Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Xofigo

Το Διχλωρίδιο του ραδίου-223 ή Xofigo έχει πολλές παρενέργειες

 

Το Διχλωρίδιο του ραδίου-223 ή Xofigo χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη και είναι πολύ ακριβό φάρμακο!!!

Είναι φάρμακο της Bayer και  ενδείκνυται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ασθενών με καρκίνο του προστάτη (ανθεκτικό στον ευνουχισμό, με συμπτωματικές μεταστάσεις στα οστά και χωρίς άλλες μεταστάσεις, π.χ. σπλαχνικές).

Όπως, αναφέρεται από τη Bayer…

Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου ενέσιμου θεραπευτικού προϊόντος έγκειται στο γεγονός ότι πρώτον, γίνεται χρήση της Α’ ακτινοβολίας που για πρώτη φορά χρησιμοποιείται για θεραπεία στην ιατρική, δεύτερον η μικρή εμβέλεια δράσης του ραδιενεργού με ψηλή ενέργεια μας προστατεύει από τη ακτινοβολία, άρα δεν χρειάζονται ειδικοί τρόποι ακτινοπραστασίας, όπως έχουμε με άλλα ραδιοφάρμακα και τρίτον, η συγκεκριμένη θεραπεία πέραν από το ότι μειώνει τους πόνους στον ασθενή με αποτέλεσμα να μειώνει και τα αναλγητικά που αυτός παίρνει για ανακούφιση, αυξάνει και το χρόνο επιβίωσης και προσφέρει πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η χορήγηση γίνεται στο τμήμα πυρηνικής ιατρικής και τηρούνται όλοι οι κανόνες ακτινοπροστασίας, όπως προβλέπει η νομοθεσία, και ο ασθενής αμέσως μετά που λαμβάνει τη θεραπεία, πηγαίνει στο σπίτι του.

Το «Xofigo» ενδείκνυται για τη θεραπεία ανδρών με ανθεκτικό στον ευνουχισμό καρκίνο του προστάτη (mCRPC), συμπτωματικές οστικές μεταστάσεις και χωρίς γνωστές σπλαγχνικές μεταστάσεις.

Το δοσολογικό σχήμα του «Xofigo» είναι μία ενεργότητα των 55 kBq ανά κιλό σωματικού βάρους, χορηγούμενη σε μεσοδιαστήματα των 4 εβδομάδων για 6 ενέσεις.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες που παρατηρήθηκαν με τη μεγαλύτερη συχνότητα (≥ 10%) σε ασθενείς που έλαβαν Xofigo ήταν διάρροια, ναυτία, εμετός και θρομβοπενία.

Προσοχή!!!Το Xofigo αντενδείκνυται σε συνδυασμό με οξική αμπιρατερόνη ή abiraterone acetate και πρεδνιζολόνη ή πρεδνιζόνη ή prednisolone ή prednisone. Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος καταγμάτων.

Επίσης, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται με ανταγωνιστές υποδοχέων δεύτερης γενιάς, όπως η ενζαλουταμίδη.

Πατήστε, εδώ, για να διαβάσετε όλες τις πληροφορίες για το Xofigo

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τον καρκίνο του προστάτη

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τον καρκίνο του προστάτη

 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό

Διαβάστε, επίσης,

Πρέπει να γίνεται ριζική προστατεκτομή σε καρκίνο προστάτη;

Ρίγανη για τη θεραπεία καρκίνου του προστάτη

Τα καλύτερα βότανα για τον προστάτη

Οδηγίες για την πρόληψη καρκίνου του προστάτη

Πόσο σημαντικός είναι ο προστάτης

Μάθετε να αξιολογείτε σωστά το PSA

Πρόληψη του καρκίνου του προστάτη

Η μπύρα για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη

Τσιρότα οιστρογόνων για τον καρκίνο προστάτη

Νανοσωματίδια από τσάι κατά του καρκίνου του προστάτη

Ιός καταπολεμάει τον καρκίνο προστάτη

Καρκίνος προστάτη

Καλοήθης υπερπλασία προστάτη

www.emedi.gr

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΆδωνις
Επόμενο άρθροΑγίασμα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ