Νηστίσιμο και υγιεινό κέικ σοκολάτας
Υγιεινό κέικ σοκολάτας (Υλικά για 8 άτομα)
3/4 φλιτζανιού αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φλιτζάνι κακάο δυνατό χωρίς ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιρόπι αγαύης
1 και 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου βιολογικό
1 Κουταλιά Σούπας Baking Powder Βιολογικό
1 Κουταλάκι Γλυκού βανίλια υγρή βιολογική
1 πρέζα ανθός αλατιού ανεπεξέργαστο θαλασσινό
Βούτυρο βιολoγικό μη γαλακτοκομικό
Γλάσο
150 γρ. κουβερτούρα με πολύ κακάο
150 γρ. φυτική κρέμα βιολογική
Εκτέλεση
Σε ένα πολυμίξερ βάζετε όλα τα υλικά του κέικ και χτυπάτε μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Μοιράζετε το μείγμα σε 2 ταψιά διαμέτρου 20 πόντων που έχετε αλείψει με βούτυρο και αλεύρι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 30 λεπτά, περίπου.
Γλάσο: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε τη φυτική κρέμα και λίγο πριν πάρει βράση την ρίχνετε πάνω από την σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και να σφίξει και γλασάρετε το κέικ.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
By Savvi Diet
Διαβάστε, επίσης,
www.emedi.gr