Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιατροφήΑρμένικο Λαχματζούν

Αρμένικο Λαχματζούν

Νόστιμο Αρμένικο Λαχματζούν

Αρμένικο Λαχματζούν

ΒΟΕΙΟ ΚΡΕΑΣ: Το κόκκινο κρέας είναι μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των μυών και των οργάνων. Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στο κρέας είναι «πλήρης», που σημαίνει ότι περιέχει όλα τα αμινοξέα που το σώμα δεν μπορεί να δημιουργήσει μόνο του. Είναι σημαντική για την ανανέωση των κυττάρων του σώματος, τη δημιουργία μυών καθώς και για την υγεία μας στο σύνολό της. Όταν καταναλώνουμε αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή μας, έχουμε επίσης περισσότερη ενέργεια για να παραμείνουμε δραστήριοι, ενώ αισθανόμαστε λιγότερη πείνα μέσα στην ημέρα.

ΝΤΟΜΑΤΕΣ: Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε φυσικές βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, Κ, Β1, Β3, Β5, Β6, Β7 και βιταμίνης C. Έχει, επίσης, φυλλικό οξύ, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, χρώμιο, χολίνη, ψευδάργυρο και φώσφορο.

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ: Βοηθούν στην επούλωση των πληγών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστηµα, καθώς, είναι πλούσιο σε βιταµίνη C. Έχουν αντικαρκινική δράση. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η κουερσετίνη και κατ’ επέκταση το κρεμμύδι, όπως και άλλα φρούτα και λαχανικά που την περιέχουν συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, των ωοθηκών, του μαστού, του στομάχου, του παχέος εντέρου.

ΠΙΠΕΡΙΕΣ: Οι πιπεριές έχουν αξιοσημείωτες ευεργετικές ιδιότητες, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τις καταναλώνουμε συχνά. Η κατανάλωση της πιπεριάς μπορεί να μας βοηθήσει να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, ενώ συμβάλλει στην πρόληψη λοιμώξεων, καρδιαγγειακών νοσημάτων, παθήσεων των αρθρώσεων, οφθαλμολογικών παθήσεων και γενικότερα, βελτιώνει την υγεία και διατηρεί ισχυρό το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι πιπεριές έχουν σημαντική θρεπτική αξία, γι’ αυτό αξίζει να τις καταναλώνουμε συχνά, καθώς εξασφαλίζουν στον οργανισμό μας υγεία και ευεξία. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι πιπεριές έχουν αντιοξειδωτική δράση. Υπάρχουν πράσινες, κίτρινες, κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές. Η πιπεριά μπορεί να είναι γλυκιά ή καυτερή. Η πράσινη πιπεριά ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς αποτελεί μία πολύ καλή πηγή βιταμίνης C. Η εν λόγω βιταμίνη βοηθά στην πρόληψη του κρυολογήματος και γενικότερα, των λοιμώξεων. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β6, κάλιο, φυλλικό οξύ και φλαβονοειδή. Η κόκκινη και η πορτοκαλί πιπεριά είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, λυκοπένιο, βιταμίνη Κ, Α, C. Η κατανάλωσή τους συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των ματιών και της όρασης.

ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ: ∆υναµώνει το ανοσοποιητικό σύστηµα και ενισχύει τη νεφρική λειτουργία, µιας και έχει ήπια διουρητική δράση.

Αρμένικο Λαχματζούν

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

6 φλιτζάνια βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)

1 κουταλιά της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας βιολογική μαγιά στιγμής

1 κουταλάκι του γλυκού ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

3 κουταλιές της σούπας βιολογικό ελαιόλαδο

νερό πηγής (ζεστό)

ΓΕΜΙΣΗ 

1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, ψιλοκομμένος & λιπαρός

1/2 κιλό βιολογικά κρεμμύδια

1/2 φλιτζάνι βιολογικό ελαιόλαδο

1 ματσάκι βιολογικός μαϊντανός

1 κιλό βιολογικές ντομάτες

2 μέτριες βιολογικές καυτερές πιπεριές

2 κουταλιές της σούπας βιολογική πάστα καυτερής πιπεριάς

2 κουταλιές της σούπας βιολογικός πελτές ντομάτας

2 κουταλιές της σούπας βιολογική μελάσα ροδιού

2 κουταλιές της σούπας βιολογικό σουμάκ

Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

Βιολογικό φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προσθέτετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέστε 2 φλιτζάνια νερό και αρχίστε να ζυμώνετε αργά. Ζυμώνετε πιο γρήγορα και προσθέτετε περισσότερο νερό, όσο χρειάζεται. Ενσωματώνετε το λάδι και πασπαλίζετε με το αλάτι τη ζύμη όσο είναι αναμμένο το μίξερ. Ζυμώνετε για άλλα πέντε λεπτά. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
  2. Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια. Προσθέστε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι μαζί με το λάδι. Μόλις είναι έτοιμο αφήστε το να κρυώσει.
  3. Ψιλοκόψτε την ντομάτα, την πιπεριά και τον μαϊντανό. Σε ένα μπολπροσθέτετε το κρεμμύδι με το λάδι στο μείγμα ντομάτας.
  4. Ανακατεύετε τον κιμά με τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα καιαποθηκεύστε στο ψυγείο.
  5. Σε αλευρωμένο πάγκοπλάθετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια. Τα αφήνετε να ξεκουραστούν σκεπασμένα με μια πετσέτα. Τυλίγετε τη ζύμη σε λεπτούς δίσκους πασπαλίζοντας περιοδικά το τραπέζι και τη ζύμη με αλεύρι. Απλώνετε το μείγμα επικάλυψης (κιμάς και μείγμα ντομάτας) σε κάθε δίσκο.
  6. Ψήνετε σε ζεστό φούρνο μέχρι να γίνει τραγανή η ζύμη και να ψηθεί καλά το μοσχάρι.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

by Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

lahmajun turkish pizza

Διαβάστε, επίσης,

Νόστιμη μακαρονάδα με κεφτεδάκια

Νόστιμο μοσχάρι μπουργκινιόν

Πικάντικη σούπα με κεφτεδάκια

Μοσχαρίσιος κιμάς με φασόλια

Καλοκαιρινή μακαρονάδα μπολονέζ

Wontons με κιμά

Σούπα τσίλι με κιμά και λαχανικά

Υγιεινά κολοκυθάκια στο φούρνο

Υγιεινά μακαρόνια με κιμά

Υγιεινά γιουβαρλάκια

Κεφτεδάκια ούζου

Κολοκύθια γεμιστά

Τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια

Μπιφτέκια φούρνου με πατάτες

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΣούπα με πράσα
Επόμενο άρθροΜηνιγγομυελοκήλη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ