Τα θρεπτικά συστατικά των αποξηραμένων φρούτων και των ξηρών καρπών
Αποξηραμένα γίνονται τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, τα σύκα, οι χουρμάδες, τα ροδάκινα, η αρώνια, ο ανανάς, τα Blueberries, τα Cranberries, τα Gojiberries, τα μαύρα μούρα, τα κόκκινα μούρα, τα λευκά μούρα, τα μάνγκο, τα μήλα, οι μπανάνες, το τζίντζερ, οι φράουλες, η παπάγια, το πεπόνι, τα πορτοκάλια, η καρύδα, το κίτρο, τα λεμόνια τα ακτινίδια, το ιπποφαές, η σουλτανίνα, οι ξανθές σταφίδες και οι μαύρες σταφίδες. Τα περισσότερα φρούτα μπορούν να αποξηρανθούν.
Η καροτίνη και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι υψηλότερες από όσο στα αρχικά φρούτα, εξαιτίας του φαινομένου συγκέντρωσης, αλλά η διαδικασία ξήρανσης καταστρέφει τη βιταμίνη Ε και το μεγαλύτερο μέρος της βιταμίνης C.
Όλοι οι ξηροί καρποί είναι τροφές χαμηλού ποσού νατρίου, αλλά εξαιρετικές πηγές καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου και χαλκού.
Οι βιταμίνες στους ξηρούς καρπούς
% Ελάχιστες ημερήσιες ανάγκες ανά 100 γραμμάρια
- Καροτίνη 88
- Βιταμίνη Ε 9
- Βιταμίνη Β1 2
- Βιταμίνη Β2 9
- Βιταμίνη Β3 8
- Βιταμίνη Β5 7
- Βιταμίνη Β6 9
- Φυλλικό οξύ 3
- Βιοτίνη 2
- Βιταμίνη C 1
Τα μέταλλα στους ξηρούς καρπούς
% Ελάχιστες ημερήσιες ανάγκες ανά 100 γραμμάρια
Ασβέστιο 10
Μαγνήσιο 18
Φώσφορος 12
Σίδηρος 24
Χαλκός 13
Ψευδάργυρος 2
Μαγγάνιο 22
Μόλυβδος 18
Χρώμιο 25
Σελήνιο 18
Θείο 3
Κάλιο 60
Νάτριο 3
Χλώριο 2
Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα
Διαβάστε, επίσης,
Χρήσιμες πληροφορίες για τα φρούτα και τα λαχανικά
Να τρώτε χουρμάδες, είναι υγιεινοί
Πότε πρέπει να παίρνετε κράνμπερι
Αν έχετε καρδιοαγγειακό κίνδυνο τα τρώτε καθημερινά μούρα
Τα αποξηραμένα φρούτα είναι υγιεινά;
Οι απώλειες βιταμινών στα επεξεργασμένα τρόφιμα
Γιατί μας αρέσει να τρώμε το βράδυ
Απώλεια βάρους για όσους έχουν δυσανεξία στις τροφές
Το χρονικό ενός καλοκαιρινού κρυολογήματος
Τα οφέλη που έχουν οι φυτικές ίνες για την υγεία
Εσείς παραμελείτε τον εαυτό σας;
Διατροφή για την επαγγελματική εξουθένωση
Ποιες τροφές περιέχουν πολύ κάλιο