Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΧρήσιμες συμβουλές για το αντιγριπικό εμβόλιο

Χρήσιμες συμβουλές για το αντιγριπικό εμβόλιο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε το αντιγριπικό εμβόλιο

Η προώθηση του εμβολίου γρίπης για έγκυες μητέρες, παιδιά και ηλικιωμένους είναι γεγονός.

Η προπαγάνδα του εμβολίου κατά της γρίπης. 

Το CDC αναφέρει ότι οι χαμηλές δόσεις thimerosal στα εμβόλια δεν προκαλούν βλάβη και σχετίζονται μόνο με μικρές τοπικές αντιδράσεις στο σημείο της ένεσης, όπως ερυθρότητα και οίδημα στο σημείο της ένεσης. Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι παρόλο που το FDA έδωσε μια προθεσμία δύο ετών για την αφαίρεση του thimerosal από τα εμβόλια, εξακολουθεί η ουσία να υπάρχει στο 60% των σκευασμάτων εμβολίων, μέχρι σήμερα.

Στην πραγματικότητα, το Thimerosal είναι μια ένωση που περιέχει υδράργυρο και είναι γνωστό ανθρώπινο καρκινογόνο, μεταλλαξιογόνο, τερατογόνο και προκαλεί διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος σε επίπεδα κάτω από 1 μέρος ανά εκατομμύριο και είναι μια ένωση από την οποία μερικοί άνθρωποι μπορούν να πάθουν αναφυλακτική αντίδραση. Είναι, επίσης, μια αναγνωρισμένη τοξίνη, χωρίς, καθιερωμένο τοξικολογικώς ασφαλές επίπεδο έκθεσης για τον άνθρωπο.

Υπάρχουν δεκάδες επιστημονικές έρευνες και μελέτες σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες του thimerosal, όπως γαστρεντερικές διαταραχές και διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι παρόλο που όλες οι έγκυες γυναίκες ενθαρρύνονται να λάβουν το εμβόλιο της γρίπης από τις υγειονομικές και ιατρικές αρχές, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα για εγκύους ή θηλάζουσες μητέρες δεν έχει τεκμηριωθεί. 

Αλήθειες για το εμβόλιο της γρίπης

Στατιστικά, είναι λιγότερο πιθανό να πάθετε γρίπη αν δεν έχετε εμβολιάσει με το εμβόλιο. Δεν υπάρχει κανένας ιός που να προκαλεί τη γρίπη και δεν υπάρχει εμβόλιο γρίπης που να προστατεύει από όλα τα κρυολογήματα. Δε υπάρχει κανένα όφελος από τους εμβολιασμούς κατά της γρίπης, και επίσης, η μεγάλη πλειοψηφία των δοκιμών είναι ανεπαρκής. Οι επιστήμονες κάνουν μια εικασία για τρεις από τους 300 διαφορετικούς ιούς της γρίπης που αναμένεται να προκαλέσουν επιδημία στο επόμενο έτος. Το εμβόλιο στη συνέχεια σχηματίζεται από αυτούς τους τρεις ιούς.

Όταν κάνετε το εμβόλιο της γρίπης, το σώμα σας παράγει αντισώματα σε τρία συγκεκριμένα στελέχη του ιού. Έτσι, βασικά έχετε μια πιθανότητα 3 από τις 300 (ένα τοις εκατό) αν εμβολιαστείτε να προστατευθείτε. Επιπλέον, οι ιοί μπορεί να αλλάξουν μορφή μετά την έκθεση.

Αναφέρεται ότι το εμβόλιο κατά της γρίπης μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της γρίπης κατά 40% έως 60% στο συνολικού πληθυσμού. Όμως, οι μεταλλάξεις μειώνουν κατά το ήμισυ την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της γρίπης.

Ναι, οι άνθρωποι πεθαίνουν από τη γρίπη, αλλά όχι το μέσο, ​​υγιές άτομο. Ακόμη και μεταξύ των ηλικιωμένων, ο κίνδυνος θανάτου από τη γρίπη είναι 1 στους 1000.

Τα εμβόλια που χορηγούνται παρεντερικά, συνήθως με ένεση, μειώνουν τα συμπτώματα της γρίπης κατά 4%. 

Αν, μάλιστα το εμβόλιο γίνεται από 1-2 φορές κάθε χρόνο η σταδιακή συσσώρευση αλουμινίου και υδραργύρου στον εγκέφαλο οδηγεί σε γνωστική δυσλειτουργία. Το εμβόλιο της γρίπης συνδέεται και με άλλες σοβαρές παθήσεις, όπως το σύνδρομο Guillain-Barre, τις αγγειακές διαταραχές και τη ναρκοληψία. Το Thimerosal ως συντηρητικό μπορεί να προκαλέσει ήπια έως σοβαρή νοητική καθυστέρηση στα παιδιά και βρίσκεται ακόμα σε ποσοστό μέχρι 60% στα εμβόλια κατά της γρίπης.

Τα εμβόλια κατά της γρίπης αποτελούνται κυρίως από 3 κατηγορίες συστατικών. Πρώτα υπάρχουν ιοί και καλλιεργημένα βακτηρίδια. Το δεύτερο συστατικό είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να καλλιεργηθούν. Αυτό περιλαμβάνει τα εμβολιασμένα ανθρώπινα εμβρυϊκά κύτταρα, τις ξένες πρωτεΐνες και τους ιούς, τα έμβρυα κοτόπουλου, το αίμα χοίρου, τον ιστό νεφρού πιθήκου, ευλογιά από ποντίκι και ορό μόσχου, τα αντιβιοτικά, όπως η στρεπτομυκίνη και όλα αυτά εισάγονται κατευθείαν στην κυκλοφορία του αίματός σας. Το εμβόλιο της γρίπης περιέχει, επίσης, εξουδετερωτές, σταθεροποιητές, παράγοντες μεταφοράς και συντηρητικά, όπως υδράργυρο, αλουμίνιο και πολλούς άλλους τοξικούς παράγοντες! Η φορμαλδεΰδη είναι κάτι που χρησιμοποιείται για τη βαλσάμωση των νεκρών και είναι γνωστό ότι προκαλεί καρκίνο. Δεν υπάρχει ποσότητα φορμαλδεΰδης που θεωρείται ασφαλής όταν ενίεται σε ζωντανό οργανισμό. Το Thimerosal είναι μόνο ένα από τα πολλά τοξικά συστατικά που εμφανίζονται στα εμβόλια. Υπάρχουν πολλές άλλες ενώσεις: νεομυκίνη (ανοσοτοξίνη), πολυμυξίνη (νευροτοξίνη), θειική γενταμυκίνη (νεφροτοξίνη), γλουταμινικό νάτριο (νευροτοξίνη, διεγερτοτοξίνη), δεοξυχολικό νάτριο (ανοσοτοξίνη), υδροκορτιζόνη (εκφυλιστής μυελίνης, ανοσοτοξίνη), πολυσορβικό 80 (αποστειρωμένος παράγοντας) και βήτα-προπιολακτόνη (καρκινογόνο), πολυαιθυλενογλυκόλη (τοξίνη συστήματος). Λάβετε υπόψη ότι πρόκειται για ένα μικρό κατάλογο δώδεκα τοξικών εκδόχων στα σκευάσματα εμβολίων.

Οι αλήθειες για το αντιγριπικό εμβόλιο

1) Τα εμβόλια περιέχουν πολλές χημικές ουσίες και βαρέα μέταλλα, όπως ο υδράργυρος και το αλουμίνιο, τα οποία είναι αφ ‘εαυτών ανοσοκατασταλτικά. Ο υδράργυρος προκαλεί αλλαγές στην δραστηριότητα των λεμφοκυττάρων και μειώνει τη βιωσιμότητα των λεμφοκυττάρων.

2) Τα εμβόλια περιέχουν ξένους ιστούς και ξένο DNA / RNA που δρουν για την καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω φαινομένων απόρριψης μοσχεύματος έναντι ξενιστή.

3) Τα εμβόλια μεταβάλλουν τους λόγους Βοηθητικών/Καταστολέων Τ-κυττάρων … ακριβώς όπως στο AIDS. Αυτός ο λόγος είναι ένας βασικός δείκτης ενός σωστού ανοσοποιητικού συστήματος.

4) Τα εμβόλια μεταβάλλουν τη μεταβολική δραστηριότητα των ΡΜΝ και μειώνουν τις χημειοταξικές τους ικανότητες. Τα PMN αποτελούν την άμυνα του οργανισμού μας έναντι των παθογόνων βακτηρίων και των ιών.

5) Τα εμβόλια καταστέλλουν την ανοσία και επιβαρύνουν το ανοσοποιητικό σύστημα με ξένο υλικό, βαρέα μέταλλα, παθογόνα και ιούς. Τα βαρέα μέταλλα επιβραδύνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ οι ιοί για να αναπτυχθούν και να χωριστούν χρειάζονται ξενιστή. 

6) Τα εμβόλια μπλοκάρουν το λεμφικό μας σύστημα και τους λεμφαδένες, με μεγάλα πρωτεϊνικά μόρια που δεν έχουν κατανεμηθεί επαρκώς από τις πεπτικές μας διαδικασίες, καθώς τα εμβόλια περνούν με ενέσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα εμβόλια συνδέονται με αλλεργίες, επειδή περιέχουν μεγάλες πρωτεΐνες οι οποίες, ως κυκλοφορούντα ανοσοσυμπλέγματα, προκαλούν αλλεργίες.

7) Τα εμβόλια καταστρέφουν στο σώμα μας ζωτικά θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την ανοσία, όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Α και ο ψευδάργυρος, τα οποία χρειάζονται για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι θρεπτικά συστατικά, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και τροφοδοτούν τα λευκά αιμοσφαίρια και τα μακροφάγα, για να λειτουργούν άριστα.

8) Τα εμβόλια είναι νευροτοξικά και επιβραδύνουν το επίπεδο της νευρικής μετάδοσης και των επικοινωνιών με τον εγκέφαλο και άλλους ιστούς. Τώρα γνωρίζουμε ότι ορισμένα λεμφοκύτταρα επικοινωνούν απευθείας με τον εγκέφαλο μέσω ενός πολύπλοκου συνόλου νευροδιαβιβαστών. Η μεταβολή αυτών των παραγόντων θα μειώσει, επίσης, την ανοσία.

Συνταγή που αντικαθιστά το εμβόλιο γρίπης

8 φρέσκα λεμόνια

2 φρέσκα πορτοκάλια

2 φλιτζάνια χυμός ανανά

2 κουταλιές της σούπας αλεσμένη πιπερόριζα

1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο

1/2 κουταλιά της σούπας Tumeric

1/2 κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν

2 κουταλιές της σούπας βιολογικό μέλι

2 σκελίδες σκόρδο 

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά και αποθηκεύστε τα σε ένα γυάλινο βάζο. Αυτή η συνταγή λειτουργεί εξαιρετικά καλά αν αρχίσετε να τη παίρνετε ακριβώς, όταν αρχίσετε  να αισθάνεστε τα συμπτώματα. Σε αυτό το σημείο, πάρτε 1 φλιτζάνι 3 φορές την ημέρα μέχρι να επιλυθούν τα συμπτώματα της γρίπης.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την πρόληψη της γρίπης

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τη γρίπη

antigripiko 2

Διαβάστε, επίσης,

Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε γρίπη H1N1

Εργαστηριακός έλεγχος της γρίπης Α (H1N1)

Χρήσιμες πληροφορίες για το εμβόλιο της εποχικής γρίπης

Είναι θαυματουργό το συμπλήρωμα MMS για τον καρκίνο;

Χρήσιμες πληροφορίες για την εποχική γρίπη

Πρέπει να εμβολιαζόμαστε το χειμώνα;

Αντιγριπικό εμβόλιο με φερριτίνη

Το δραστικότερο εμβόλιο κατά της γρίπης

Το νέο αντιγριπικό εμβόλιο

Η αντιική θεραπεία για τη γρίπη

Τα απαραίτητα εμβόλια

Λοίμωξη από τον ιό της γρίπης (Η1Ν1)

Χρήσιμες πληροφορίες για την εποχική γρίπη

Γίνονται μαζί το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου και το αντιγριπικό;

Τι κινδύνους έχει η γρίπη στην εγκυμοσύνη

Να πλένετε συχνά τα χέρια σας

Σύνδρομο Guillain Barre

Φύλλα ελιάς για τις λοιμώξεις του χειμώνα

Πάρτε το κρητικό ίαμα αν έχετε κρυολόγημα και γρίπη

Μέλι με κουρκουμίνη

Αντιγριπικό εμβόλιο

Τι κινδύνους έχει η γρίπη στην εγκυμοσύνη

Διατροφή για τη γρίπη

Πρέπει να κάνουν οι έγκυες το εμβόλιο γρίπης;

Μέτρα σε μεταδοτικά νοσήματα

Κρυολογήσατε;

Έχετε κρύωμα και γρίπη;

Αντιμετωπίστε τις ιώσεις τρώγοντας

Κοτόσουπα για το κρύωμα

Ο ψευδάργυρος θεραπεύει το κρυολόγημα

Πρέπει να εμβολιαζόμαστε το χειμώνα;

Ιατρική γνωμάτευση για την αντιική θεραπεία

Ο πνευμονιόκοκκος και η πρόληψη

Λοιμώξεις από πνευμονιόκοκκο

Αιτιολογημένη ιατρική γνωμάτευση χορήγησης εμβολίου κατά του πνευμονιόκοκκου

Εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο στα παιδιά

Γίνονται μαζί το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου και το αντιγριπικό;

www.emedi.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί είναι σε έξαρση οι καλοκαιρινές αλλεργίες

Γιατί είναι σε έξαρση οι καλοκαιρινές αλλεργίες. Γιατί οι καλοκαιρινές αλλεργίες είναι φέτος πιο βασανιστικές από ποτέ. Οι καλοκαιρινές αλλεργίες έχουν αυξηθεί σε συχνότητα. Όλοι...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ