Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιατροφήΚολοκυθόσουπα με ψάρι

Κολοκυθόσουπα με ψάρι

Νόστιμη και υγιεινή κολοκυθόσουπα με ψάρι

Κολοκυθόσουπα με ψάρι

ΚΟΛΟΚΥΘΑ: Η κολοκύθα είναι μέρος της οικογένειας των καρπών Cucurbita, ιδιαίτερα γνωστή ως μία από τις έξι ποικιλίες της Cucurbita moschata. Όλα αυτά τα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Μπορεί η κολοκύθα να ανήκει στα φρούτα, αλλά, όσον αφορά το μαγείρεμα, έχει περισσότερο τον ρόλο του λαχανικού. Η θρεπτική αξία της κολοκύθας είναι εκπληκτική. Περιέχει πάνω από τέσσερις φορές την συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα πρόσληψης βιταμίνης Α σε μία μόνο μερίδα, πάνω από τη μισή ποσότητα  συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C και μια εντυπωσιακή λίστα με άλλες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά.

ΨΑΡΙΑ: Τα ψάρια περιέχουν υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, οι οποίες αυξάνουν τη θερμογένεση και ενισχύουν τις καύσεις. Τα πιο παχιά ψάρια είναι καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και τη δραστικότητα της ινσουλίνης. Επίσης, αυξάνουν το σήμα της λεπτίνης στον εγκέφαλο η οποία προκαλεί την καύση λίπους και την μείωση της όρεξης. Τέλος, το λίπος των ψαριών περιέχει βιταμίνη D, η οποία είναι λιποτροπική.

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ: Βοηθούν στην επούλωση των πληγών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστηµα, καθώς, είναι πλούσιο σε βιταµίνη C. Έχουν αντικαρκινική δράση. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η κουερσετίνη και κατ’ επέκταση το κρεμμύδι, όπως και άλλα φρούτα και λαχανικά που την περιέχουν συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, των ωοθηκών, του μαστού, του στομάχου, του παχέος εντέρου.

ΣΠΑΝΑΚΙ: Θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές τροφές, καθώς, περιέχει πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ενώ, παράλληλα έχει λίγες θερμίδες, τρώγεται δε τόσο μαγειρεμένο, όσο και ωμό. Βοηθάει στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, των μαλλιών και των οστών, ενώ βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης και τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα στους διαβητικούς και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών ασθενειών.

Κολοκυθόσουπα με ψάρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας βιολογικό κόκκινο κάρυ

200 ml βιολογικό γάλα καρύδας

3 φλιτζάνια βιολογικός ζωμός κοτόπουλου ή ψαριού

4 κόκκινα βιολογικά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 μακρύ βιολογικό κόκκινο τσίλι, κομμένο σε λεπτές φέτες

250 γραμμάρια βιολογική κολοκύθα καθαρισμένη, κομμένη σε κομμάτια 2 εκ.

1 πράσινη βιολογική πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες

2 κουταλιές της σούπας βιολογική πάστα ταμαρίνδου

2 κουταλιές της σούπας βιολογική σάλτσα ψαριού

1 κουταλιά της σούπας βιολογική καστανή ζάχαρη

600 γραμμάρια χοντροκομμένα φιλέτα βιολογικού ψαριού χωρίς πέτσα, κομμένα σε κομμάτια 3 εκ.

100 γρ φύλλα βιολογικό baby σπανάκι

Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

Χυμός από 1 βιολογικό λεμόνι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  •  Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε την πάστα κάρυ και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά ή μέχρι να μυρίσει. 
  • Προσθέστε το γάλα καρύδας, το ζωμό, το κρεμμύδι, το τσίλι και ανακατέψτε να ενωθούν. Προσθέστε την κολοκύθα, την πιπεριά, το ταμαρίνδο, τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι και μαγειρέψτε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
  • Προσθέστε το ψάρι και σιγοβράστε για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει αδιαφανές το ψάρι. 
  • Βάλτε το μισό σπανάκι σε 4 μπολ και προσθέστε από πάνω το ψάρι και τα λαχανικά. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σπανάκι, ρίχνετε τη σάλτσα από πάνω και σερβίρετε.
  • Αν θέλετε με το πολυμηχάνημα την κάνετε βελουτέ.
  • Βάζετε βιολογικό χυμό λεμονιού προαιρετικά.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

by Savvi Diet

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

img 5e9f458f6e1e1

Διαβάστε, επίσης,

Νόστιμο ψάρι με σκόρδο και κάρυ

Σολομός βουτύρου Ουέλινγκτον

Νόστιμη και υγιεινή ψαρόπιτα

Υγιεινή καλοκαιρινή σαλάτα με χταποδάκι

Μύδια με ντομάτα και σκόρδο

Νόστιμη σαλάτα με μπριζόλες τόνου

Η διατροφική αξία των ψαριών

Δροσερή και νόστιμη σαλάτα με σολομό

Υγιεινός και νόστιμος σολομός με μέλι και σκόρδο

Υγιεινή και νόστιμη πέρκα με λαχανικά

Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό και σπαράγγια

Υγιεινοί γαύροι παστοί

Υγιεινό χταπόδι με πατατοσαλάτα

Ψάρι ψητό με λαχανικά

Ψαρόσουπα

Σαρδέλες στο φούρνο με γκρεμολάτα

Μπακαλιάρος παστός, τηγανητός

Τα ελληνικά όστρακα

Σαφρίδια φιλέτο ψητά

Κολιός πλακί

Εστιατόρια που σερβίρουν βιολογικά πιάτα

Κέφαλος

Να ψάχνετε για φρέσκο ψάρι ελεύθερης αλιείας

Σας αρέσει το ωμό φαγητό;

Χαβιάρι

Αγγούρια με γαρίδες

Τα πιο νόστιμα ψάρια είναι τα εποχιακά

Σαρδέλες παντρεμένες

Παραδοσιακή ελληνική διατροφή

Φαγκρί

Το νοστιμότερο ψητό ψάρι

Τσιπούρα

Το ψάρεμα θεραπεύει την ψυχή

Τόνος με πράσα

Φαγκρί ψημένο με μυρωδικά στη λαδόκολλα

Τα θαλασσινά στην εγκυμοσύνη

Σπάρος

Σμέρνα

Σκορπίνα

Χάνος

Σάλπα

Το σαλάχι

Πώς αναγνωρίζουμε το φρέσκο ψάρι

Μπακαλιάρος ψητός με σκορδαλιά

Οστρακοειδή

Τα παχιά ψάρια προστατεύουν από τον καρκίνο νεφρού

Οι πιο νόστιμες γυαλιστερές

Σουπιές με χόρτα

Ταραμοσαλάτα με πατάτες και κρεμμύδια

Υπάρχουν κίνδυνοι από τα θαλασσινά;

Καλή Σαρακοστή!

Χρήσιμες πληροφορίες για τα ψάρια

Να τρώτε ψάρια δύο φορές την εβδομάδα

Η δίαιτα του σολομού και των λαχανικών

Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά

Δράκαινα

Γοφάρι

Γόπα

Αετός σαλάχι

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Όλοι πρέπει να λαμβάνουν βιταμίνη D3 και K2

Όλοι πρέπει να λαμβάνουν βιταμίνη D3 και K2. Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D σχετίζονται με πολλές ασθένειες Είναι σημαντική η συνεργιστική σχέση μεταξύ της βιταμίνης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ