρο όσο και το πράσινο τσάι αλλάζουν την αναλογία των εντερικών βακτηρίων, με αποτέλεσμα τη μείωση του ποσοστού των βακτηρίων που σχετίζονται με την παχυσαρκία και την αύξηση των βακτηρίων που σχετίζονται με την άπαχη σωματική μάζα.

Είναι γνωστό ότι οι πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού είναι πιο αποτελεσματικές και προσφέρουν περισσότερα οφέλη για την υγεία από τις πολυφαινόλες μαύρου τσαγιού, καθώς οι χημικές ουσίες του πράσινου τσαγιού απορροφώνται στο αίμα και στους ιστούς.

Το μαύρο τσάι, μέσω ενός συγκεκριμένου μηχανισμού μέσω του μικροβιώματος του εντέρου, μπορεί επίσης να συμβάλει στην καλή υγεία και την απώλεια βάρους.

Τόσο το πράσινο όσο και το μαύρο τσάι είναι πρεβιοτικά, ουσίες που προκαλούν την ανάπτυξη καλών μικροοργανισμών που συμβάλλουν στην υγεία.

Μετά από τέσσερις εβδομάδες παρατηρείται απώλεια βάρους, μείωση του λίπους των σπλάχνων, μείωση της παρουσίας των βακτηρίων Firmicutes που σχετίζονται με την παχυσαρκία και αύξηση στον αριθμό των Bacteroidetes που σχετίζονται με την άπαχη σωματική μάζα.

Οι σχετικές αναλογίες των Blautia, Bryantella, Collinsella, Lactobacillus, Marvinbryantia, Turicibacter, Barnesiella και Parabacteroides σχετίζονται σημαντικά με την απώλεια βάρους που προκαλείται από τα εκχυλίσματα τσαγιού.

Επιπλέον, όσοι καταναλώνουν μαύρο τσάι έχουν μια αύξηση σε ένα είδος βακτηρίων που ονομάζεται Pseudobutyrivibrio και έτσι εξηγείται η διαφορά μεταξύ του τρόπου με τον οποίο το μαύρο τσάι και το πράσινο τσάι αλλάζουν τον ενεργειακό μεταβολισμό.

Επίσης,  το πράσινο τσάι και το μαύρο τσάι έχουν διαφορετικές επιδράσεις στο μεταβολισμό του ήπατος.

Τα μόρια του πράσινου τσαγιού είναι μικρότερα και μπορούν να απορροφηθούν ευκολότερα στο σώμα και να φτάσουν στο ήπαρ άμεσα, ενώ τα μόρια μαύρου τσαγιού είναι μεγαλύτερα και παραμένουν στο έντερο αντί να απορροφηθούν. Όταν τα μόρια μαύρου τσαγιού μένουν στον εντερικό σωλήνα, ενισχύουν την ανάπτυξη ευεργετικών βακτηρίων και το σχηματισμό μικροβιακών μεταβολιτών που εμπλέκονται στη ρύθμιση του ενεργειακού μεταβολισμού. Οι πολυφαινόλες μαύρου τσαγιού αυξάνουν το pAMPK-Human phosphorylated adenosine monophosphate activated protein kinase μέσω της αυξημένης παραγωγής SCFA-Short-chain fatty acid  εντέρου, ενώ οι πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού αυξάνουν την ηπατική AMPK μέσω των πολυφαινολών του πράσινου τσαγιού που υπάρχουν στο ήπαρ.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την απώλεια βάρους

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για το αδυνάτισμα

Διαβάστε, επίσης,

Το έντερο υπεύθυνο για όλες τις ασθένειες

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κυστίτιδα

Κυστίτιδα. Πρόληψη και θεραπεία κυστίτιδας, που είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστεως, με φυσικούς τρόπους Η κυστίτιδα είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστης ή του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ