Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςAntistress ΘεραπείεςΦυσική αντιγήρανση με Αγιουρβέδα

Φυσική αντιγήρανση με Αγιουρβέδα

Αντιστρέψτε τη γήρανση με Αγιουρβέδα

Rasayana – Ayurvedic Rejuvenation Therapy

Η Αγιουρβέδα είναι Ιατρική Νου και Σώματος. Έχουμε 5 ενεργειακά σώματα ή διαστάσεις: Σώμα, Ενέργεια, Νους, Συνείδηση, Πνεύμα. Η ροή ενέργειας Prana για να λαμβάνει χώρα από τις κατώτερες στις ανώτερες διαστάσεις μας, πρέπει ο Νους να ΜΗΝ είναι μπλοκαρισμένος.

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα σύνολο από τρισεκατομμύρια κύτταρα που ανανεώνονται, συνεχώς, με τη βοήθεια της ενέργειας.

Το ανθρώπινο σώμα κατευθύνεται από την κοσμική ενέργεια, την κβαντική ενέργεια. Το ρεύμα ανανέωσης, το συνεχές ρεύμα αλλαγής ελέγχεται σε κβαντικό επίπεδο από το σύστημα Νου και Σώματος.

Κάθε χρόνο ανανεώνεται το 98% των ατόμων του σώματός μας.

Η Αγιουρβέδα Rasayana

Eίναι ο αγιουρβεδικός τρόπος επίτευξης της καλύτερης ποιότητας των ιστών του σώματος που βελτιώνει και την ποιότητα ζωής. Συχνά αναφέρεται ως θεραπεία αναζωογόνησης. Η Rasayana είναι μια αναβολική θεραπεία που επικεντρώνεται στη βελτίωση της αντίστασης του σώματος. Όλες οι αναβολικές θεραπείες περιλαμβάνουν διέγερση της μεταβολικής δραστηριότητας μέσα στο σώμα και τη βιοσύνθεση συμπλεγμάτων, όπως πρωτεϊνών και οξέων. Εάν οι αναβολικές διεργασίες μπορούν να διατηρηθούν σε ισορροπία, τότε οι ιστοί θα παραμείνουν υγιείς εξασφαλίζοντας καλή υγεία.

Η Rasayana στοχεύει στην αναζωογόνηση ολόκληρου του σώματος και η αποτελεσματικότητά της αποδεικνύεται από επιστημονική ανάλυση που έδειξε ότι η Rasayana μπορεί να βοηθήσει στην απομόνωση του σώματος από τις βλάβες της ηλικίας βελτιώνοντας την ικανότητα του σώματος να καταπολεμά βακτήρια και μικρόβια, ενεργοποιώντας, ευρέως, την ανοσία.

Η αναζωογόνηση είναι απαραίτητη για τη ζωτικότητα, τη δημιουργικότητα, την ευτυχία και την εσωτερική ανάπτυξη.

Σκοπός είναι να παραμείνουμε συντονισμένοι με τη φυσιολογία μας, την αληθινή μας φύση, να ζήσουμε πολλά και καλά χρόνια, να έχουμε, δηλαδή, ευζωΐα, να αγαπάμε τη ζωή και να ζούμε την κάθε μας μέρα με δημιουργία, ενθουσιασμό, έμπνευση και πάθος

Η Rasayana ή θεραπεία αναζωογόνησης επικεντρώνεται στη διατήρηση των ενζύμων στα κύτταρα των ιστών που λειτουργούν στο βέλτιστο επίπεδο. Εκτός από την αναζωογόνηση των κυττάρων, το Rasayana προάγει συναισθήματα ηρεμίας, μαλακώνει και καταπραΰνει τα οστά. Αυτή η πρακτική μειώνει τις επιπτώσεις της διαδικασίας γήρανσης καθιστώντας το άτομο πολύ πιο ανθεκτικό στις ασθένειες ακόμη και στα επόμενα χρόνια του.

antiaging agiouv 5

Ojas και η διαδικασία αναζωογόνησης

Ojas, συχνά, αναφέρεται ως ο όγδοος ιστός και λέγεται ότι είναι η ουσία όλων των ιστών που είναι υπεύθυνος για την αναζωογόνηση.

Οι θεραπείες Rasayana στοχεύουν στη βελτίωση των Ojas, τα οποία είναι κεντρικά στη δύναμη, την ανοσία και την αντίσταση του σώματος.

Έτσι μαθαίνουμε το ζην και το ευ ζην και αποκτούμε μακροζωΐα με καλή ποιότητα, που έχει σκοπούς που δικαιολογούν την ύπαρξή μας.

Ουσιαστικά, υπάρχουν τρεις μέθοδοι Rasayana που στοχεύουν στη βελτίωση του Ojas

Οι τρόποι συμπεριφοράς (Achara Rasayana) περιλαμβάνουν θετικές συμπεριφορές που θα βελτιώσουν την ψυχολογική και πνευματική υγεία

Οι τρόποι διατροφής (Ahara Rasayana) περιλαμβάνουν την τήρηση κανόνων διατροφής για ορισμένους τύπους τροφίμων.

Οι μέθοδοι βοτάνων (Aushada Rasayana) περιλαμβάνουν τη χρήση συγκεκριμένων συνδυασμών βοτάνων για την καταπολέμηση διαφόρων τύπων ασθενειών.

antiaging agiouv 3

Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη της Rasayana;

Η λέξη Rasayana αποτελείται από δύο λέξεις Rasa και Ayan.

Η έννοια του Rasa είναι “θρεπτικός χυμός”.

Η έννοια του Ayan είναι “μονοπάτια ή κανάλια”

Όταν συνδυάζονται οι δύο όροι, μπορούν να ερμηνευτούν ότι σημαίνουν τον τρόπο απόκτησης θρεπτικού χυμού.

Πώς ωφελεί λοιπόν αυτός ο θρεπτικός χυμός το άτομο;

  • Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες
  • Βοηθά στην αύξηση της ζωτικότητας και της ενέργειας
  • Ενισχύει τη μνήμη και τη διάνοια
  • Βοηθά στην αναδόμηση και επισκευή ιστών
  • Βοηθά στην αύξηση της δύναμης
  • Βοηθά στην επιδιόρθωση και τη δημιουργία ιστών
  • Δημιουργεί ανοσία και αυξάνει την αντοχή στις ασθένειες
  • Αντιστρέφει τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες
  • Αυξάνει τα ojas
  • Βοηθά στην ηρεμία και θρέψη του νευρικού συστήματος
  • Βοηθά στη βελτίωση της χροιάς του δέρματος
  • Βοηθά στη θρέψη και λίπανση του δέρματος
  • Βοηθά στη διατήρηση μιας υγιούς ψυχικής, συναισθηματικής και σωματικής κατάστασης
  • Βοηθά στην ενίσχυση των αισθητηρίων οργάνων

Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του σωματότυπο ή Prakriti, ξέρει τα δυνατά και αδύνατα σημεία του και η φυσιολογία μας βρίσκει την ισορροπία της αν συντονιζόμαστε μαζί του. Ο συντονισμός με τη φύση και την κβαντική ενέργεια επιτυγχάνεται με διάφορες τεχνικές (προσευχή, βότανα, τεχνικές χαλάρωσης, διαλογισμό κ.ά).

Οι ανισορροπίες της φυσιολογίας διορθώνονται με την κατάλληλη διατροφή, με τις αισθήσεις μας, με την άσκηση, τον τρόπο ζωής μας και με τη δύναμη του οραματισμού και της σκέψης μας και την αρμονία με το περιβάλλον μας.

Στόχος της Αγιουρβεδικής ιατρικής είναι ένα ευλύγιστο και υγιές σώμα, μάτια φωτεινά και γερή καρδιά, γεμάτη αγάπη που ξέρει να συγχωρεί, γιατή η συγχώρεση είναι υγεία.

antiaging agiouv 4

Οι ιδιότητες των βοτάνων Rasayana

Πολλά βότανα που περιέχονται στις θεραπείες Rasayana περιέχουν αντιοξειδωτικά. Σ

Σύμφωνα με την πρακτική της Αγιουρβέδα, η Rasayana βοηθά στη σωστή ανάπτυξη και λειτουργία και των επτά ιστών.

Μερικά από τα βασικά βότανα και τις κύριες ιδιότητές τους που χρησιμοποιούνται στο Rasayana περιλαμβάνουν:

Ashwagandha – όταν λαμβάνεται καθημερινά βοηθά στην εξισορρόπηση του Vata (η πρώτη αρχή της Αγιουρβέδα που διέπει την κίνηση), ενισχύοντας τους μυς και τον αναπαραγωγικό ιστό. Γνωστό ως χειμωνιάτικο κεράσι, το Ashwagandha έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και ανοσοτροποποιητικές ιδιότητες (διέγερση αντισωμάτων). Βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας, της κατάθλιψης, του άγχους και του λήθαργου. Βοηθά επίσης στη μνήμη.

Shatavari – η ρίζα Shatavari ή Asparagus racemosus έχει επίσης ανοσορρυθμιστικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Γνωστό ως άγρια ​​σπαράγγια, το Shatavari λειτουργεί ως προσαρμογόνο και θα αυξήσει την ικανότητά σας να αντιμετωπίζετε το άγχος είτε είναι συναισθηματικό, είτε σωματικό, είτε διανοητικό είτε περιβαλλοντικό. Είναι ένα από τα κύρια Rasayanas για το Pitta (πέψη, μεταβολισμός και παραγωγή ενέργειας) και είναι χρήσιμο στη θεραπεία ουρολογικών προβλημάτων, υπερδραστικότητας, υπογονιμότητας, μετατραυματικού συνδρόμου και εμμηνοπαυσιακών προβλημάτων.

Triphala – είναι μια ένωση τριών φρούτων (haritaki ή Terminalia chebula ή He Zi herb ή Myrobalan, amalaki ή Ινδικό Φραγκοστάφυλο και bibhitaki ή Terminalia bellirica ή Τερμινάλια η βελλερίκη που θα βοηθήσει στην εναρμόνιση της πέψης και θα λειτουργήσει για τη βελτίωση και των τριών ντόσα.

Gotu Kola – το Γκότου Κόλα ή Centella asiatica ή Σεντέλα ασιάτικα είναι τονωτικό βότανο και  δρα για να αναζωογονήσει το νευρικό σύστημα. Το τονωτικό λειτουργεί για να εξισορροπήσει και τα τρία ντόσα και θα βοηθήσει στη βελτίωση των νοητικών ικανοτήτων, όπως η συγκέντρωση, η μνήμη και η διαύγεια. Θα βοηθήσει στη βελτίωση της ροής του αίματος, ενισχύοντας έτσι την επιδιόρθωση των ιστών. Είναι χρήσιμο στη θεραπεία της αϋπνίας, της κόπωσης, των δερματικών παθήσεων και των προβλημάτων μάθησης ή συμπεριφοράς.

Amalaki – Το Αμαλάκι ή το Ινδικό φραγκοστάφυλο διεγείρει και τα τρία ντόσα καθώς και τους πνεύμονες και τα αναπαραγωγικά συστήματα. Γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης στον ορό και έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Είναι Rasayana για το Pitta.

antiaging agiouv 6

Η Rasayana είναι πιο αποτελεσματική όταν το σώμα είναι σχετικά καθαρό και χωρίς τοξίνες.

Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας όσοι αναζητούν θεραπεία Rasayana πρέπει πρώτα να αναλάβουν πλήρη αποτοξίνωση Panchakarma για να προετοιμαστούν για το Rasayana. Μόλις ολοκληρωθεί η αποτοξίνωση, γίνεται ένα κατάλληλο πρόγραμμα Rasayana που είναι ανάλογο με την ηλικία, τον σωματότυπο, τη φυσική κατάσταση και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι θεραπείες Παντσακάρμα και Ρασαγιάνα χορηγούνταν τακτικά για τη διατήρηση καλής κατάστασης υγείας και για μακροζωΐα.

Απολαύσετε έναν αναζωογονητικό καθαρισμό Rasayana που θα σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες αυτοθεραπείας του σώματος.

Η Αγιουρβέδα θα σας μάθει να ακολουθείτε τη ροή με τις ενέργειες της φύσης.

Η τακτική θεραπεία αναζωογόνησης και αποτοξίνωσης μέσω Rasayana είναι ένα σημαντικό μέρος αυτής της διαδικασίας.

antiaging agiouv 7

Το μοριακό εξατομικευμένο τεστ αντιγήρανσης είναι απαραίτητο και χρήσιμο εργαλείο για την εκτίμηση της υγείας ενός ατόμου

Ζητείστε την εξέταση πριν κάνετε οποιαδήποτε θεραπεία. Η ζωή σας είναι πολύτιμη.

Ζητήστε από την EMEDI πληροφορίες για το μοριακό εξατομικευμένο τεστ αντιγήρανσης.

Μάθετε όλες τις πληροφορίες από τους συνεργάτες μας για την αντιγήρανση, πατώντας εδώ.

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για αντιγήρανση

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για αντιγήρανση

ghrateia 2

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Ποιοι άνθρωποι είναι αληθινά όμορφοι

Ενέσιμα Βιομιμητικά Πεπτίδια

Τα οφέλη στην υγεία από το κολλαγόνο

Καθυστερήστε τα γηρατειά

Ποιος δε θέλει να νιώθει και να είναι όμορφος

Μοριακό εξατομικευμένο τεστ αντιγήρανσης

Υψηλής ποιότητας καλλυντικά για το δέρμα σας

Οι μηχανισμοί γήρανσης

Τα οφέλη στην υγεία από το εκχύλισμα προνύμφης κηφήνα

Οι ιατρικές χρήσεις του βασιλικού πολτού

Γύρη σε κάψουλες

Πώς να κρατήσετε το μυαλό σας κοφτερό

Πώς να διατηρήσετε τη μνήμη σας

Η γήρανση είναι αναστρέψιμη

Μήπως ξεχνάτε περισσότερο όσο μεγαλώνετε;

Αντιγήρανση με μανιτάρια

Έξυπνο πρόγραμμα αντιγήρανσης

Αλλάξτε μόνο έναν βιοδείκτη και αναστρέψτε την γήρανση

Αντιγήρανση χωρίς νυστέρι

Κάντε αντιγήρανση με καρνοσίνη

Εσείς τι ηλικία έχετε;

Οι καλύτερες διαγνωστικές εξετάσεις για το ενδοκρινικό σύστημα και τον μεταβολισμό

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ