Τα θρεπτικά συστατικά των τυριών
Το τυρί μας εφοδιάζει με τις πιο πολλές βιταμίνες και τα μέταλλα, αλλά είναι ιδιαίτερα πλούσιο και σε λιποδιαλυτές βιταμίνες και σε ασβέστιο.
Σκληρά Τυριά
- Γκρουγιέρ
- Γραβιέρα
- Κεφαλογραβιέρα
- Κεφαλοτύρι
- Παρμεζάνα
- Πεκορίνο
- Τσένταρ
- Δανέζικο ροκφόρ
- Στίλτον
- Καμαμπέρ
- Έμμενταλ
- Γκούντα
- Κασέρι
- Ταλαγάνι
- Ένταμ
- Φέτα
- κ.ά
Βιταμίνες
Περιέχουν % ανά 100 γραμμάρια τυριού
Βιταμίνη Α 49
Καροτίνη 8
Βιταμίνη D 3
Βιταμίνη Ε 3
Βιταμίνη Β1 4
Βιταμίνη Β2 28
Βιταμίνη Β3 29
Βιταμίνη Β5 20
Βιταμίνη Β6 3
Βιταμίνη Β12 49
Φυλλικό οξύ 20
Βιοτίνη 2
Μέταλλα
Περιέχουν % ανά 100 γραμμάρια τυριού
Ca 90
Mg 10
P 90
Fe 4
Cu 2
Zn 22
Mn 38
Mo 20
Cr 22
Se 30
S 33
Na 130
K 5
Cl 95
Μαλακά τυριά και Τυριά τύπου κρέμας
- Μανούρι
- Ανθότυρος
- Κότατζ
- Μυζήθρα
- Τελεμές
- Τουλούμι
- Φέτα
- Μοτσαρέλα
- Αναρή
- Καμαμπέρ
- Μπρι
- Ρικότα
- κ.ά
Βιταμίνες
Περιέχουν % ανά 100 γραμμάρια τυριού
Βιταμίνη Α 51
Καροτίνη 7
Βιταμίνη D 4
Βιταμίνη Ε 3
Βιταμίνη Β1 3
Βιταμίνη Β2 20
Βιταμίνη Β3 10
Βιταμίνη Β5 5-
Βιταμίνη Β6 1
Βιταμίνη Β12 18
Φυλλικό οξύ 3
Βιοτίνη 1
Μέταλλα
Περιέχουν % ανά 100 γραμμάρια τυριού
Ca 10
Mg 10
P 13
Fe 5
Cu 2
Zn 3
Mn 22
Mo 15
Cr 16
Se 25
S 20
Na 49
K 4
Cl 49
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα
Διαβάστε, επίσης,
Όταν κάποιος δε μπορεί να καταναλώσει γαλακτοκομικά
Σαλάτα με γραβιέρα, προσούτο και κριτσίνια